ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Ένα εκατομμύριο περισσότεροι άνεργοι στο τέλος του 2013, εκτιμά ο Γ.Ρωμανιάς

Στοιχεία που σοκάρουν

Ένα εκατομμύριο περισσότεροι άνεργοι στο τέλος του 2013, εκτιμά ο Γ.Ρωμανιάς

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε 2.300.000 ανέργους έως; το τέλος του έτους
Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε 2.300.000 ανέργους έως; το τέλος του έτους  


Το ποσοστό της ανεργίας το 2013 θα ξεπεράσει και το 30% -που υπολογίζει το ΚΕΠΕ- δήλωσε ο  επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί της Παρασκευής.
Κατά τις εκτιμήσεις του, έως το τέλος του 2013 θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι, την ώρα που στα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον Νοέμβριο 2012 καταγράφονται 1.350.181 άνεργοι.
Ο Γ.Ρωμανιάς κατήγγειλε την καταστροφή του παραδοσιακού μοντέλου παραγωγής της Ελλάδας (λιανικό εμπόριο, τουρισμός, οικοδομή), χωρίς να σχεδιάζεται το νέο παραγωγικό μοντέλο.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, ο επιστημονικός σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εξήγησε ότι η αυξομείωση της ανεργίας οφείλεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου. Εάν οι τομείς αυτοί δεν ενισχυθούν, η ανεργία θα συνεχίσει να καλπάζει.
Ο Γ.Ρωμανιάς τάχθηκε υπέρ της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά μέχρι τότε «δεν μπορούμε να είμαστε στον αερα, δεν μπορούμε να είμαστε στο κενό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο πριν καθορίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο».
Μάλιστα, αναφερόμενος σε νέο παραγωγικό μοντέλο, ο Γ.Ρωμανιάς τόνισε: «Ό,τι ακούμε για νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ευχολόγιο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο για το ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο».
Όπως είπε, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε δύο εκατομμύρια ανέργους έως το τέλος του 2012, ενώ έως τα τέλη του 2013, οι άνεργοι θα είναι 2.300.000.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΝΩΡΙΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17/8/2012

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αν εφαρμοστουν τα μετρα και οι εκβιασμοι της τροικας για οριζοντιες περικοπες και φορους χωρις ελεος τοτε η υφεση θα κανει νεο ρεκορ θα διατηρηθει ως το 2016 τουλαχιστον και η ανεργια θα φτασει το 2013 στο 30% με το ενδεχομενο κοινωνικης εξεγερσης δεδομενο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14/1/2013

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΑΝΕΡΓΙΑ 31% ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013

Η τροικα και η κυβερνηση συνεχιζουν σε εγκληματικα λαθος δρομο με αποτυχια ολων των προβλεψεων τους. Αν δεν σταματησουν την αθλια και αποτυχημένη συνταγη, εχω ξαναγραψει, ο,τι η ανεργια στο τέλος του 2013 θα φτασει το 31 % Θα δημιουργησουν κοινωνικα ερειπια.



 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012


ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2013



Να τα αφήσουν αυτά για το ότι τα 9,3 δις των μαζεμένων από χρόνια οφειλών του δημοσίου θα αναστρέψουν την ύφεση των 9,3 δις νέων μέτρων σε μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι οφειλές του δημοσίου θα καταβληθούν εφάπαξ και δεν είναι πάγιο έσοδο ρευστότητας για την οικονομία ενώ τα 9,3 δις φόρων και περικοπών είναι πάγιας και μόνιμης απόδοσης μέτρα που θα συνεχίσουν το υφεσιακό τους  έργο και τα επόμενα χρόνια και σε αυτά θα προστεθούν και τα υπόλοιπα 4,5 δις του 2014 συν τα αλλά 15 δις για το 2015-16. Από που θα εξισορροπήσετε την ύφεση τότε δεδομένου, ότι δεν θα υπάρχουν άλλες οφειλές του δημοσίου; Από το Εσπα και τις τράπεζες; Α καλά. Το ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε; Επίσης σημαντικό μέρος των οφειλών θα πάει στα ταμεία ξένων φαρμακευτικών εταιριών,  χώρια που θα πρέπει, να έχουμε κατά νου, πόσα από αυτά θα πάνε σε τράπεζες της Ελβετίας και αλλού από Έλληνες εργολάβους.  Εδώ χρειάζεται σχέδιο Μάρσαλ απο την Ευρώπη άμεσα μαζί με κούρεμα του χρέους, που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα κατα 50%. Αν περιμένετε, να έρθει η ανάπτυξη απο το άνοιγμα του επαγγέλματος του κομμωτή σε 4 χρόνια να μου γράψετε....Κόψτε τα ιδεοληπτικά παραμύθια.

