ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ - ΠΟΤΑΜΙ

Απογοητευτική και ενδεικτική της έλλειψης πολιτικής ουσίας ήταν η επίσημη παρουσίαση του κόμματος Ποτάμι απο τον Σταύρο Θεοδωρακη. Κοινοτοπίες, δυσκολία στην απάντηση με ξεκάθαρο τρόπο ερωτήσεων για τις ιδέες και την στρατηγική του, νεφελώδεις απόψεις, λαϊκισμός περι μείωσης του αριθμού των βουλευτών. Επίσης δυσκολία του Θεοδωράκη να απαντά ευθέως και αμέσως στα θέματα. Μιντιακό το προϊόν χωρίς πολιτική ουσία. Θεωρώ τέλος απαράδεκτο υποψήφιος αρχηγός κόμματος στις ευρωεκλογές και μάλιστα δημοσιογράφος καριέρας να μην γνωρίζει το όνομα του υποψηφίου Προέδρου για την ΕΕ μιας απο τις κύριες ευρωομάδες του Γκι Φερχοφταντ υποψηφίου της Φιλελευθερης ευρωομάδας! Δεν είναι απάντηση απο έμπειρο δημοσιογράφο να λέει αυτός με το δύσκολο όνομα και να ψάχνεται. Η πολιτική έχει ανάγκη νέους άφθαρτους αλλά και καταρτισμένους ενδελεχώς. Όχι διαφημιστικά πειράματα.

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΑΛΥΠΗΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΟΤΣΙΡΑΣ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Στίχοι:
Έφτιαξα κόσμο στην παλάμη βαθιά,
έβαλα χρώματα κι αστέρια στα βουνά
και με τα κύματα ζωγράφισα νησιά,
μόνο για σένα...

Κι έτσι που έσβησα στα χείλη τη σιωπή,
τον ήλιο κρέμασα στου κόσμου το σχοινί,
να ταξιδεύει μεσ'τη θάλασσα η ψυχή,
πάντα για σένα...

Κι όπως θα στάζουν τα φεγγάρια στο νερό,
θα κλέψω χρώμα και θα φτιάξω ουρανό,
για να πετάξω μ'ένα χάρτινο φτερό,
μαζί με σένα...

Κι όπως θα λιώνει μεσ'τα μάτια σου η βροχή,
ουράνια τόξα θα γεννάει το φιλί,
να ξημερώνει κι η ζωή μου να μπορεί,
να ζει για σένα...

Έφτιαξα κόσμο στης παλάμης της γραμμές
όταν σαν σύννεφα θα φεύγουν οι εποχές,
να θέλω αυτά που έχεις τη δύναμη να θες...
να θέλω εσένα...

Ξέρω καρδιά μου θα'ρθουν δύσκολοι καιροί,
κι όμως η φλόγα αυτή που ανάβει στο κερί,
όσο κι αν λιώνω μου μαθαίνει απ'την αρχή,
να καίω για σένα...

Εκεί για σένα,
θα'μαι εκεί για σένα,
ένα γέλιο θα'μαι,
μια στιγμούλα θα'μαι...
Κι ίσως να'μαι κάτι που να μοιάζει αγάπη...
θα'μαι εκεί για σένα...
δύο κορμιά σαν ένα....

Κι όμως η φλόγα αυτή που ανάβει στο κερί
όσο κι αν λιώνω μου μαθαίνει απ την αρχή
να καίω για σένα...

Κι όπως θα λιώνει μεσ' τα μάτια σου η βροχή,
ουράνια τόξα θα γεννάει το φιλί...
Να θέλω αυτά που'χεις τη δύναμη να θες...
να θέλω εσένα...



ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ -Τ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ -Τ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
Πολύ πριν να σε συναντήσω
εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα.
Σαν ήμουνα παιδί και μ’ έβλεπε λυπημένο η μητέρα μου
έσκυβε και με ρωτούσε. Τι έχεις αγόρι?
Δε μίλαγα. Μονάχα κοίταζα πίσω απ’ τον ώμο της
έναν κόσμο άδειο από σένα.
Και καθώς πηγαινόφερνα το παιδικό κοντύλι
ήτανε για να μάθω να σου γράφω τραγούδια.
Όταν ακούμπαγα στο τζάμι της βροχής ήταν που αργούσες ακόμα
όταν τη νύχτα κοίταζα τ’ αστέρια ήταν γιατί μου λείπανε τα μάτια σου
κι όταν χτύπαγε η πόρτα μου κι άνοιγα δεν ήτανε κανείς.
Κάπου όμως μες στον κόσμο ήταν η καρδιά σου που χτυπούσε.
Έτσι έζησα. Πάντοτε.
Κι όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά – θυμάσαι;
– μου άπλωσες τα χέρια σου τόσο τρυφερά σα να με γνώριζες από χρόνια.
Μα και βέβαια με γνώριζες.
Γιατί πριν μπεις ακόμα στη ζωή μου είχες πολύ ζήσει μέσα στα όνειρά μου αγαπημένη μου.

Ἐρωτικὰ IV ΟΥΡΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ἐρωτικὰ IV ΟΥΡΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δὲν εἶμαι ἐγὼ ποὺ τὴ ζωή σου
ᾖρθα σὰν ἥλιος νὰ φωτίσω:
τὸ φῶς στὰ μάτια μου
ποὺ λάμπει δικό σου
-καὶ σ᾿τὸ στέλνω πίσω!

Τοῦ μαγικοῦ τοῦ κόσμου
ἂν ἔχω ἀνοίξει διάπλατη τὴ θήρα,
τὸ μυστικὸ χρυσὸ κλειδί της
ἀπὸ τὸ χέρι σου τὸ πῆρα.

Κι ἂν ἀπ᾿ τὰ βάθη ἑνὸς ληθάργου
βγῆκα, σ᾿ ἐσένα τὸ χρωστάω,
σ᾿ ἐσένα τοὺς χυμοὺς ποὺ νοιώθω,
τὴ νέα γλῶσσα ποὺ μιλάω!

Ενημέρωση για τα γεγονότα στην Βενεζουέλα

Διαδηλώσεις με 17 νεκρούς

Ενημέρωση για τα γεγονότα στην Βενεζουέλα στο Σύνταγμα

Ενημέρωση για τα γεγονότα στην Βενεζουέλα στο Σύνταγμα
Ενημέρωση για τα δραματικά γεγονότα που σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Βενεζουέλα έδωσαν το πρωί του Σαββάτου στους περαστικούς της πλατείας Συντάγματος πολίτες της λατινοαμερικανικής χώρες που ζουν στην Ελλάδα.

Από τις 4 Φεβρουαρίου η Βενεζουέλα συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ως φοιτητικές και επεκτάθηκαν σε όλον τον πληθυσμό.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη ασφάλειας στην χώρα, για την κακή οικονομική κατάσταση και για την αστυνομική βία.

Στις διαδηλώσεις μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άνθρωποι.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Αλεξη για την κατασταση στην Βενεζουελα δεν θα μας πεις την γνωμη σου. Α καταλαβα εκει μπορει τα δημοκρατικα δικαιωματα να παραβιαζονται....

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ

Πούτιν: Δεν χρειάζεται «προς το παρόν» στρατιωτική δράση

«Τα γεγονότα στο Κίεβο ήταν πραξικόπημα»

Πούτιν: Δεν χρειάζεται «προς το παρόν» στρατιωτική δράση στην Ουκρανία

Πούτιν: Δεν χρειάζεται «προς το παρόν» στρατιωτική δράση στην Ουκρανία
Στο τραπέζι κρατά ο Βλαντιμίρ Πούτιν την επιλογή της χρήσης στρατιωτικής βίας στην ανατολική Ουκρανία, έστω κι αν την χαρακτηρίζει λύση «έσχατης ανάγκης».

Επαναλαμβάνοντας τη ρωσική απόρριψη της νέας ηγεσίας στο Κίεβο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «πραξικοπηματική, στρατιωτική κατάληψη της εξουσίας» τα γεγονότα στην ουκρανική πρωτεύουσα και κατηγόρησε τη Δύση ότι ενθάρρυνε τις διαδηλώσεις. Τόνισε ότι «εθνικιστές και αντισημίτες» προκάλεσαν χάος στους δρόμους τους Κιέβου.

