ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Politico: Μετά το μνημόνιο η Ελλάδα θα είναι δεμένη με...κοντό λουρί

Politico: Μετά το μνημόνιο η Ελλάδα θα είναι δεμένη με...κοντό λουρί


Ενώ όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι έχει έλθει η ώρα να τελειώσουν τα μνημόνια στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι πιστωτές εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμοι να δώσουν στη χώρα την πλήρη ελευθερία που έδωσαν στις άλλες χώρες που πέρασαν από αντίστοιχη διαδικασία, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.
«Όταν χρωστάς σε μια τράπεζα ένα εκατ. ευρώ, είναι δικό σου πρόβλημα. Όμως όταν χρωστάς 1 δισ. ευρώ, το πρόβλημα είναι της τράπεζας», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος. «Η Ελλάδα μας χρωστά περισσότερα από 200 δισ. ευρώ, οπότε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τι συμβαίνει εκεί», σημειώνει.
Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης έχουν ήδη αποφασίσει ότι η Ελλάδα θα υπόκειται σε μεγαλύτερους ελέγχους από την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Ενώ οι άλλες χώρες δέχονται δυο ελέγχους ετησίως από την Κομισιόν και τον ESM, η Ελλάδα θα υπόκειται σε καθεστώς «αυξημένης εποπτείας» με τέσσερις ελέγχους ετησίως, αναφέρει το Politico.
«Θα τους έχουμε υπό αυστηρό έλεγχο», τόνισε άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας το χρέος που πρέπει να αποπληρωθεί.
Ευρωπαίοι διπλωμάτες κοντά στις διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημονιακή περίοδο ανησυχούν ότι θα μπορούσε να προκύψει νέο «ελληνικό δράμα» από την υφιστάμενη ή κάποια μελλοντική κυβέρνηση, η οποία ενδέχεται να μπει στον πειρασμό να ανατρέψει όσα έχουν επιτευχθεί την τελευταία οκταετία.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έχει εκφράσει παρασκηνιακά την ανησυχία του ότι οι μεταρρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα ανατραπούν μετά τη λήξη του.
«Η Ελλάδα θα αναζητήσει όση ανεξαρτησία μπορεί» από την έξοδο, ανέφερε ένας ακόμη ευρωπαίος διπλωμάτης. «Όμως εάν οι αγορές τους απορρίψουν, θα επιστρέψουν σε νέο πρόγραμμα».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δανειστές χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους για να επιβάλλουν νέους όρους στην Αθήνα.
«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσουμε την επιστροφή των Ελλήνων στις πρακτικές του παρελθόντος. Πρέπει να εμμείνουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε τρίτος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Πηγή: enikonomia.gr, Πηγή φωτογραφίας: Poliitico

Τι ζητούν οι δανειστές στο επικαιροποιημένο μνημόνιο

Τι ζητούν οι δανειστές στο επικαιροποιημένο μνημόνιο



Υπό αίρεση παραμένει η μείωση του αφορολογήτου εμπροσθοβαρώς από το 2019, μαζί με την περικοπή των συντάξεων και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αυτό το οποίο θα δώσει την τελική ετυμηγορία.

Παρά τις πληροφορίες που διοχετεύτηκαν σχετικά με την εξάλειψη των σχετικών πιέσεων, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, διατηρεί σχεδόν αμετάβλητη την πρόβλεψη πιθανής μείωσης και του αφορολογήτου από το 2019, ενώ ξεκαθαρίζει από τις πρώτες κιόλας γραμμές ότι «η επιτυχία της ανάκαμψης θα απαιτήσει τη διατηρήσιμη εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών για αρκετά χρόνια», κάνοντας αναφορά στην τεχνική βοήθεια η οποία θα συνεχίσει να παρέχεται στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας - Ολόκληρο το κείμενο

Από τις 40 σελίδες του επικαιροποιημένου Μνημονίου προκύπτει πάντως με σαφήνεια ότι οι δεσμεύσεις δεν τελειώνουν σε καμία περίπτωση με τη λήξη του τρίτου προγράμματος του ESM στις 20 Αυγούστου, αλλά εκτείνονται -κυρίως δια μέσω του Μεσοπρόθεσμου αν και όχι αποκλειστικά- έως και το 2022.