Τράπεζες: Γιατί δεν ''χαρίζουμε'' τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων


Τράπεζες: Γιατί δεν ''χαρίζουμε'' τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξηγεί πως μία γενικευμένη περικοπή του τραπεζικού χρέους θα έβαζε σε κίνδυνο τις καταθέσεις και θα ήταν αδικία τόσο για αυτούς που δεν έχουν δάνεια όσο και για αυτούς που έχουν δανειστεί και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Οποιαδήποτε οριζόντια, γενικευμένη και χωρίς κριτήρια περικοπή του τραπεζικού χρέους του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή των τραπεζικών δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά), ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης οδηγεί σε ανακατανομή του εισοδήματος εις βάρος εκείνων που δεν έχουν δανειστεί ή αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κανονικά, νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό, και υπονομεύει τα συναλλακτικά ήθη, συμπεραίνεται στην μελέτη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με θέμα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2011 και 2012.
Στην μελέτη επισημαίνεται ότι τελικά, το βάρος αυτής της πολιτικής θα το επωμιστούν ξανά οι συνεπείς έλληνες φορολογούμενοι.
Ταυτόχρονα, μια τέτοια απόφαση θα συνεπαγόταν ισόποσες ζημίες στους ισολογισμούς των τραπεζών και κατά συνέπεια περαιτέρω μείωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας, με ζημία για τους μετόχους τους (ο κυριότερος εκ των οποίων θα είναι πλέον, για τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Οι ζημίες αυτές θα έπρεπε να καλυφθούν κυρίως μέσω μιας νέας ανακεφαλαιοποίησής τους με ποσά που θα έπρεπε να αναζητηθούν στους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, αναφέρει η ΕΕΤ.
Το τελικό κόστος αποπληρωμής των νέων αυτών κεφαλαίων θα έπρεπε να το αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή για μια ακόμα φορά ο συνεπής έλληνας φορολογούμενος με συνεπαγόμενη επιπλέον αύξηση του δημόσιου χρέους.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ο μισός ελληνικός πληθυσμός έχει σήμερα δάνεια και το 80% αυτών εξυπηρετούνται εγκαίρως, η χαριστική συμπεριφορά έναντι τμήματος των πιστωτών, χωρίς κριτήρια και διαδικασίες, θα οδηγούσε σε μεγάλη ανακατανομή του εισοδήματος και σημαντικές αδικίες σε βάρος αυτών που δεν έχουν δανειστεί ή/και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ στον επιχειρηματικό κλάδο μια τέτοια ενέργεια θα νόθευε τον υγιή ανταγωνισμό.
Η επίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης στα συναλλακτικά ήθη και τη λειτουργία της οικονομίας θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική, καθώς θα οδηγούσε όλο και περισσότερους οφειλέτες σε γενικευμένη πρακτική αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεών τους προς όλους με εξαιρετικά (έως δραματικά) αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την απασχόληση.
Στο ερώτημα εάν στηρίζουν έμπρακτα οι τράπεζες τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στη μελέτη της ΕΕΤ αναφέρεται ότι στη διάρκεια της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα έχουν προβεί και προβαίνουν διαρκώς σε εκτενέστατες ρυθμίσεις των κάθε κατηγορίας δανείων και οφειλών προς αυτές, στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών. Σε συνεχή βάση, δημιουργούνται και εφαρμόζονται από το σύνολο των τραπεζών συγκεκριμένα προγράμματα ρύθμισης, που απευθύνονται - ανά τράπεζα - σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες οφειλετών, με ειδική μέριμνα στη διευκόλυνση και ελάφρυνση όσων επλήγησαν ή πλήττονται περισσότερο από την κρίση, όπως των ανέργων, των απολυμένων, των συνταξιούχων και όσων υπέστησαν σοβαρή μείωση των εισοδημάτων τους.
Σύμφωνα με υπεύθυνες εκτιμήσεις ο συνολικός αριθμός ρυθμισμένων δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών) υπερβαίνει τις 800.000, εκ των οποίων τα μισά αφορούν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Γνώμονα των ρυθμίσεων αυτών αποτελούν, από τη μία η κοινωνικά δικαιολογημένη ανάγκη διευκόλυνσης των δανειοληπτών και από την άλλη η διασφάλιση των συμφερόντων των καταθετών, οι καταθέσεις των οποίων αποτελούν τη βάση για τη χορήγηση δανείων.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται στην μελέτη της ΕΕΤ, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι οι τράπεζες στη χώρα μας, όπως και διεθνώς, δανείζουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όχι από τα ίδια κεφάλαιά τους, τα οποία συμβάλλουν στη φερεγγυότητά τους, αλλά από τα δανειακά τους κεφάλαια, τα οποία προέρχονται κυρίως από τις καταθέσεις της πελατείας τους (ιδιωτών και επιχειρήσεων). Υπό την έννοια αυτή, η μη λελογισμένη μεταχείριση των δανείων θα έθετε σε κίνδυνο τις καταθέσεις από τις οποίες και έχουν χρηματοδοτηθεί τα εν λόγω δάνεια.
ΠΗΓΗ:

