ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΟΝΕΙΔΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ERGA OMNES. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ.

Ιταλία: Προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου

Ιταλία: Προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου


Πιθανή θεωρείται στην Ιταλία η προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Κάτι που θα προϋπέθετε, όμως, άμεση διάλυση της βουλής και γερουσίας, και την θητεία του Κάρλο Κοταρέλι ως πρωθυπουργού για δυο μόνο μήνες, ή την παραμονή του Πάολο Τζεντιλόνι στην πρωθυπουργία.

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκαν όλα, σχεδόν, τα κόμματα.

Νωρίτερα, ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι φέρεται να αποχώρησε από το Μέγαρο Κυρηνάλιο, χωρίς να ανακοινώσει τη λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.

Το γεγονός αυτό ερμηνεύτηκε ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα προτίθεται ενδεχομένως να προχωρήσει σε άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ REAL

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΕ. ΘΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΕΓΚΑΣ ΚΑΙ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ. ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Οργή του πολιτικού κόσμου στην Ιταλία για τη δήλωση του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ ότι οι αγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν»

Οργή του πολιτικού κόσμου στην Ιταλία για τη δήλωση του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ ότι οι αγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν»

Μια φράση που αποδίδεται στον Επίτροπο Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι χρηματαγορές "θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν" προκάλεσε την οργή όλου του πολιτικού κόσμου στην ιταλική χερσόνησο, με τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να ζητά την άμεση παραίτηση του Γερμανού αξιωματούχου.

"Είναι τρελό, στις Βρυξέλλες είναι ξεδιάντροποι. (Ο Έτινγκερ) δηλώνει ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά. Αν αυτό δεν είναι απειλή, τότε...! Εγώ, δεν φοβάμαι" έγραψε στο Twitter ο Σαλβίνι. "Θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα", πρόσθεσε ο ηγέτης της Λέγκα, σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, τα σχόλια του Έτινγκερ ήταν "απειλητικά" και δείχνουν "τη γερμανική επιθυμία για ηγεμονία και έλεγχο".

Η επίμαχη φράση, που αναρτήθηκε από έναν δημοσιογράφο και από τον Έτινγκερ, ήταν μια σύνοψη της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γερμανός επίτροπος στην Deutsche Welle. Μετά την απόφαση του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα να απορρίψει τον ευρωσκεπτικιστή υπουργό Οικονομικών που του πρότεινε ο εντολοδός πρωθυπουργός, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου κινήθηκε πτωτικά και το σπρεντ ξεπέρασε σήμερα το όριο των 300 μονάδων βάσης.

"Η εξέλιξη των κρατικών ομολόγων, της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών, της οικονομίας της Ιταλίας, έχει ήδη σκιαστεί αρνητικά (...) Μπορούμε να αναμένουμε επομένως ότι αυτό θα παίξει κάποιο ρολο στην προεκλογική εκστρατεία, ως ένδειξη για να μην οδηγήσουν (σ.σ. οι ψηφοφόροι) τους λαϊκιστές της δεξιάς ή της αριστεράς στην κυβέρνηση", είπε ο Έτινγκερ.

Ακόμη και το κεντροαριστερό, φιλοευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα ανέβασε τους τόνους. "Κανείς δεν μπορεί να πει στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν, και οι αγορές λιγότερο από τον καθένα. Πρέπει να σεβαστείτε την Ιταλία" έγραψε στο Twitter ο ασκών χρέη γενικού γραμματέα Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησε "μια συγγνώμη ή την παραίτηση" του Επιτρόπου.

Η Κομισιόν φάνηκε επίσης να τηρεί αποστάσεις από τον Έτινγκερ, με τον εκπρόσωπό της, τον Μαργαρίτη Σχοινά, να δηλώνει ότι "οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος".

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρενέβη επίσης στη διαμάχη. "Η έκκλησή μου προς όλους τους θεσμούς της ΕΕ: σεβαστείτε τους ψηφοφόρους. Είμαστε εδώ για να τους υπηρετούμε, όχι για να τους παραδίδουμε μαθήματα", είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν θα αποφασίσουν οι αγορές το μέλλον της Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σεβαστούν τη βούληση των Ιταλών. Έχω εμπιστοσύνη στους Ιταλούς", είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ REAL

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ ΘΕΡΙΕΨΑΝ ΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"