ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΣΩΠΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ -ΑΖΙΖ ΝΕΣΙΝ -ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.

Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί
έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπα".

Στο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή,
μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"

Με φιλούσε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:
"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!"

Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.
Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.

Ο λόγος του μεγάλου
η σιωπή του μικρού.

Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο,
"Τι σε νοιάζει εσένα;", μου λέγανε,
"θα βρείς το μπελά σου, σώπα".

Αργότερα φωνάζανε οι προϊστάμενοι
"Μη χώνεις τη μύτη σου παντού,
κάνε πως δεν καταλαβαίνεις ,σώπα"

Παντρεύτηκα , έκανα παιδιά ,
η γυναίκά μου ήταν τίμια κι εργατική και
ήξερε να σωπαίνει.
Είχε μάνα συνετή , που της έλεγε "Σώπα".

Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε :
"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δ'αύτους γνωριμίες ζηλευτές,
με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα.

Σώπα ο ενας,σώπα ο άλλος σώπα οι επάνω, σώπα η κάτω,
σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσά μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
και μαζευτηκαμε πολλοι
μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!

Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα,
τα πάντα κι όλα πολύ.
Ευκολα , μόνο με το Σώπα.
Μεγάλη τέχνη αυτό το "Σώπα".

Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου
κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσά σου
και κάν'την να σωπάσει.
Κόψ'την σύρριζα.
Πέτα την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.

Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες , τύψεις κι αμφιβολίες.
Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις απο το βραχνά να μιλάς ,
χωρίς να μιλάς να λές "έχετε δίκιο,είμαι σαν κι εσάς"
Αχ! Πόσο θα 'θελα να μιλήσω ο κερατάς.

και δεν θα μιλάς ,
θα γίνεις φαφλατάς ,
θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς .

Κόψε τη γλώσσά σου, κόψ'την αμέσως.
Δεν έχεις περιθώρια.
Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις , καλύτερα να το τολμησεις Κόψε τη γλώσσά σου.

Για να είμαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου
ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου,
γιατί νομίζω πως θα'ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω
και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,
με έναν ψιθυρο , με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:
ΜΙΛΑ!....


ΠΗΓΗ: jpastos

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ. ΜΗΝ ΣΩΠΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. ΜΙΛΗΣΤΕ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΖΙΖ ΝΕΣΙΝ. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ.

 Μέση λύση δέν υπάρχει στην ελευθερία έκφρασης. Η μιλάς και εκφραζεσαι ελεύθερα ή σωπαίνεις και υποταγμένος δεν αντιδρας. Aρνηθείτε το μέλλον που μας φτιάξανε. Μην φοβάστε.

ΟΤΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Οταν ο Ομπάμα αποφασίζει να αυξήσει τον κατωτατο μισθό στην Αμερική οι δικοί μας σκέφτονται να καθιερώσουν την δουλειά χωρίς αμοιβή για τους νέους. Ε βέβαια οι δικοί μας είναι αυθεντικοί καπιτάλες τρομάρα τους....

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ 58

Θα σωσουν την χωρα οι 58; Η κεντροαριστερα εχει μεγαλες αμαρτιες για το καταντημα της χωρας απο το 1981 και μετα. Δεν ανασταινεται απο ανθρωπους που εκπροσωπουν τον εαυτο τους μονο και την παρεα τους. Αν ειναι δυνατον να ελπιζουν καποιοι στην παρεα του Σημιτη ότι θα φερει το νεο. Ελεος.

Θεσσαλονίκη: Το «έλα να δεις» (!) στη μάχη για τις δημοτικές

Θεσσαλονίκη: Το «έλα να δεις» (!) στη μάχη για τις δημοτικές
Απόλυτη ανατροπή με απειλή ανταρσίας. Αν και τις τελευταίες ημέρες το σενάριο της υποψηφιότητας του Γιάννη Ιωαννίδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης και του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φάνταζε ως το πιο πιθανό, επήλθε η απόλυτη κωλοτούμπα. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί το «έλα να δεις». Ο «ξανθός» πήρε προβάδισμα για την περιφέρεια -όπως ήθελε σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος από την αρχή- και ο Απόστολος Τζιτζικώστας για τον δήμο. Μόνο που ο τελευταίος δεν πειθαρχεί και χθες, «ανεξαρτητοποιούμενος», ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Τζιτζικώστας προσκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της ομάδας του, όπου ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια και γνωστοποίησε το όνομα του συνδυασμού του (Αλληλεγγύη - Σύγχρονη ανθρώπινη Μακεδονία). Ταυτόχρονα ζήτησε και πήρε τις υπογραφές 46 εκ των 50 συμβούλων του, που δήλωσαν ότι θα τον στηρίξουν σε μια νέα υποψηφιότητα για την περιφέρεια.