Εργασιακά: Τι αλλάζει σε διαιτησία και συμβάσεις

Ενδεικτικά άλλωστε, πολλές από τις δράσεις οι οποίες λόγω πίεσης χρόνου έχουν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα των προαπαιτουμένων τα οποία θα έπρεπε να υλοποιηθούν έως τη λήξη του προγράμματος, έχουν πάρει νέες ημερομηνίες έως το τέλος του έτους ή και αργότερα. Για παράδειγμα ορίζεται ότι οι νέοι διευθυντές στο δημόσιο θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, το οικονομικό κλείσιμο της επένδυσης στο Ελληνικό θα πρέπει να έχει γίνει έως το τέλος του έτους, το Κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες να έχουν τελειώσει έως τον Ιούνιο του 2021 και μέσω νομοθεσίας να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψει κανένα δημοσιονομικό ζήτημα από την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ έως και το 2020.

Οι επιταγές για κόκκινα δάνεια και capital controls - Τι προβλέπει το SLA

Δεσμεύσεις

Η κυβέρνηση δεσμεύεται, μέσω της τεχνικής συμφωνίας, για την κατάθεση Μεσοπρόθεσμου προγράμματος (βασικό προαπαιτούμενο έως τον Ιούνιο) για την περίοδο 2019-22 το οποίο θα θέτει οροφή δαπανών συνεπή με τους στόχους του προγράμματος του ESM για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ κατ’ έτος έως και το 2022.

Στα κρίσιμα μέτωπα αφορολογήτου και συντάξεων, οι περικοπές στις συντάξεις είναι «κλειδωμένες» για το 2019, ενώ για το αφορολόγητο το χρονικό σημείο νέας περικοπής έως και τα 5.700 ευρώ είναι ανοιχτό.

Έρχεται νέα αξιολόγηση για τα επιδόματα αναπηρίας – Tι προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

«Οι αρχές, ως προαπαιτούμενο, θα φέρουν μπροστά την εφαρμογή των μέτρων για τη φορολογία εισοδήματος από το 2019, εάν το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος, θεωρήσουν στη βάση διαφανούς εκτίμησης , ότι μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος στόχος πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019, ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί χωρίς επιβλαβή για την ανάπτυξη μέτρα και εάν χρειαστεί θα νομοθετήσουν σε συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να διασφαλίσουν την ακριβή επίτευξη του στόχου, με έναν τρόπο ο οποίος να είναι θετικός για την ανάπτυξη».

Νέα συμφωνία με τους θεσμούς προκύπτει όμως ότι θα απαιτηθεί και για την εφαρμογή των προνομοθετημένων αντιμέτρων. Επιπρόσθετα, αναφέρεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, στη βάση εκτιμήσεων και συμφωνίας όλων των θεσμών και σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας μια διαφανή διαδικασία, οι αρχές θα υιοθετήσουν την απαιτούμενη δευτερογενή νομοθεσία για την εφαρμογή του επεκτατικού πακέτου ξεκινώντας από το 2019. «Το μέγεθος των εφαρμοζόμενων μέτρων (σ.σ αναφορά στα αντίμετρα) θα είναι σε συμφωνία με την προβλεπόμενη από τους θεσμούς υπεραπόδοση έναντι των συμφωνημένων μεσοπρόθεσμων στόχων – υπό την προϋπόθεση ότι τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο βασικό σενάριο, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι».

Όσον αφορά στις συντάξεις γίνεται αναφορά στις προνομοθετημένες περικοπές οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από το 2019 οδηγώντας σε εξοικονομήσεις 1% του ΑΕΠ την περίοδο 2019-2022. Επιπλέον 1% του ΑΕΠ την περίοδο 2019-22, προβλέπεται να αποφέρει η επίσης προνομοθετημένη μείωση του αφορολογήτου έως και τα 5.700 ευρώ.

Διπλό προαπαιτούμενο οι αντικειμενικές

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο δεν ρίχνει φως στη λύση της εξίσωσης των αντικειμενικών αξιών και των πιθανών αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσει η εναλλακτική της σταδιακής αύξησης των αντικειμενικών σε ορίζοντα διετίας, ώστε να μην «φουσκώσουν» υπέρμετρα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ.

