ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΖΗΛΕΨΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Δεν ξερω τι θα κανουν αλλα το Καστελοριζο με τιποτα δεν μπορει να γινει τοπος διεκπεραιωσης παρανομων μεταναστων απο την Τουρκια. Τα παιχνιδια αυτα πρεπει να κοπουν μαχαιρι. Οσοι βρισκονται εκει απ τους παρανομους μεταναστες να μεταφερθουν αλλου αμεσως. Αυτη την στιγμη ειναι 10 φορες περισσοτεροι απο τους κατοικους του. Αρκετα τους εχουμε αφησει τους ακριτες στην τυχη τους. Το Καστελοριζο παιζει μεγαλο ρολο στην οριοθετηση της Αοζ και δεν μπορει να αφεθει ερμαιο στις ορεξεις της Αγκυρας ουτε μπορει να μετατραπει σε κεντρο παρανομων μεταναστων. Συνελθετε. Να μην αφησετε επουδενι να συνεχιστει αυτο.

Μητσοτάκης: «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές»

 

«Εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω»

Μητσοτάκης: «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές»

Μητσοτάκης: «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές»
Αθήνα
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι εάν είχε να επιλέξει μεταξύ της συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση ή της διεξαγωγής εκλογών, τότε θα επέλεγε την προσφυγή στις κάλπες.
Μιλώντας στο Star, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.
Απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο και με εξαίρεση το προσφυγικό και τα εθνικά όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη τότε θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος.
«Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση αν αυτή προκύψει. Δεν τις ζητώ τις εκλογές και δεν θα τις προκαλέσω», είπε μεταξύ άλλων, ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρωθυπουργό.
«Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη θα συμβεί γιατί κάποιοι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν π.χ. το ασφαλιστικό. Γιατί θα το ψηφίσουν με άλλον πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και είπε ότι δεν βιάζεται να γίνει εκείνος πρωθυπουργός, αλλά τον ενδιαφέρει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή δεν έχει πάρει απάντηση και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις.
Επιπρόσθετα για τα θέματα των αγροτών, είπε ότι συναντήθηκε με κάποιους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν στηρίζει μπλόκα. «Να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πάνω στα τρακτέρ. Εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές πρέπει να κλείσει.
«Τον κατηγορώ ότι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι νέος είναι πιο παλιός από το παλιό. Εγώ έχω ασκήσει κριτική και στο δικό μου κόμμα. Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν και αυτά τα λάθη δεν θα τα επαναλάβουμε» επισήμανε.
Είπε, επίσης, πως η χώρα θα μπορούσε αποφύγει το 3ο μνημόνιο, αν δεν είχε προηγηθεί η διακυβέρνηση από τους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015. Επίσης, χαρακτήρισε τον Φώτη Κουβέλη ως ένα από τα μοιραία πρόσωπα στα χρόνια της κρίσης, ενώ ειδικά για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, ανέφερε ότι εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν μονόδρομος.
Επίσης προανήγγειλε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ για την κυβέρνηση Σαμαρά είπε ότι, με τα όποια λάθη της, παρέδωσε μια χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε κάτι που, όπως σημείωσε, δεν μπορούν να πουν οι κ. Παπανδρέου και Τσίπρας.
Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και να μιλήσει για αναγκαίες παρεμβάσεις, πάγωμα μισθών και για περικοπές και τόνισε πως έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον κ. Καραμανλή και με τον κ. Σαμαρά.
«Σέβομαι την άποψή τους. Είναι πολύτιμοι συνομιλητές, αλλά τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνουμε μόνοι μας» συνέχισε, προσθέτοντας ότι διατηρεί καλή σχέση και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τη στάση της Αυστρίας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με πρωτοβουλία του κάλεσε την αυστριακή πρέσβη και διαμαρτυρήθηκε έντονα χωρίς να ακούσει επαρκείς απαντήσεις, αλλά και χωρίς να δει κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο. «Είχαμε πει 'ναι' από την αρχή, αλλά είχαμε πει 'να ρυθμίσετε από την αρχή τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες'. Ποιος πάει και πού...» είπε και κατηγόρησε για μοιρολατρία όσους θεωρούν ότι είναι βέβαιο πως θα κλείσουν τα σύνορα.