Ο ρώσος πρόεδρος έδωσε την πρώτη ζωντανή συνέντευξη Τύπου μετά την κατάληψη της Κριμαίας από ρωσικά στρατεύματα, με φόντο την έντονη καταδίκη των δυτικών κυβέρνησεων.

Ο Πούτιν ξεκίνησε υπερασπιζόμενος τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, λέγοντας «παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, αλλά δεν ασκεί εξουσία». Τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει τον Γιανουκόβιτς πως «δεν έχει πολιτικό μέλλον» και ότι θα είχε δολοφονηθεί, εάν δεν είχε εγκαταλείψει την Ουκρανία. Είπε, μάλιστα, ότι πριν από δύο ημέρες συνάντησε τον Γιανουκόβιτς στη Ρωσία και ήταν «ασφαλής».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία και δήλωσε ότι το έχουν πράξει «τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας».

Εωτηθείς εάν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν στην Κριμαία, ο Πούτιν απάντησε: «Όχι, δεν συνεισφέρουν. Είναι οι τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας» αυτές οι οποίες έχουν αποκλείσει τις βάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Τόνισε, ακόμη η Ρωσία δεν σχεδιάζει να προσαρτήσει την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας. «Μόνο οι κάτοικοι της Κριμαίας μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους» δήλωσε.

Χαρακτήρισε παράνομη και πραξικοπηματική την «στρατιωτική κατάληψη» της εξουσίας στο Κίεβο, και απέρριψε ως παράνομα όλα όσα ακολούθησαν -συμπεριλαμβανομένου του διορισμού της μεταβατικής κυβέρνησης. «Μόνο το Κοινοβούλιο είναι νόμιμο» είπε ο Πούτιν. «Ο ουκρανικός λαός ήθελε αλλαγή, αλλά η παράνομη αλλαγή δεν μπορεί να ενθαρρύνεται» είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Όσον αφορά την χρήση στρατιωτικής βίας, ο Πούτιν είπε πως «δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη για στρατιωτική βία στην Κριμαία, αλλά η Ρωσία έχει την επιλογή, ως έσχατη λύση».

Εάν υπάρξει «ανομία» στην ανατολική Ουκρανία, η Ρωσία «διατηρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση όλων των επιλογών» είπε ο Πούτιν. Κάτι τέτοιο, είπε, «θα ήταν σύννομο και εντός του διεθνούς δικαίου».

«Εάν λάβουμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, θα είναι απολύτως νόμιμη. Έχουμε αίτημα από τον νόμιμο πρόεδρο» είπε, αναφερόμενος στον Γιανουκόβιτς.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάκλησης του ρώσου πρέσβη στην Ουάσιγκτον είπε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «ύστατη λύση» και δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι εάν η Ουκρανία πραγματοποιήσει εκλογές κάτω από αυτές τις συνθήκες «τρομοκρατίας», όπως τόνισε, η Ρωσία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα.

Πρόσθεσε ότι εάν η Ουκρανία αδυνατεί να ξεπληρώσει τις οφειλές της για τις προμήθειες αερίου του Φεβρουαρίου, τα χρέη της προς τη Ρωσία θα φτάσουν περίπου τα 2 δισ. δολάρια.

O Πούτιν είπε, επίσης, ότι θεωρεί την αναστάτωση στις χρηματαγορές της Ρωσίας μια «τακτική» και «προσωρινή» απόφαση των επενδυτών.

Οι χρηματαγορές στη Μόσχα αλλά και το ρωσικό νόμισμα, το ρούβλι, υπέστησαν μια σχεδόν ελεύθερη πτώση τη Δευτέρα, μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία η οποία θορύβησε τους επενδυτές.

Λαβρόφ: Κανείς δεν πρέπει να είναι εξοργισμένος με τη Ρωσία

Η Ρωσία ελπίζει ότι η Δύση δεν θα επιβάλει κυρώσεις  κατά της Μόσχας σχετικά με τις δράσεις της στην Ουκρανία, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία.

«Ελπίζω οι δυτικοί εταίροι μας να καταλάβουν τη θέση μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξοργιστεί με τη Ρωσία. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην Ουκρανία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις της Ρωσίας στην Κριμαία ήταν δίκαιες.