Ενδεικτικό των διαπραγματεύσεων της τελευταίας στιγμής άλλωστε είναι το γεγονός ότι το κείμενο του SLA «χτενιζόταν» έως και χθες το βράδυ ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς, παρά το γεγονός ότι η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ανακοινώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, θέτει ως προαπαιτούμενο (η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όλα τα προαπαιτούμενα θα έχουν ικανοποιηθεί έως τις 14 Ιουνίου) την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών, μέσω νομοθεσίας αν χρειαστεί, αλλά και τη δημιουργία μιας μόνιμης μονάδας στο υπουργείο Οικονομικών η οποία θα επικαιροποιεί διαρκώς τις αντικειμενικές.

Στο δεύτερο σκέλος του συγκεκριμένου προαπαιτούμενου ορίζεται ότι «οι αρχές θα νομοθετήσουν την προσαρμογή των συντελεστών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αν χρειαστεί, με τρόπο που δεν θα μεταβάλει τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ ώστε τα εκκαθαριστικά του φόρου να εκδοθούν τον Αύγουστο».

Παράλληλα οι αρχές θα αξιολογήσουν την εφαρμογή του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών στην αγορά ακινήτων και θα υιοθετήσουν αν χρειαστεί νομοθεσία εντός Μαΐου.

Τα νησιά

Στη λίστα των φορολογικών προαπαιτουμένων περιλαμβάνεται ακόμα η διασφάλιση εκ μέρους των ελληνικών αρχών ότι θα καταργηθούν οι εναπομείνασες εκπτώσεις ΦΠΑ στα νησιά στο τέλος Ιουνίου 2018 καθώς και η εκπόνηση σχεδίου αυτοματοποιημένων κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο.

ΠΗΓΗ: Εuro2day ΚΑΙ REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ.

Αποκάλυψη: Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στην Ουκρανία

Αποκάλυψη: Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στην Ουκρανία

mdf29064_20285936

Ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014 (298 νεκροί, στην πλειονότητά τους Ολλανδοί), εκτοξεύθηκε από ρωσική στρατιωτική μονάδα, ανέφεραν σήμερα διεθνείς ερευνητές.
Οι ερευνητές «κατέληξαν πως ο πύραυλος Bouk – Telar που κατέρριψε το αεροσκάφος είχε εκτοξευθεί από την 53η ταξιαρχία αντιαεροπορικής άμυνας με έδρα το Κουρσκ, στη Ρωσία», ανακοίνωσε ο Ολλανδός ερευνητής Βίλμπερτ Παουλίσεν.
«Η 53η ταξιαρχία ήταν μέρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία.
Το Κρεμλίνο, πάντως, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Τραμπ ακύρωσε τη Σύνοδο της Σιγκαπούρης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Τραμπ ακύρωσε τη Σύνοδο της Σιγκαπούρης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε σήμερα την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως γνωστοποίησε σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Ανυπομονούσα να συναντηθώ εκεί μαζί σας» τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή.

«Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό» γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι «για το καλό των δύο πλευρών, όμως εις βάρος του υπόλοιπου κόσμου», η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα διεξαχθεί, ενώ στην ίδια επιστολή τονίζεται η «ισχύς» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

«Αναφέρετε το πυρηνικό σας οπλοστάσιο, όμως το δικό μας είναι τόσο ογκώδες και ισχυρό που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε» γράφει ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μια «χαμένη ευκαιρία» και επισήμανε ότι συνεχίζει να ελπίζει ότι θα συναντηθούν με τον Κιμ κάποια στιγμή.

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψαν πτώση με τον δείκτη S&P 500 Index να έχει απώλειες άνω του 0,5% σε διάστημα 10 λεπτών.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα είχε επαναλάβει τις απειλές της να αποσυρθεί από τη Σύνοδο που είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιώντας ότι είναι προετοιμασμένη για μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ουάσιγκτον εφόσον χρειαστεί.

Λευκός Οίκος: Η ρητορική της Β. Κορέας ήταν η αιτία ματαίωσης της συνόδου - Πομπέο: Οι συνθήκες δεν επέτρεπαν «θετικό αποτέλεσμα»

Η αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ στις δηλώσεις του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κι οδήγησε τον Λευκό Οίκο στη ματαίωση της Συνόδου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πενς σχετικά με τη Βόρεια Κορέα ανόητες αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συναντηθούν είτε σε μια σύνοδο είτε σε μια πυρηνική αντιπαράθεση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ KAI REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"