ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να υποτιμούμε το σοκ μιας «Grexit»


Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να υποτιμούμε το σοκ μιας «Grexit»

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου


Την επιθυμία της χώρας του η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, εξέφρασε ξανά ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echos, με την προϋπόθεση όμως ότι θα καταβάλλει τις απαραίτητες προσπάθειες. Έκανε λόγο για αλληλεγγύη στην Ευρώπη και για το γεγονός ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι τους Έλληνες».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο μίας αποχώρησης ενός κράτους από την ευρωζώνη, η οποία θα την απειλούσε με μετάδοση της κρίσης. «Δεν πρέπει να υποτιμούμε το αξιοσημείωτο σοκ που θα έφερνε μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» είπε.

Ο Φρανσουά Ολάντ
, πάντως επιθυμεί να δοθεί μία οριστική απάντηση στο «ελληνικό ζήτημα» στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης και 19ης Οκτωβρίου, όπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί. «Αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου. Έπειτα, υπάρχουν και βελτιώσεις στην οικονομική διακυβέρνηση που μπορούν να γίνουν χωρίς την αλλαγή των Συνθηκών. Πρόκειται για την περίπτωση της τραπεζικής εποπτείας, αλλά και της φορολογικής και κοινωνικής εναρμόνισης».

Ο κ. Μοσκοβισί, εξέφρασε επίσης, την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να προχωρήσει περισσότερο με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με όρο ότι κάθε βήμα προς την ολοκλήρωση γίνεται μέσα στη διάσταση της αλληλεγγύης.

Σχετικά με τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, υποστήριξε ότι έχουν γίνει βήματα προς μία θετική εξέλιξη, ειδικά ύστερα από την τελευταία συνάντηση Ολάντ - Μέρκελ.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου, απ’ όπου δε σκοπεύει να στείλει μήνυμα χαλάρωσης της προσπάθειας. Θα είναι η πρώτη φορά από το 1998 που γάλλος υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα.

Την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε στο μεταξύ ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έναρξης του θερινού προγράμματος του Συνδέσμου Γαλλικών Επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για ανολοκλήρωτο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

ΠΗΓΗ:http://www.skai.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ  ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ


«Βέλη» Θεοδωράκη κατά Τσίπρα

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Aλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτή εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που ο ίδιος ίδρυσε.
Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και κυβέρνηση Αριστεράς που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και συμπληρώνει: «Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα μεγάλης νίκης...
Η προβολή του στόχου για την κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς τη στήριξη ενός οργανωμένου μεγάλου και συνειδητού μαζικού κινήματος και δίχως την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αποτελεί καθαρά πολιτικό τυχοδιωκτισμό».
Στην τελευταία παράγραφο της εισήγησης του ο κ. Θεοδωράκης, προσφέρεται να ηγηθεί νέας πολιτικής κίνησης. «Από την πλευρά μου έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια στον στίβο της αγωνιστικής πολιτικής δράσης.
Εάν αποκτήσω την αναγκαία στήριξη που δεν βρήκα ως τώρα, πιστεύω ότι θα μπορέσω να διαδραματίσω τον ρόλο μου, όχι μόνο ως "ιδρυτής" αλλά και ως ηγέτης αυτού του μεγάλου Κινήματος Αντίστασης, Νίκης και Αναγέννησης...»

ΠΗΓΗ:Reporter.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΑΜΕΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"