Το παρασκήνιο βέβαια ήταν πολύ έντονο. Οι πληροφορίες ότι η Ν.Δ. ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της βάζοντας τον «ξανθό» υποψήφιο στην περιφέρεια και τον Τζιτζικώστα στον δήμο σήμαναν συναγερμό στον επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα, αλλά και στην τοπική Ν.Δ. Στο κτίριο της περιφέρειας έφτασε και ο πρόεδρος της διοικούσας της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, με σκοπό να αποτρέψει τον περιφερειάρχη από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χωρίς τελικά αποτέλεσμα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω. Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και ως  ανεξάρτητος» φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.   

Είχαν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες χωριστές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο του κ. Ιωαννίδη και του κ. Τζιτζικώστα όσο και του Θόδωρου Καράογλου με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, όπου είχε γίνει σαφές πού πάει το πράγμα. Στη Ν.Δ. φαίνεται ότι επικράτησαν οι απόψεις που θεωρούν τον κ. Τζιτζικώστα τον πιο ικανό για να «χτυπήσει» τον κεντρικό δήμο, κάτι που αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους για τις επερχόμενες εκλογές. Μόνο που η απόφαση άργησε να υλοποιηθεί και στο ενδιάμεσο ο κ. Τζιτζικώστας (που και στο παρελθόν είχε δεχθεί πιέσεις για τον δήμο) είχε εκτεθεί ουκ ολίγες φορές, δηλώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Ο «ξανθός» για την περιφέρεια λοιπόν, αλλά αν δεν μεταπεισθεί ο Τζιτζικώστας η Ν.Δ. πρέπει να βρει πρόσωπο και για τον δήμο. Ηδη πάντως ακούγεται μετ' επιτάσεως ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί αυτήν την αναμπουμπούλα ο Ευ. Βενιζέλος για να «επιβάλει» στη Ν.Δ. και στον Α. Σαμαρά την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Νίκος Οικονόμου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συρία: «Βασανίστηκε μέχρι θανάτου»

Καταγγέλλει ο πατέρας του

Συρία: «Βασανίστηκε μέχρι θανάτου» στη φυλακή γιος στελέχους της αντιπολίτευσης


Συρία: «Βασανίστηκε μέχρι θανάτου» στη φυλακή γιος στελέχους της αντιπολίτευσης
Το βασανισμό μέχρι θανάτου του 27χρονου γιου του σε φυλακή της στρατιωτικής ασφάλειας στη Δαμασκό καταγγέλλει ο Φάγεζ Σάρα, σημαίνων στέλεχος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης.

«Έπειτα από όλα αυτά τα πλήγματα που δεχτήκαμε και τα χτυπήματα σε βάρος του λαού μας -τους νεκρούς, τις συλλήψεις, τους εκτοπισμένους, τις καταστροφές- πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Ουίσαμ βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε φυλακή της στρατιωτικής ασφάλειας στη Δαμασκό» έγραψε ο ίδιος ο Φάγεζ Σάρα στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

«Ο Ουίσαμ ήταν ένας από τους πρώτους νέους που συμμετείχαν στην επανάσταση, που διαδήλωναν ενάντια στη δικτατορία» ανέφερε διαβεβαιώνοντας ότι ο γιος του ήταν «φιλειρηνικός» ακτιβιστής.

Ο Ουίσαμ Φάγεζ Σάρα, πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί για πρώτη φορά την άνοιξη του 2012 μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Μπάσεμ. Αφέθηκε ελεύθερος και συνελήφθη και πάλι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Φάγεζ Σάρα είναι ενεργό μέλος της συριακής αντιπολίτευσης εδώ και πολλά χρόνια και το 2005 ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Δαμασκού, με την οποία ζητούσαν από το καθεστώς να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Είχε συλληφθεί πολλές φορές και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 φυλακίστηκε για δύο χρόνια. Στις αρχές της εξέγερσης, τον Μάρτιο του 2011, συνελήφθη και πάλι και κρατήθηκε επί έναν μήνα. Σήμερα ζει εξόριστος στην Τουρκία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειναι και ορισμενοι της αριστερας που θεωρουν ότι τους χρωσταει το παραγωγικο κομματι της κοινωνιας να μοιραζεται με εξοντωτικους φορους αυτα που βγαζει για να τους συντηρει βολεμενους σε κρατικοδιαιτες θεσεις. Νομιζουν πως δικαιωματικα ολοι τους ειναι υποχρεωμενοι.