Η ΙΘΕΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Mην μπερδεύετε ορισμένοι ημιμαθείς ιδεοληπτικοί την απόδοση ιθαγενείας με τον κατάπτυστο όντως ρατσισμό και την απαραίτητη ανθρωπιστική και δίκαιη  αντιμετώπιση των μεταναστών. Ουτε είστε περισσότερο ανθρωπιστές, όσοι εισηγηθήκατε την εύκολη και αυτόματη σχεδον  απόκτηση ιθαγενείας, σε όποιον απλά έμαθε ελληνικά ή γεννήθηκε τυχαία εδω χωρίς κανέναν άλλο δεσμό με την πατρίδα. Τι ειναι μωρέ η ιθαγένεια; Κάρτα μέλους κόμματος, για να εγγραφείς και να την αποκτήσεις ετσι; Για σοβαρευτείτε, που τα έχετε ισοπεδώσει όλα οι νεοφώτιστοι ζηλωτές της εσπεριας. Αλλο πράγμα η σωστή αντιμετώπιση των μεταναστών, άλλο η απόκτηση ιθαγένειας με επιπόλαιο τρόπο. Αρκετά. Είμαστε έθνος κράτος, όχι μετανεωτερικο μόρφωμα. Δείτε πόσο δηθεν βοήθησε η απόκτηση γαλλικής ιθαγένειας απο τους μετανάστες της Αλγερίας στην Γαλλια. Καθόλου δηλαδή. Όλοι κατέληξαν, ότι άλλα πράγματα έπρεπε, να γίνουν για την ομαλή ένταξη μεταναστών και όχι η επιφανειακή Γαλλοποιηση τους. Σε λίγο ορισμένοι ανεγκέφαλοι θα μας πείτε, ότι όσοι Έλληνες σπουδάζουν μερικά χρόνια στο εξωτερικό, θα πρέπει, να πάρουν και νέα υπηκοότητα. Μαζευτείτε και μην λέτε ανοησίες πια. Ο νόμος Ραγκούση έγινε στο πόδι και εξυπηρετούσε ιδεοληπτικές σκοπιμότητες. Μέσα στην αμάθεια σας ισοπεδώνετε τα πάντα. Καθίστε και διαβάστε νομικά και ιστορία, αν θέλετε να έχετε σοβαρή άποψη για το θέμα. Στην αρχαία Αθήνα οι μέτοικοι δεν γίνονταν πολίτες Αθηναίοι αυτόματα. Και μην ακούω για την πολυπολιτισμική μετανεωτερική χοάνη με την σύντομη ιστορία, που είναι κράτος μεταναστών, δηλαδή τις ΗΠΑ. Ασύμβατα και ανιστόρητα τα παραδείγματα, που χρησιμοποιείτε. Όποιος θέλει την υπηκοότητα δεν αρκεί, να γνωρίζει την γλώσσα μόνον ή να πήγε απλά σχολείο εδώ. Την ώρα που η Βρετανία ανακαλύπτει την αξία της Βρετανικότητας στην ενσωμάτωση μεταναστών εδώ κάποιοι επιμένουν σε multi culti φανφάρες. Το καθεστώς πολυιθαγενειας είναι παθογενές και ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο όλα τα κράτη θα χρειαστεί, να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Είμαστε λαός με συνέχεια και ιστορία μη το ξεχνάτε αυτό. Άλλως συνεργείτε στην δημιουργία εθνικών μειονοτήτων σε μερικά χρόνια εντός της Ελλάδας με αποτέλεσμα την ηθική σας αυτουργία σε εθνικές περιπέτειες. Βεβαίως θα πρέπει, να συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα ως κράτος δικαίου μέλος της ΕΕ και να εντάσσουμε ομαλά τους νόμιμους μετανάστες στην χώρα αλλά δεν μπορεί, να μοιράζουμε ιθαγένειες με το τσουβάλι. Τα κριτήρια για την απόδοση της πρέπει, να αναθεωρηθούν επι το αυστηρότερο και σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΣτΕ. Τελεία και παύλα.

