ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τι θα γινόταν στις εκλογές του 2012 αν ίσχυε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ



Τι θα γινόταν στις εκλογές του 2012 αν ίσχυε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ

η «Κ» έκρινε σκόπιμο σήμερα να δημοσιεύσει τι θα συνέβαινε αν στις τελευταίες εκλογές ίσχυε είτε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση του μπόνους, είτε του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση και του μπόνους και του ορίου του 3%.

Του Κωνσταντίνου Ζούλα




Αμήχανες αντιδράσεις εκ μέρους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και νέες εσωτερικές έριδες στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η χθεσινή πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στον νικητή των εθνικών εκλογών. Στη δήλωσή του ο κ. Φ. Κουβέλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος, όταν αυτό πόρρω απέχει από την αυτοδυναμία», «υπενθυμίζοντας» όχι μόνον τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και του Μαΐου, στις οποίες η Ν.Δ. κέρδισε το μπόνους καίτοι ήρθε πρώτη με 18,85%. Και με αυτό το δεδομένο προκάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν θετικά στην αυτονόητη έκκληση της ΔΗΜΑΡ «να υπάρξει στο εξής γνήσια καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων». Δηλαδή από τις επόμενες εκλογές οι 50 έδρες του μπόνους να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα βάσει του ποσοστού τους, όπως συμβαίνει ήδη με τις «υπόλοιπες» 250.
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επισήμως απέφυγαν κάθε σχόλιο. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ωστόσο, οι συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά άφηναν να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ασχέτως αν υπάρχει σχετική δέσμευσή του στην πρόσφατη προγραμματική συμφωνία του με τον Ευ. Βενιζέλο. Οι δε του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενοι ακριβώς την ίδια συμφωνία, υποστήριζαν ότι το θέμα θα συζητηθεί στην ώρα του, χωρίς ωστόσο να παίρνουν θέση επί της πρότασης της ΔΗΜΑΡ.
Η κίνηση Κουβέλη έμελλε να αποδειχθεί ευφυής, καθώς εξέθεσε και τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου αναγκάστηκαν να ομολογήσουν ότι τάσσονται μεν υπέρ της κατάργησης του μπόνους, αλλά δεν θα το αρνηθούν αν κερδίσουν τις εκλογές. «Μεμονωμένες αλλαγές στον εκλογικό νόμο δεν τις βλέπουμε σκόπιμες» είπε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης (ΣΚΑΪ), ενώ ο κ. Δημ. Παπαδημούλης (9,84) συμπλήρωσε ότι η πάγια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «απλή και άδολη αναλογική». Δηλαδή κατάργηση και του μπόνους, αλλά και του ορίου του 3% για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, μάλλον το αγνοούσε ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος (Vima fm) χαρακτήρισε στη σημερινή συγκυρία την απλή και άδολη αναλογική «ιδανικό δρόμο προς την κόλαση και την ακυβερνησία» και προανήγγειλε ότι αν έρθει τέτοια εισήγηση στη Βουλή θα την καταψηφίσει! Την πρόταση της ΔΗΜΑΡ απέρριψε βέβαια και το ΚΚΕ που παγίως εμμένει στην άδολη αναλογική, ενώ αντιθέτως οι ΑΝΕΛ υπενθύμισαν ότι η κατάργηση του μπόνους ήταν ανέκαθεν και δικό τους αίτημα.
Σε κάθε περίπτωση η «Κ» έκρινε σκόπιμο σήμερα να δημοσιεύσει τι θα συνέβαινε αν στις τελευταίες εκλογές ίσχυε είτε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση του μπόνους, είτε του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση και του μπόνους και του ορίου του 3%. Στη μεν πρώτη περίπτωση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν άνευ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ, καθώς όλοι μαζί θα είχαν μόλις 154 έδρες. Αν ίσχυε τέλος το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τσίπρας ακόμη και στην περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές θα όφειλε να αναζητήσει όχι μόνο τη συνεργασία των ΑΝΕΛ (μαζί θα είχαν 111 έδρες), αλλά και της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, για να σχηματίσει κυβέρνηση! Και τούτο διότι με την «άδολη» αναλογική θα κέρδιζαν έδρα μέχρι και οι συνεχιστές του... Καποδίστρια.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ

Πρόκειται για υπάλληλο του ΕΚΑΒ από τη Βόρεια Ελλάδα

Ελειπε πέντε χρόνια από τη δουλειά του αλλά πληρωνόταν κανονικά!