Ο Λαβρόφ τόνισε, επίσης, ότι η Ουκρανία χρειάζεται έναν ολοκληρωμένο διάλογο, στον οποίο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανείς.


ΠΗΓΗ:http://news.in.gr

Λέανδρος Ρακιντζής: Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη

Λέανδρος Ρακιντζής: Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη


Λέανδρος Ρακιντζής: Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη


 
«Ζητήσαμε στοιχεία από τις Εφορίες για περίπου 3.000 ΜΚΟ που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία και διαπιστώνουμε από τις αρχικές ενδείξεις ότι μόνο ένα 10% από αυτές χρηματοδοτούνται κανονικά, τηρεί παραστατικά και δεν προχωρεί σε παράνομες ενέργειες».  Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων για ασαφή έργα ή για αόριστες ενέργειες στις άκρες της Γης. Ανάμεσα σε αυτές τις ιδιότυπες, μυστηριώδεις ΜΚΟ, οι «Νόμος 21», «Μια Γη», τρεις που προωθούν την «ελληνοαλβανική φιλία», το «Αλλο πρόσωπο της Αιθιοπίας», το «Ινστιτούτο Διεθνούς Ανάπτυξης εν Ηπείρω»...

«Δεν είχα εισακουσθεί...»
Στο ίδιο ποσοστό παρανομίας αναφέρεται, μιλώντας στο «Βήμα», και ο παραιτηθείς για αυτόν τον λόγο, το 2002, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, που σημειώνει ότι «είχα ζητήσει να μη δίνονται χρήματα σε ΜΚΟ αν δεν πιστοποιηθούν και δεν έχουν μια δεδομένη εμπειρία τριών ετών στα έργα που εμφανίζονταν να διεκπεραιώνουν. Ομως δεν είχα εισακουσθεί...».

Οι συνεργάτες του κ. Ζαφειρόπουλου μιλούν για «στελέχη της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών που υπάκουσαν πειθήνια στις άνωθεν εντολές και είχαν τεράστιες ευθύνες».

Είναι ενδεικτικό ότι σε έκθεση του 2004, της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχουν υμνητικά σχόλια για τις ΜΚΟ με μια λίστα για τους λόγους προτίμησής τους.

Ενδεικτικό ακόμη των διασυνδέσεων είναι ότι υπεύθυνος ελεγκτικής αρχής της ΥΔΑΣ για την χρηματοδότηση της ΜΚΟ που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης, μετά την συνταξιοδότησή του εντάχθηκε σε εκκλησιαστική ΜΚΟ, η οποία βρέθηκε, το 2010, απολογούμενη για μαύρη τρύπα ύψους 9,5 εκατ. ευρώ! Η ΜΚΟ είχε κατηγορηθεί για κατασπατάληση υπέρογκων ποσών από εράνους για σεισμόπληκτους, για κατασκευή ορφανοτροφείων στη Σουμάτρα κ.λπ.

Εντυπωσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία χρόνια, προέκυψε ότι μια ΜΚΟ που είχε αναλάβει την προστασία θυμάτων σωματεμπορίας πρωτοστατούσε στην τροφοδοσία των κυκλωμάτων με τις άτυχες γυναίκες.

«Ετρωγαν» και οι ελεγκτές
Σειρά παράτυπων ενεργειών και στον οργανισμό «Εργο Πολιτών» - που, μεταξύ άλλων, είχε και το καθήκον της επίβλεψης του εθελοντισμού και των ΜΚΟ - αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα του κ. Λ. Ρακιτζή!

Το «Εργο Πολιτών», βάσει του ιδρυτικού Νόμου 3390/2005, είχε έργο «τη χάραξη πολιτικής, τη συγκρότηση στρατηγικής, την κατ' εξακολούθηση παρακολούθηση και χρηματοδότηση του εθελοντικού έργου», ενώ είχε χρηματοδοτηθεί την περίοδο 2005-2010 με 9 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα είχε οργανώσει, τον Μάρτιο του 2009, συμπόσιο με θέμα «Δημόσια ηθική και κοινωνία των πολιτών».

