ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ


ΣΠΑΝΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΑΧΟΪ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Αυξήσεις συντάξεων κατά της κρίσης

Αύξηση συντάξεων αλλά πάγωμα κάθε άλλης δημόσιας δαπάνης, «συναινετική» κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις εξήγγειλε στην παρθενική του ομιλία στο ισπανικό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
Από διευκόλυνση προσλήψεων, φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές μέχρι μεταφορά αργιών που πέφτουν μεσοβδόμαδα, είναι τα «όπλα» της κυβέρνησης Ραχόι για να χτυπηθεί η υψηλή ανεργία και να βοηθηθούν η ανάπτυξη και η αγορά (φωτ. Reuters)Από διευκόλυνση προσλήψεων, φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές μέχρι μεταφορά αργιών που πέφτουν μεσοβδόμαδα, είναι τα «όπλα» της κυβέρνησης Ραχόι για να χτυπηθεί η υψηλή ανεργία και να βοηθηθούν η ανάπτυξη και η αγορά (φωτ. Reuters)ΟΡαχόι, ο οποίος ορκίζεται αύριο, περιέγραψε την κακή κατάσταση της οικονομίας, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ανεργία, η οποία ανέρχεται στο 23% και στο 46% για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι για να πετύχει η χώρα του τον στόχο για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6% του ΑΕΠ το 2011 από 9,2% πέρυσι, απαιτείται η εξοικονόμηση 16,5 δισ. ευρώ το 2012. Ο Ραχόι είπε ότι η κυβέρνησή του θα εγκρίνει την παράταση του προϋπολογισμού του 2011 και θα παρουσιάσει πλήρη προϋπολογισμό για το 2012 στα τέλη Μαρτίου.
«Πάγος» στο Δημόσιο
Στα μέτρα που προτίθεται να πάρει η νέα ισπανική κυβέρνηση περιλαμβάνονται:
Η αύξηση των συντάξεων σε πραγματικούς όρους -η προηγούμενη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών είχε προχωρήσει σε πάγωμά τους. Θα είναι, όπως είπε, και η μοναδική αύξηση κρατικής δαπάνης.
Πάγωμα των προσλήψεων για τους περισσότερους κλάδους του δημόσιου τομέα (θα εξαιρεθούν τα σώματα ασφαλείας και οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες). Οι λεπτομέρειες στις περικοπές των δημοσίων δαπανών θα ανακοινωθούν στις 30 Δεκεμβρίου.
Ο Ραχόι υποσχέθηκε επίσης μεταρρυθμίσεις με στόχο να διευκολυνθούν οι προσλήψεις, όπως η αλλαγή στον τρόπο διαπραγμάτευσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Κάλεσε μάλιστα τις μεγαλύτερες εργοδοτικές ενώσεις και τα συνδικάτα να φέρουν τις δικές τους προτάσεις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ειδάλλως η κυβέρνηση θα επιβάλει μονομερώς μέτρα.
Για τις επιχειρήσεις προβλέπονται μία σειρά από φοροελαφρύνσεις, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ζήτησης. Οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν θα καταβάλλουν φόρο πριν τον πληρώσουν οι πελάτες τους, όπως γίνεται τώρα.
«Ανάσα» στις μικρές επιχειρήσεις
Οι μικρές επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν για πρώτη φορά θα έχουν δικαίωμα φοροαπαλλαγής 3.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ έσοδα θα υπόκεινται σε ευνοϊκότερο φορολογικό συντελεστή.
Ενα ακόμη κίνητρο προς τις επιχειρήσεις θα είναι η μεταφορά των αργιών που πέφτουν μεσοβδόμαδα στην κοντινότερη Παρασκευή ή Δευτέρα.
Το συνολικό δημόσιο χρέος της Ισπανίας ανερχόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 706,34 δισ. ευρώ, 66% του ΑΕΠ, 15% υψηλότερο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Στο δημόσιο χρέος περιλαμβάνεται και το χρέος των ημιαυτόνομων περιοχών.
Ενα από τα μεγάλα προβλήματα της Ισπανίας είναι τα χρέη των τραπεζών που έχουν συσσωρευτεί λόγω της κατάρρευσης της φούσκας ακινήτων. Σήμερα υπάρχουν περί τις 700.000 αδιάθετες νέες οικίες, ενώ το ποσοστό των επισφαλών δανείων έχει φτάσει στο 7,42%, υψηλότερο επίπεδο από το 1994, σε σχέση με 7,16% τον Σεπτέμβριο και 5,68% ένα χρόνο πριν. Η αξία των επισφαλών δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ισπανίας, ανέρχεται στα 131,9 δισ. ευρώ. *

Στρος-Καν: «Λάθος η στάση της Ευρώπης στο ελληνικό πρόβλημα»


Στρος-Καν: «Λάθος η στάση της Ευρώπης στο ελληνικό πρόβλημα»
Ο τέως «κύριος ΔΝΤ» άσκησε κριτική στους ευρωπαίους ηγέτες από το Πεκίνο

Μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Πεκίνο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναφέρθηκε ακροθιγώς στο ζήτημα της Ελλάδας και τη στάση των ευρωπαϊκών ηγεσιών στο ξεκίνημα της κρίσης χρέους.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε, δέχτηκαν να δανείσουν στους Ελληνες, «αλλά συν ένα περιθώριο... επειδή "οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους"».

«Από ηθικής πλευράς», συνέχισε, «δεν έχω κανένα σχόλιο, αλλά από οικονομική άποψη σαφώς και δεν βοήθησε».

Ο τέως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτίμησε επίσης πως ο μόνος τρόπος για να λυθεί η κρίση είναι «η Ευρωπαϊκή Ενωση να γίνει μία πραγματική Ενωση», επικρίνοντας επίσης ως ανεπαρκείς τις μέχρι τώρα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

«Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης»τόνισε ο Στρος-Καν στην ομιλία του.

«Το γεγονός ότι το ευρώ είναι ακόμα στο μέσον του ποταμού και ότι η νομισματική ένωση δεν έχει υλοποιηθεί το καθιστά εξαιρετικά ευάλωτο και η βάρκα φαίνεται ότι είναι έτοιμη να βουλιάξει», πρόσθεσε.

«Δεν έχω πεισθεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει» ανέφερε επίσης ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: TO BHMA.GR
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ : ΚΑΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΣΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ.

1) <<Εξίσου σημαντική είναι και η αναφορά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.), η οποία ως γνωστόν, αλληλο-επικαλύπτεται με την υφαλοκρηπίδα μέχρι το όριο των 200 ν.μ. Καθίσταται πλέον σαφές ότι, όταν αποφασισθεί η κήρυξη Α.Ο.Ζ. στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, τα εξωτερικά της όρια θα είναι τα ίδια με τα όρια της υφαλοκρηπίδας>>
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΟΤΙ Η ΑΟΖ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 200 νμ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΓΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ  ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΣΤΙΣ 28/11. 


2) 1.Το δικαίωμα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στις χερσαίες, στις υπολίμνιες και υποθαλάσιες περιοχές στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί αντιστοίχως κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως κυρώθηκε με τον ν. 2321/11995 ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και η άσκησή του αφορά πάντα τη δημόσια ωφέλεια…
Ως «υποθαλάσσιες περιοχές» νοούνται ο βυθός και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΙΣ 24/11 ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ  ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΟΖ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΕΚΜΕΤΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΙΚΑ ΠΑΡΚΑ; ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ; ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ;

ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ :energypress.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"