ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ




Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ 1999 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ.

Αθανασίου: Στα χέρια εισαγγελέα η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009

Απάντηση στη Βουλή

Αθανασίου: Στα χέρια εισαγγελέα η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009

Αθανασίου: Στα χέρια εισαγγελέα η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009
Στη φάση της μελέτης από εισαγγελικό λειτουργό, για την κατά νόμο υποβολή πρότασης στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, βρίσκεται η δικογραφία για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.
Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, αναφορικά με την αξιολόγηση των 140 εγγράφων της Κομισιόν για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Οι βουλευτές είχαν απευθύνει την ερώτησή τους και στον υπουργό Οικονομικών και τον καλούσαν να ενημερώσει τη Βουλή αν θα ζητήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα έγγραφα προκειμένου αυτά στη συνέχεια να παραδοθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να αξιολογηθεί κατά πόσον προκύπτουν ενδείξεις για αλλοίωση, απόκρυψη, παραπλανητική χρήση των οικονομικών μεγεθών που όφειλε να πληροί η Ελλάδα ώστε να γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη.
Ζητούσαν επίσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει πού βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση της ποινικής ευθύνης του πρώην στελέχους του ΔΝΤ και νυν προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραποίηση στατιστικών στοιχείων το 2009 και αν ο κ. Αθανασίου προτίθεται να ζητήσει την πρόταξη της δίκης, σύμφωνα με σχετική νομική δυνατότητα που έχει σε περιπτώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.
Στην απάντησή του, ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει ότι το Σύνταγμα κατοχυρώνει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και συνεπώς ο υπουργός δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρει, οι δικαστικές Αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης.
Ως προς την πορεία της έρευνας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει ότι την 22.1.2013 είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από το Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος η δικογραφία σχετικά με το από το 2009 δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία χρεώθηκε αυθημερόν σε εισαγγελέα. Την ίδια ημέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά τριών προσώπων και κατά παντός υπευθύνου για ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία εις βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος και για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή του 5ου Ειδικού Τμήματος Αθηνών με παραγγελία διενέργειας κύριας ανάκρισης. Μετά το πέρας αυτής, η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την 22.7.2013 και αφού έλαβε ειδικό αριθμό, την 24.7.2013 υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η προαναφερόμενη δικογραφία έχει ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό προς μελέτη και υποβολή τής κατά νόμο προτάσεως στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2004 ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

E.Βενιζέλος: Το κούρεμα του χρέους συνιστά επιθετική κίνηση

E.Βενιζέλος: Το κούρεμα του χρέους συνιστά επιθετική κίνηση






Ως κίνηση «επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των κοινοβουλίων» των θεσμικών εταίρων της χώρας και εν τέλει χωρίς αποτέλεσμα, χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ένα πιθανό κούρεμα του χρέους. Μιλώντας δε στην εφημερίδα «Real News» υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο , διότι βρίσκεται κατά 80% εκτός αγοράς. 

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως δεν «υπάρχει καμία χαλαρότητα εν όψει των εκλογών του Μαϊου αφού και η ίδια η «η ερμηνεία του αποτελέσματος» που «θα είναι μία ερμηνεία σκληρή» θα συνδέεται άμεσα «με το μέλλον της χώρας και τη νομιμοποίηση επιλογών... κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».

Ερωτηθείς πώς θα αντιδράσει εάν μετά τις εκλογές αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν ασχολείται με τη «σταδιοδρομία» του «γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου. Επίσης δεν ασχολούμαι με αυτό που λέγεται "συμβατική πολιτική". Το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η ιστορία».

Εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου».

Για το δε θέμα του γάλακτος σημειώνει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και σε κάθε περίπτωση «θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Επιτέθηκε όμως για μια ακόμη φορά και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ταυτίζεται με υπερσυντηρητικούς κύκλους στη Γερμανία και άλλες χώρες που δυσπιστούν απέναντι στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος». Έκανε μάλιστα λόγο «λύπη της αντιπολίτευσης μπροστά στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».


Πηγή:http://www.capital.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Αυτα δεν θα τα ελεγε ετσι ακομη και ο Σοιμπλε. Ντροπη. Τετοια δουλικοτητα και υπαλληλικη συμπεριφορα μηπως και τον στηριξουν οι δανειστες να διασωσει τον πολιτικο του ξοφλημενο ρολο. Να χαιρεστε τον συμμαχο σας κ Σαμαρα.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"