Ποινές - «χάδια» για τους κοπανατζήδες των δημοσίων υπηρεσιών - Γιατρός του ΕΣΥ συνταγογραφούσε παράνομα φάρμακα... και πολλές άλλες ιστορίες made in Greece

«Πρωταθλητές» στην κοπάνα αποδείχθηκαν υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών που κατάφερναν επί χρόνια να λαμβάνουν κανονικά τις αποδοχές τους παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πατούσαν στη δουλειά τους.

Οι αποκαλύψεις είναι τουλάχιστον εξωφρενικές για τους επίορκους και τους κοπανατζήδες των δημοσίων υπηρεσιών.

Όσο ακραίο και αν ακούγεται ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα κατάφερε να απουσιάζει από τη δουλειά του από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως τις 9 Νοεμβρίου 2011 χωρίς να έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του ή να προσκομίσει κάποιο δικαιολογητικό.

Μάλιστα το ίδιο διάστημα έβγαζε και δεύτερο μισθό, δουλεύοντας στην καφετέρια της αδελφής του. Ωστόσο οι στρεβλώσεις του Δημοσίου δεν σταμάτησαν εκεί καθώς το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης αποδοχών για μόλις τρεις μήνες.

Την ίδια ποινή έλαβε όμως και ένας γιατρός του ΕΣΥ, που υπηρετούσε σε Κέντρο Υγείας, που παράνομα συνταγογραφούσε φάρμακα σε δεκάδες ασθενείς τα οποία δεν χρειάζονταν και είχαν εντοπίσει οι επιθεωρητές του ΟΓΑ.

Υπάλληλος της διεύθυνσης Μεταφορών στην Περιφέρεια της Κρήτης, που υπηρετεί στην υπηρεσία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης άφηνε να εξετάζονται οδηγοί στη θέση των υποψηφίων οδηγών. Ωστόσο τιμωρήθηκε μόνο με παύση έξι μηνών.

Την ίδια ώρα καμία ποινή δεν επιβλήθηκε σε 3 υπαλλήλους του ΟΣΕ που ευθύνονται για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας αλλά και σε γιατρό του ΕΣΥ (διευθυντή κλινικής στη Βόρεια Ελλάδα) ο οποίος παράλληλα με τη δουλειά του στο νοσοκομείο απασχολούνταν παράλληλα και σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών.

"Από τότε που συμμετέχουν οι δικαστές στα πειθαρχικά συμβούλια οι αποφάσεις έγιναν πιο σοβαρές πιο αιτιολογημένες", επισήμανε αναφερόμενος στις αποφάσεις για τους επίορκους ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής.

Πηγή: Mega

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΙΣΧΟΣ. ΠΑΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Ενρίκο Λέτα: η μάχη θα δοθεί για την ΕΕ των λαών

«Καμπανάκι» εν όψει Μαΐου

Ενρίκο Λέτα: η μάχη θα δοθεί για την ΕΕ των λαών ενάντια στην ΕΕ των λαϊκισμών

Ενρίκο Λέτα: η μάχη θα δοθεί για την ΕΕ των λαών ενάντια στην ΕΕ των λαϊκισμών
O κίνδυνος στις ευρωεκλογές του Μαΐου να προκύψει το πλέον αντιευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην ιστορία του θεσμού είναι υπαρκτός, δηλώνει ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες. (El Pais, La Stampa, Le Monde, The Guardian, Suddeutsche Zeitung και Gazeta Wyborcza).

«Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε σε αρκετές μεγάλες χώρες, αλλά και σε ορισμένες από τις μικρές της ΕΕ την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και αντιευρωπαίων. Και αυτό είναι αρνητικό και επικίνδυνο.

» Είναι επείγον να δώσουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη: για την Ευρώπη των λαών ενάντια στην Ευρώπη των λαϊκισμών. Αυτό κρίνεται στους επόμενους έξι μήνες» σημειώνει.

Ο Λέτα επαναλαμβάνει την ανάγκη λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. «Αν λάβουμε υπόψη ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ερχόμενου Φεβρουαρίου θα ασχοληθεί με οικονομικές πολιτικές, έχουμε δύο εναλλακτικές: ή να δώσουμε μια γραφειοκρατική απάντηση ή να περάσουμε στην αντεπίθεση.