Ρεν: «Ούτε το ΔΝΤ ζητάει αλλαγή του προγράμματος»

Ρεν: «Ούτε το ΔΝΤ ζητάει αλλαγή του προγράμματος»
 
 
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, που συμφωνήθηκε μετά κόπων και βασάνων μετά από ένα θρίλερ εννέα μηνών δεν πρόκειται να αλλάξει, εξαιτίας ενός θρυλούμενου λάθους του ΔΝΤ σε σχέση με την επίπτωση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών στην ύφεση του 2010.

Ο επίτροπος Ρεν κλείνει την πόρτα σε όσους θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν το θρυλούμενο λάθος για να αλλάξουν «τη συνταγή» και ενημερώνει την κοινή γνώμη πως ούτε το ΔΝΤ, ούτε και ο συντάκτης της περίφημης έκθεσης επιθυμούν αλλαγή της δημοσιονομικής προσαρμογής σε Ελλάδα και λοιπές χώρες σε πρόγραμμα.

Μ. Κεφαλογιάννης στον realfm 97,8: Ο κ. Ρεν “τα λέει στα νύφη για να τ’ ακούσει η πεθερά”

Η Κομισιόν, με επίσημη τοποθέτηση του επιτρόπου Ρεν στο προχθεσινό Εcofin, διαφωνεί με την ομάδα του κ. Μπλανσάρ από το ΔΝΤ για την επίπτωση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο επίτροπος Ρεν με την τοποθέτησή του ενόψει της δημοσιοποίησης των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν, ξεκαθάρισε στους 27 υπουργούς ότι οι δικές του υπηρεσίες θεωρούν τα ευρήματα της ομάδας Μπλανσάρ περιστασιακά, την θεωρεία του εν λόγω κειμένου ανεπαρκή για να εξηγήσει τα πάντα και εν τέλει, πως η όλη συζήτηση ξεφεύγει από την ουσία.

«Ένας λόγος να αμφισβητούμε αυτές τις μελέτες είναι ότι τέτοια λάθη πρόβλεψης της ανάπτυξης μπορούν να παρουσιαστούν είτε λόγω της επίπτωσης των δημοσιονομικών αλλαγών (των πολλαπλασιαστών) η οποία είχε υπολογιστεί εσφαλμένα, ή γιατί το μέγεθος της δημοσιονομικής αλλαγής που επετεύχθη ήταν διαφορετικό από την πρόβλεψη, ή διότι μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο. Κατά τη γνώμη μας η ανάλυση δεν είναι στέρεη αρκετά για να το διακρίνει σαφώς».

Οι κυβερνήσεις ευθύνονται για την ύφεση

Ο Ρεν εξηγεί πως κανείς δεν μπορεί να πέφτει από τα σύννεφα λόγω του ότι το 2010 παρουσιάστηκε ύφεση στις ευρωπαϊκές οικονομίες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο επίτροπος υπενθυμίζει ότι το 2009 και στο πρώτο μισό του 2010 τα περισσότερα κράτη μέλη ακόμα εφάρμοζαν μέτρα τόνωσης της οικονομίας (που είχαν αποφασιστεί το 2008). Η μετάβαση από την τόνωση στην προσαρμογή ήταν απολύτως απαραίτητη καθώς οι αγορές είχαν αρχίσει να τιμωρούν τα κράτη με υπερβολικά υψηλό κόστος δανεισμού. Η εμπιστοσύνη στο κρατικό χρέος και τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών είχε χαθεί και έπρεπε να υπάρξει αντίδραση. Στη δε Ελλάδα η κατάσταση είχε φτάσει το απροχώρητο με ένα έλλειμμα στο 15,6% και αλλεπάλληλες παλινωδίες στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Ο Επίτροπος Ρεν απορρίπτει τα περί λάθους στη συνταγή, δεδομένου ότι η συνταγή ουδέποτε εφαρμόστηκε: «Μόλις από το περασμένο καλοκαίρι η ελληνική οικονομία μπήκε σε ορθή τροχιά». Ζητά μάλιστα από την κυβέρνηση να συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα ότι αυτή τη φορά βλέπει τη συμφωνία με τους εταίρους σοβαρά: «Εναπόκειται τώρα στις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν μέσω της αποφασιστικής εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων ότι αυτή η εμπιστοσύνη θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Η συζήτηση μας κάνει κακό

Παρότι πουθενά αλλού εκτός από την Ελλάδα η θεωρεία των πολλαπλασιαστών η Κομισιόν επισήμως πια χαρακτηρίζει τη συζήτηση βλαπτική: «...θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια γύρω από μία συζήτηση που δε βοηθά και που ενδέχεται να διαβρώσει την εμπιστοσύνη που χτίσαμε με τόσο πόνο τα τελευταία χρόνια σε πολλές ολονύκτιες συναντήσεις.

