ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει, να επανιδρυθούν εξαρχής, για να σπάσει το σύστημα διαπλοκής και οικογενειοκρατίας, που έχει οικοδομηθεί στο όνομα πάντα της προοδευτικότητας και της δημοκρατίας βεβαίως βεβαίως. Αυτό μπορεί, να γίνει μόνο με μία άτεγκτη αξιολόγηση σχολών και καθηγητών, απο τους οποίους θα απολυθούν, όσοι δεν παράγουν έργο και παριστάνουν τους επιστήμονες σιτιζόμενοι απο τον δημόσιο κορβανά, βολεύοντας ημετέρους και κομματόσκυλα και κοροϊδεύοντας την κοινωνία μας χωρίς, να έχουν δημοσιεύσεις και έργο. Αυτή η κωμωδία πρέπει, να τελειώνει εδώ και τώρα.

Τα τέλη του παραλόγου στα ΙΧ

Τα τέλη του παραλόγου στα ΙΧ
 

Στην Ελλάδα για ένα αυτοκίνητο 1.968 κυβικών ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας αξίας 660 ευρώ, στη Γαλλία 160 ευρώ και στη Βρετανία τίποτα! Για ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικών στην Ελλάδα θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ, στη Βρετανία 131 ευρώ και στην Ισπανία 64 ευρώ!

Τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα είναι εξοντωτικά, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τρεις φορές απανωτά. Μία το 2009 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μία το 2010 και μία το 2011.

Τα παραδείγματα που επικαλείται καθηγητής του Πολυτεχνείου της Βαρκελόνης αποτυπώνουν σαφέστατα την… ελληνική ακρίβεια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μεταξύ των φθηνότερων χωρών τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα πληρώσει για:

* Fiat 500 (0.9 TwinAir BlackJack 3dr) 875 cc τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ,
* Fiat Punto Evo (Hatch 5Dr 1.3 Multijet DPF SS 75) 1.284 cc τέλη κυκλοφορίας 135 ευρώ,
* Audi A1 (1.4 TFSI S Line S Tronic) 1.390 cc τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ,
* Ford Fiesta (2011) 1.596 cc τέλη κυκλοφορίας 265 ευρώ,
* Ford Mondeo (2.0 TDCi Titanium X Sport) 1.997 cc τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ,
* Audi A6 (2011) 1.968 cc τέλη κυκλοφορίας 660 ευρώ.

17€ ο Γερμανός!

H σύγκριση του φόρου για τα αυτοκίνητα των παραδειγμάτων, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει ως εξής:

* Για το μικρό Fiat των 875 κυβικών ο Γερμανός πληρώνει 17 ευρώ, ο Ούγγρος 30 ευρώ, ο Ρουμάνος 29 ευρώ, ενώ στη Σουηδία και τη Βρετανία ο φόρος είναι μηδενικός.
* Για το Audi A1 τα τέλη κυκλοφορίας στην Αγγλία είναι 131 ευρώ, στην Ισπανία 64 και στη Λιθουανία μηδέν.
* Για το Ford Fiesta ο φόρος στην Τσεχία είναι μηδενικός, στην Ουγγαρία 30 ευρώ και στη Ρουμανία 34 ευρώ.
* Για το Audi A6 η ετήσια επιβάρυνση για την κυκλοφορία είναι στην Γαλλία 160 ευρώ, στην Ιταλία 503 ευρώ, στη Ρουμανία 55 και στη Βρετανία μηδενική.



Κατάρρευση της αγοράς

Οι φόροι-φωτιά που επιβάλλονται στην αγορά και τη χρήση του αυτοκινήτου αλλά και οι απανωτές αυξήσεις στη φορολόγηση των καυσίμων και των τεκμηρίων έχουν κάνει άπιαστο όνειρο την αγορά ενός Ι.Χ.

Ο «τσουχτερός» ΦΠΑ 23% στην αγορά των Ι.Χ., ο φόρος πολυτελείας, που επιβάλλεται και σε απλά αμάξια, τα τεκμήρια για τα Ι.Χ. που αυξήθηκαν δύο φορές τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους υποψήφιους αγοραστές και σε κατάρρευση την αγορά αυτοκινήτου, η οποία τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια έχει απολέσει περισσότερες από 80.000 θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

Μισή μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ-Επανακάμπτει η Χ.Α.

Προβάδισμα μισής μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Πιο συγκεκριμένα σε μέτρηση της Pulse για το Ποντίκι που κυκλοφορεί την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 22%, ενώ η ΝΔ 21,5%.



Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%. Επιπλέον υψηλός είναι ο αριθμός των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα και φτάνει στο 7,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 19,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η Χρυσή Αυγή έχει αυξήσει το ποσοστό της κατά μία μονάδα.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει.




Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «Καταλληλότερος για πρωθυπουργός» είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 42% δηλώνει: Κανέναν από τους δύο.




Στην ερώτηση αν τους τελευταίους 6 μήνες τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή λανθασμένη κατεύθυνση, το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας παραμένει σταθερά απαισιόδοξο (Σίγουρα σε λανθασμένη 42% - Μάλλον σε λανθασμένη 21%).



Εκφράζοντας την άποψη για το που θα καταλήξει η διαμάχη της κυβέρνησης με την τρόικα, για την εφαρμογή νέων μέτρων, το 47% εκτιμά σε υποχώρηση της κυβέρνησης και αρκετά νέα μέτρα, το 39% σε συμβιβασμό των δύο πλευρών με κάποια νέα μέτρα ενώ υποχώρηση της τρόικας και καθόλου νέα μέτρα απαντά το 7% των ερωτηθέντων.



Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, το 37% απαντά «αρκετά αργότερα έως εξάντληση της τετραετίας», το 34% «το συντομότερο δυνατό» και το 19% «μετά την ελληνική προεδρία της Ε.Ε»












ΠΗΓΗ: REAL

Ν.Μαριάς: Πρόσκληση συνεργασίας σε ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Ν.Μαριάς: Πρόσκληση συνεργασίας σε ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
 
Πρόσκληση για συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών απηύθυνε σε δυνάμεις του «πατριωτικού δημοκρατικού τόξου» και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την Τρίτη, ο Νότης Μαριάς είπε ότι θα μπορούσαν να συγκροτηθούν κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις του πατριωτικού δημοκρατικού τόξου σε δήμους ή περιφέρειες.

Προανήγγειλε, δε, συνάντηση με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχει κεντρική συμφωνία κοινής καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά δεν καταργείται η αυτονομία των τοπικών κοινωνιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε, στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σκουρλέτης ποτέ δεν ετέθη θέμα κοινής καθόδου στις βουλευτικές εκλογές, ενώ σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «οι κύριοι Καμμένος και Τσίπρας δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κεντρική συμφωνία κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε όλη τη χώρα, αυτό είναι αντίθετο στην αντίληψή μας»

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «δεν μπορούμε να καταργήσουμε την αυτονομία και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"