» Τα τελευταία 10 χρόνια υπήρχε η θεωρία ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται άλλες βιομηχανίες ότι φτάνει να έχει χρηματοπιστωτικές και άλλες υπηρεσίες. Το θέμα τώρα είναι πώς θα εκβιομηχανίσουμε εκ νέου την Ευρώπη με πιο προηγμένο τρόπο, ώστε να βρουν δουλειά οι νέοι μας. 

» Υπάρχει ακόμα και το ζήτημα της μετανάστευσης και εδώ η Ευρώπη παίζει ένα μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων της να κερδίσει τους λαϊκιστές. Η αντιμετώπιση του ζητήματος με ημίμετρα, απλά θα οδηγήσει στο να χαθούν οι εκλογές προς όφελος των λαϊκιστών.»

Για τον Λέτα, ο λαϊκισμός του Μπέπε Γκρίλο, της Μαρίν Λεπέν ή του Νάιτζελ Φάραντζ κερδίζει έδαφος γιατί οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται σε αυτή την ΕΕ.

«Κάντε μια έρευνα μεταξύ των πολιτών και ρωτήστε τους ποιος είναι το αφεντικό στην Ευρώπη. Είναι ενδιαφέρον να δείτε πόσοι θα απαντήσουν η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Βαν Ρομπάι» λέει χαρακτηριστικά.

Η απάντηση, για τον Λέτα, ώστε η Ευρώπη να αποφύγει τις επόμενες κρίσεις, είναι η ισχυροποίηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

* Η συνέντευξη του Λέτα δημοσιεύεται στις εφημερίδες El Pais (Ισπανία), La Stampa (Ιταλία), Le Monde (Γαλλία), The Guardian (Βρετανία), Suddeutsche Zeitung (Γερμανία) και Gazeta Wyborcza (Πολωνία).
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ.

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΑΥΤΟ Η ΕΚΕΙΝΟ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΤΡΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα μία στις τρεις

Ραγδαία αύξηση στην κακοποίηση γυναικών στην Ελλάδα σε έναν χρόνο

 Ραγδαία αύξηση στην κακοποίηση γυναικών στην Ελλάδα σε έναν χρόνο


Αυξημένα κατά 47%, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών που καταγράφηκαν φέτος στην Ελλάδα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Αυτό ανάφερε η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

Η κ. Κόλλια σημείωσε ότι τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται στα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι.

«Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε.

Η γενική γραμματέας Ισότητας έκανε λόγο για αύξηση των περιστατικών με ανατριχιαστικό ρυθμό στα κρούσματα βίας κατά των γυναικών, όπου δράστης, τις περισσότερες φορές, είναι ο σύντροφός τους.

«Τα περιστατικά αυτά δεν καταγράφονται στις χώρες που είναι τελευταίες στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνονται στη χώρα μας και δεν αφορούν την Ελλάδα των παλιών ταινιών, αλλά την Ελλάδα του 2013. Είναι πιθανό να έχουμε ακούσει τον καβγά του ζευγαριού της διπλανής πόρτας ή οι ίδιοι να είμαστε παθόντες. Είναι φαινόμενο που η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει να ελέγξει αποτελεσματικά ώστε να εγείρει ζητήματα για τη στάση μας ως πολίτες και συνάνθρωποι» τόνισε.

Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών είναι η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες όπως:

  • Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας
  • Παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες
  • Πρόληψη ενδοοικογενειακής βίας σε ομαδικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο
  • Παροχή υποστήριξης για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας
  • Συμβουλευτική γονέων
  • Διασύνδεση για νομική υποστήριξη
Η άτυπη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, διαχειρίζεται ήδη 25 περιστατικά. Το Κέντρο έχει στελεχωθεί με τέσσερα άτομα επιστημονικό προσωπικό, ενώ είναι ανοιχτό σε όλες τις γυναίκες, που αντιμετωπίζουν φαινόμενα βίας στον οικογενειακό τους περίγυρο, τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας όσο και τις όμορες περιοχές της Δράμας και της Ξάνθης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχολιο μου:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ.ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ. ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΧΑΙΔΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"