ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Eρώτηση Αυγενάκη. Η λαθροθηρία απειλεί τις Πρέσπες


Η λαθροθηρία απειλεί τις Πρέσπες
Ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρνει το θέμα στη Βουλή

Οι Λίμνες Πρέσπες, αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους με σπάνια φυσική ομορφιά, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. 
Ωστόσο, η ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθηρών στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όπως αναφέρουν ελληνικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μόνιμη τακτική.
Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης καταγγέλλει πως οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών έχουν επανειλημμένως δεχθεί υβριστικές επιθέσεις από λαθροθήρες που προκλητικά αγνοούν οποιαδήποτε παρατήρηση και δεν συμμορφώνονται στα μέτρα προστασίας που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Σε πρόσφατο περιστατικό μάλιστα, φύλακας δέχθηκε ακόμα και απειλή κατά της ζωής του.
Ο κ. Αυγενάκης ζητά την άμεση και ουσιαστική επέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, καθώς τα περιστατικά παράνομης λαθροθηρίας καταστρέφουν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής, και πλήττουν τον τουρισμό και την ανάπτυξη.
              __________________________

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"