Σε πόρισμα που είχε συντάξει τον Μάιο του 2011, ο κ. Ρακιντζής αναφέρεται σε ύποπτες αναθέσεις έργων, αδιαφανή στελέχωση του οργανισμού και κατασπατάληση χρημάτων! Στο εν λόγω πόρισμα σημειώνεται ότι «δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες στην πρόσληψη του προσωπικού», ότι «υπήρξε ανάθεση έργου σε φυσικά πρόσωπα, εκτός οργανισμού, το οποίο όμως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του», ότι «υπήρχαν ανατεθέντα έργα που περιγράφονταν κατά τρόπο γενικό και δεν υπήρχε τρόπος πιστοποίησης του παραδοτέου», καθώς και ότι «καθιερώθηκαν θέσεις αμειβόμενων συμβούλων που δεν προβλέπονταν από το καταστατικό του οργανισμού». Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του κ. Ρακιντζή είχαν τεθεί η αγορά πολυτελούς οχήματος αξίας 44.000 ευρώ με χρήματα του οργανισμού και τα ταξίδια μελών του!



Οκτώ οργανώσεις στο στόχαστρο ΣΔΟΕ και ΕΛ.ΑΣ.
Από τη Λάρισα μέχρι το Μαρκόπουλο και από τον Κορυδαλλό ως τον... Ινδικό Ωκεανό στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ μπαίνουν 8 νέες ΜΚΟ που καρπώθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μελετήσουν την κλιματική αλλαγή στον Μαυρίκιο, να προχωρήσουν σε εκπαίδευση δημοσιογράφων στη Γεωργία, να ενισχύσουν την περιοχή Γκουτζαράτ στο Πακιστάν και άλλα έργα… μεγάλης πνοής εν μέσω ελληνικής κρίσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του«Το Βήμα», η Εισαγγελία Αθηνών έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ ελέγχους στις ΜΚΟ: Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας - Κράτα Με με έδρα στο Μαρκόπουλο, Νόστος, όπου υπήρχε συμμετοχή δημοτικών αρχόντων από τον Κορυδαλλό, Κοινωνική Ενδυνάμωση με ενδιαφέρον στην «άμβλυνση αρνητικών στάσεων, συμπεριφορών και αντιλήψεων μεταξύ των φύλων» αλλά και την οργάνωση Αλληλεγγύη.

Την ίδια ώρα το Τμήμα Προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ., που ανέδειξε τα δύο μεγάλα σκάνδαλα με τις ΜΚΟ Κύκλος της Πάτμου και Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, εστιάζει τώρα το ενδιαφέρον στο Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη Δήμητρα - έχει έδρα στη Λάρισα -, στην Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού που ασχολείται με την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ χωρών όπως ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες, στο Ιδρυμα Αγά Χαν και στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας!

Εναυσμα για τις έρευνες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. αποτέλεσαν οι εισαγγελικές παραγγελίες που προέκυψαν από τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορές πολιτικών προσώπων αλλά και εσωτερικές έρευνες σε κρατικές υπηρεσίες. Το Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας - Κράτα Με, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, δημιουργήθηκε το 2006, έχει έδρα στο Μαρκόπουλο και όπως μνημονεύεται σε σχετική ανάρτησή του έχει μάλλον τον ασαφή σκοπό «προώθηση της πίστης σε παιδιά εφήβους και νέους ότι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν ευτυχισμένα σε έναν καλύτερο κόσμο. Συνεπώς, πρέπει να απαιτούν να ζήσουν σε μια κοινωνία καλών και ευτυχισμένων ανθρώπων, σαν κάτοικοι του σπιτιού που ονομάζεται πλανήτης γη».

Η ΜΚΟ Νόστος εμφανίζεται να έχει δημιουργηθεί το 1995 «με σκοπό να διευκολύνει τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας». Ως πρόεδρός της εμφανίζεται αντιδήμαρχος Κορυδαλλού. Οργάνωση, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, φέρεται ότι χρηματοδοτήθηκε το 2012 με 1.020.000 ευρώ στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Κοινωνική Ενδυνάμωση ιδρύθηκε το 2003, έχει έδρα στην Αθήνα και, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοί της, «δημιουργήθηκε για να σχεδιάζει και να υποστηρίζει προγράμματα για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, την προστασία και βοήθεια ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων σε εθνικό επίπεδο». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η συγκεκριμένη ελεγχόμενη ΜΚΟ είχε λάβει την περίοδο 2007-2009 100.000 ευρώ.