Ο επίτροπος και κατά συνέπεια οι κοινοτικές υπηρεσίες αμφισβητούν μάλιστα το πόσο ενδεικτικοί είναι οι πολλαπλασιαστές ως δείκτης καλής υγείας μιας οικονομίας: «Συζήτηση δεν μας έκανε σοφότερους. Οι πολλαπλασιαστές είναι μεγαλύτεροι, όταν τα νοικοκυριά είναι χρεωμένα σε μεγάλο βαθμό και τα επιτόκια χαμηλά. Πάνω σε αυτό υπήρχε ήδη συμφωνία μεταξύ των οικονομολόγων».

Όσο για την άλλη συζήτηση, αυτή περί κατώτατου μισθού, ο επίτροπος σε γραπτή του απάντηση προς τον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή επισημαίνει ότι «το σύστημα προσδιορισμού του κατώτατου μισθού θα αναθεωρηθεί το 2014». Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως μείωση, όμως κύκλοι της Κομισιόν επισημαίνουν ότι η μείωση ή αύξηση θα κριθεί στην πράξη από τη απόδοση της οικονομίας, τις εξαγωγές, την ανταγωνιστικότητα και την ανεργία.
ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ. ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΕΡΟ ΔΝΤ. ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

Κοροϊδια:Το λάθος του ΔΝΤ έγινε... παρανόηση.

«Φρένο» στην συζήτηση για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα μετά την αποκάλυψη του λάθους του ΔΝΤ στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές που υποτίμησαν τις επιπτώσεις της ύφεσης στην Ελλάδα, επιχειρούν να βάλουν Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν απορρίπτει τα περί λάθους στη «συνταγή» για το ελληνικό μνημόνιο και κρίνει ότι η συζήτηση βλάπτει την εμπιστοσύνη που έχτισε η Ε.Ε. με τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση.

 
 Κοροϊδια:Το λάθος του ΔΝΤ έγινε... παρανόηση.
 
 «Ένας λόγος να αμφισβητούμε αυτές τις μελέτες είναι ότι τέτοια λάθη πρόβλεψης της ανάπτυξης μπορούν να παρουσιαστούν είτε λόγω της επίπτωσης των δημοσιονομικών αλλαγών (των πολλαπλασιαστών) η οποία είχε υπολογιστεί εσφαλμένα, ή γιατί το μέγεθος της δημοσιονομικής αλλαγής που επετεύχθη ήταν διαφορετικό από την πρόβλεψη, ή διότι μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο. Κατά τη γνώμη μας η ανάλυση δεν είναι στέρεη αρκετά για να το διακρίνει σαφώς» ανέφερε ο Όλι Ρεν στην τοποθέτηση του στο Ecofin.

Από την πλευρά του και το ΔΝΤ επιχείρησε να τα «μαζέψει» για τις δηλώσεις του διευθυντή του τμήματος Ερευνών του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις έκλεισε την πόρτα σε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα και υποστήριξε ότι δημιουργήθηκαν λανθασμένες εντυπώσεις.

«Πρόκειται για ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, συνδέοντας κάποιος τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας με το σχεδιασμό του προγράμματος» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το πρόγραμμα έχει ήδη τροποποιηθεί, με μεγαλύτερο χρόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή και για τη μείωση του χρέους». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε την ελάφρυνση του χρέους, γι' αυτό καθήκον τώρα είναι η εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί».

Η Αθήνα διατηρεί χαμηλούς τόνους και κρατά μικρό «καλάθι» για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό μνημόνιο με βάση την παραδοχή του ΔΝΤ. Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έθεσε το θέμα και ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ να πάρουν κοινή θέση. «Ζήτησα να πάρουν θέση. Ο κ. Ρεν πήρε θέση. Ζήτησα να πάρουν κοινή θέση, όμως. Και το ΔΝΤ και η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ερώτηση αν τελικά υπάρχει περιθώριο αλλαγών στο ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Από ό,τι φαίνεται όχι». Ωστόσο παρατήρησε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν θα επιμείνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα και ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί τους στόχους που έχει θέσει.
ΠΗΓΗ:REAL.GR
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΔΝΤ. ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"