Γ.Χατζημαρκάκης: Τέλος στο ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα

Επικριτικός προς τη γερμανική πολιτική

Γ.Χατζημαρκάκης: Τέλος στο ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα

Γ.Χατζημαρκάκης: Τέλος στο ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα
  Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων μέρους της προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης, είπε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών», Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Σε συνέντευξη του στο «Αχελώος TV» ανέφερε ακόμη ότι το σχέδιο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο και πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος, η Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει πιο συντονισμένα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε 50 χρόνια, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και επιλεκτικό κούρεμα του χρέος, "γιατί το τελευταίο PSI βούλιαξε".

Αναφερόμενος στην τρόικα, είπε πως πρέπει να δοθεί τέλος στο ρόλο της στην Ελλάδα και να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για το χρέος.

Επεσήμανε επιπλέον πως πρέπει να τερματιστεί η αλαζονεία των Γερμανών και η αποικιακού χαρακτήρα πολιτική. «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κατάσταση αυτή και είναι προφανές πως η ελληνική πλευρά οφείλει να θέσει στο τραπέζι με ξεκάθαρο τρόπο την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου» υπογράμμισε ο κ. Χατζημαρκάκης.


ΠΗΓΗ: IN.GR

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Κ.Μπακογιάννης

Ανακοίνωση από το Καρπενήσι

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επισήμως ο Κ.Μπακογιάννης

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επισήμως ο Κ.Μπακογιάννης


Καρπενήσι
Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Στερεάς ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης από το Καρπενήσι.

Ο Κώστας Μπακογιάννης διευκρίνισε ότι θα επιλέξει νέους σε ηλικία και νοοτροπία συνεργάτες και χαρακτήρισε «κοιμώμενο γίγαντα» την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.
«Πρέπει να αγωνιστούμε, να δώσουμε λύσεις» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης στο Καρπενήσι σε συγκέντρωση στελεχών προσδιορίζοντας ακόμη ότι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ευρώ ή δραχμή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρειά μας θα πρέπει να επιβιώσει, να σταθεί στα πόδια της και να προοδεύσει», ανακοινώνοντας την απόφασή του για κάθοδο στις εκλογές για τη θέση του περιφερειάρχη.
Προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από κόμματα τονίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και έδωσε μεγαλύτερη αξία στις προγραμματικές επεξεργασίες για ένα ρεαλιστικό κοστολογημένο πρόγραμμα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κάνοντας μία αποτίμηση της σημερινής κρίσης την απέδωσε κυρίως την ανοχή των πολιτών. Τόνισε πως «δεχθήκαμε εύκολες λύσεις, αξιοποιήσαμε ή απλώς βολευτήκαμε γιατί το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δίπλα μας. Αυτά τώρα όμως οδήγησαν στο να πληρώνουμε απανωτούς φόρους, χαράτσια, λογαριασμούς, να αγωνιούμε για τη θέρμανση, τη μετακίνηση μας με το αυτοκίνητο να ζει κάθε οικογένεια την ήττα της ανεργίας και της ανέχειας» όπως είπε.
Ο κ. Μπακογιάννης, μέχρι σήμερα δήμαρχος Καρπενησίου, παρέδωσε τη σκυτάλη στον αντιδήμαρχο, Νίκο Σουλιώτη, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.
Στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη βρέθηκε η αδελφή του Αλεξία και ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος.

πηγη: in.gr

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ;

Εκεινη η περιβοητη εκθεση του ΙΟΒΕ, που υποστηριζε εντελως στον αερα πως αν απελευθερωθει ας πουμε το επαγγελμα του περιπτερα και άλλα θα εχουμε αυξηση 17% του ΑΕΠ ενώ  τωρα αλλαξαν και περιορισαν τις προβλεψεις τους τι να εγινε βρε παιδια; Παρτε το χαμπαρι με την ανελεητη εσωτερικη υποτιμηση και την βαρβαρη δημοσιονομικη πολιτικη ότι και να κανετε δεν ερχεται αναπτυξη.

ΡΗΤΟ

ΠΗΓΗ YAHOO.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"