Το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη Δήμητρα (ΚΕΣΣΑ Δήμητρα) ιδρύθηκε το 1991 και το έργο του φέρεται ότι είναι «ανθρωπιστικές παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο». Εμφανίζεται την περίοδο 1999-2003 να χρηματοδοτείται με 2.357.000 ευρώ ενώ φέρεται ότι είχε χειρισθεί μεγάλα ποσά για την υποστήριξη χωρών που είχαν πληγεί από το τσουνάμι, το 2004.

Ακόμη, με 2 εκατ. ευρώ φέρεται ότι χρηματοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 και η Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού, η οποία είναι το ελληνικό παράρτημα ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε το 1992 στον Μαυρίκιο με σκοπό την ενίσχυση της αλληλεγγύης των χωρών του Ινδικού Ωκεανού.


ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Για να εξηγούμαστε λοιπόν κάποιοι επιτήδειοι έκαναν ΜΚΟ εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια ανθρώπων που ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά στο κοινωνικό σύνολο για κάποιον δήθεν αγαθό σκοπό και καταχρόνταν χρήματα του ελληνικού λαού. Ερώτημα τί περιμένετε και δεν κλείνετε αμέσως αυτές τις ΜΚΟ οδηγώντας στις φυλακές τους υπεύθυνους αμέσως;

Δήλωση βόμβα Βαρθολομαίου

Δήλωση βόμβα Βαρθολομαίου


Την αντίθεσή του σε μια ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εξέφρασε και πάλι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισημαίνοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όλων των Χριστιανών του κόσμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.amen.gr, μερικά εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των εργασιών της Σύναξης των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί στο Φανάρι,

ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στο εκκλησίασμα, την Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία, επισήμανε ότι η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας – εφόσον τεθεί ζήτημα - διεκδικεί να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία για τον αρχικό σκοπό για τον οποίο κτίσθηκε, δηλαδή ως χριστιανικός Ναός.

«Με τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Πόλη έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να επισκέπτονται τα μνημεία της, με πρώτο και μεγαλύτερο και ιερότερο την Αγία Σοφία, για την οποία όπως θα διαβάζετε και θα ακούτε υπάρχει μια κίνηση μέσα σε μια μερίδα του τουρκικού λαού για να μετατραπεί από μουσείο που είναι σήμερα σε τέμενος.

Βεβαίως και θα αντιδράσουμε, όχι μόνο εμείς οι Ορθόδοξοι, μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά θα αντιδράσει όλη η Χριστιανοσύνη, ανεξαρτήτως δόγματος, εάν είναι Ρωμαιοκαθολικοί, εάν είναι Προτεστάντες, εάν είναι Ορθόδοξοι, όλοι εν σώματι θα αντιδράσουμε», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και τόνισε:

«Εάν πρόκειται η Αγία Σοφία να επιστραφεί εις την λατρεία του Θεού, πρέπει απαραιτήτως να επιστραφεί εις την λατρεία του Τριαδικού Θεού των Χριστιανών, διότι εκτίσθη ως Εκκλησία, δεν εκτίσθη ούτε ως μουσείο, ούτε ως τέμενος. Μας ανήκει, την διεκδικούμε, είναι η Μεγάλη Εκκλησία μας και κατ’ επέκταση της Αγίας Σοφίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ονομάζεται Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία. Είναι ό,τι ιερότερο έχουμε ως Ορθόδοξοι και ως Έλληνες».

Απευθυνόμενος στους μαθητές και τους δασκάλους τους που τους συνοδεύουν στην Πόλη ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι στο θησαυρό της ελληνικής γλώσσας.

«Για εμάς τους Έλληνες είναι η γλώσσα του Ευαγγελίου. Έχουμε το μοναδικό προνόμιο η Καινή Διαθήκη να έχει γραφεί στη δική μας γλώσσα, στην γλώσσα των πατέρων μας... Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα όσο μπορούν πλουσιότερα στους μαθητές τους», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από την Ελλάδα, την Τσεχία και άλλες χώρες.
ΠΗΓΗ:REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙΤΡΟΣ ΗΤΑΝ. ΜΠΡΑΒΟ!

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"