«Πήγα στις Βρυξέλλες. Φόρεσα την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Δεν άσκησα καμία κριτική για τις καθυστερήσεις και το χαμένο 6μηνο. Είπα ότι η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια όταν η Ευρώπη δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και τήρησα υπεύθυνη στάση» συνέχισε, ενώ ανέφερε ότι είχε και απευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. «Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα. Απαιτείται να σκεφτούμε και εναλλακτικά σενάρια» συμπλήρωσε.

Για τις σχέσεις του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο δεν είχε ψηφίσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν μετανιώνει για εκείνη την επιλογή του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Παυλόπουλο καλό Πρόεδρο.

«Για αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία είχε καλά και σωστά ρεφλέξ και πιστεύω ότι θα αγωνίζεται πάντα να είναι η Ελλάδα από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Όλοι έχουμε υποχρέωση να κοιτάμε μπροστά. Τον σέβομαι απόλυτα. Απαιτείται ενότητα. Επομένως το θέμα είναι λήξαν» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί πιέσεων που κάποιοι είπαν ότι δέχτηκε στο ΕΛΚ και στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ , σημειώνοντας ότι ειδικά στο προσφυγικό η γερμανίδα καγκελάριος έδωσε μάχη για τις ελληνικές θέσεις.

Για τη ΝΔ είπε πως είναι συμπαγές, κεντροδεξιό κόμμα και πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει πρώτα να κάνει πολιτικά ανοίγματα και μετά κινήσεις που περιλαμβάνουν πρόσωπα.

«Οι πόρτες της ΝΔ πρέπει να είναι ανοικτές. Όταν θα καταρτίσουμε ψηφοδέλτια θα δώσουμε ευκαιρίες σε νέους» επισήμανε, ενώ μετά από ερώτηση γιατί δεν συναντήθηκε με τον Βασίλη Λεβέντη στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε ότι «δεν έχει προκύψει, αλλά εδώ είμαστε».

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών τόνισε ότι θα πρέπει να δίνονται από το ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, και εκτίμησε ότι ο σχετικός νόμος δεν θα προχωρήσει και θα έχει μεγάλα προβλήματα συνταγματικότητας. Επίσης, διερωτήθηκε γιατί οι άδειες να είναι μόνο τέσσερις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο όπως τη βολεύει.

Σε ερώτηση αν είναι νεοφιλελεύθερος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως είναι κεντροδεξιός φιλελεύθερος, προσθέτοντας πως η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να μιλήσει για κοινωνική πολιτική καλύτερα από τη δήθεν αριστερά.

Για τη λίστα Μπόργιανς ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα όποια ονόματα Ελλήνων καταθετών συμπεριλήφθηκαν στις αρχές του 2015 και παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του ίδιου του κ. Μπόργιανς.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του κ. Παπασταύρου είπε ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί, ενώ για τον πολιτικό του ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε ότι βοήθησε τη χώρα. «Δεν δέχομαι κανιβαλισμούς και δολοφονίες χαρακτήρων» πρόσθεσε και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή δημοσίευμα που εμπλέκει τη σύζυγό του, λέγοντας ότι η πολιτική ζωή επιστρέφει σε λογικές νεοαυριανισμού.

Τόνισε, τέλος, πως είναι γνωστό σε όλους ότι με τη σύζυγό του ήταν σε διάσταση για 8 χρόνια και κατέθεταν χωριστές φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες. «Αυτά είναι γνωστά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Λυπάμαι γιατί δεν αναβαθμίζομε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Για πρώτη φορά αναγκαστήκαμε να κινηθούμε νομικά» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"