ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ανεργία: 25 χρόνια για να γυρίσουμε στο... 2009

Ανεργία: 25 χρόνια για να γυρίσουμε στο... 2009

ΑΘΗΝΑ 25/06/2014

Με τον σημερινό ρυθμό και το μείγμα δημιουργίας επιχειρήσεων (περίπου 40.000 κάθε χρόνο, με μόνο 10% να επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και μόνο 1% να επιδεικνύει σημαντική ανάπτυξη), η Ελλάδα θα χρειαστεί 25 χρόνια για να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται, αναφέρει μελέτης της Endeavor Greece.

Για να το πετύχει αυτό σε λιγότερο από μια δεκαετία θα πρέπει να τριπλασιαστούν οι προσπάθειες που επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και να διπλασιαστούν τα ποσοστά επιτυχίας τους.

Πάνω από όλα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο επιχειρηματικό οικοσύστημα το οποίο να καλλιεργεί, να υποστηρίζει και να συνδέει ποιοτικά επιχειρηματικά εγχειρήματα, προσθέτει.

Η μελέτη της Endeavor Greece, παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την Κοινωφελή Δράση (26-27 Ιουνίου 2014). Το ΙΣΝ αποτελεί τον αποκλειστικό δωρητή για την εκπόνηση της μελέτης.

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η Ελλάδα έχασε συνολικά 1.000.000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων. Πάνω από τις μισές προέρχονται από τρεις κλάδους -τις κατασκευές, το λιανεμπόριο/χονδρεμπόριο και τη μεταποίηση- ενώ ολόκληροι τομείς όπως το real estate πρακτικά αφανίστηκαν.

Ακόμη και στο αισιόδοξο σενάριο ανάπτυξης, τα 2/3 των χαμένων θέσεων εργασίας δεν μπορούν να ανακτηθούν από τους ίδιους κλάδους. Τρεις μόνο κλάδοι κατάφεραν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το συνολικό εργατικό δυναμικό: ο αγροτικός τομέας, η μεταποίηση τροφίμων και ο κλάδος της τεχνολογίας.

Στη μελέτη επισημαίνεται ότι οι νέοι στην Ελλάδα επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την αύξηση της ανεργίας με περισσότερες από μισό εκατομμύριο χαμένες θέσεις εργασίας. Παρόλα αυτά, μόνο το μισό ποσοστό της ανεργίας οφείλεται στην οικονομική επιβράδυνση και την ύφεση.

Το υπόλοιπο προέρχεται από το παραδοσιακό μειονέκτημα των νέων που βρίσκονται «εκτός αγοράς» το οποίο εντάθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ολόκληροι κλάδοι κατήργησαν θέσεις εργασίας για νέους, παρότι διατήρησαν ή ακόμη και αύξησαν τις θέσεις εργασίας των μεγαλύτερων ηλικιών.

Αυτοί οι κλάδοι περιλαμβάνουν τομείς όπως η αγροτική παραγωγή και τα τρόφιμα αλλά και τα περισσότερα επαγγέλματα- πρότυπα: γιατροί, δικηγόροι, τραπεζικοί και λογιστές. Το παραδοσιακό όνειρο της ελληνικής οικογένειας κλονίζεται, αν και παραμένει ακόμη ισχυρό.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πάνω από 200.000 Έλληνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι νέοι και με προσόντα, έχουν φύγει από τη χώρα και έχουν βρει εργασία στο εξωτερικό. Το ελληνικό ταλέντο κινείται κυρίως εντός της Ευρώπης, πρωταρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Υπό συνθήκες, το φαινόμενο αυτό, κατά πολλούς θεωρούμενο brain drain ("διαρροή ταλέντου"), θα μπορούσε να μετατραπεί σε brain circulation ("κυκλοφορία ταλέντου"), παρέχοντας στους Έλληνες τις ευκαιρίες, την εξωστρεφή αντίληψη και την εμπειρία που η εγχώρια αγορά εργασίας αδυνατεί να παρέχει.

Στην μελέτη τονίζεται ότι η τάξη μεγέθους της αλλαγής που απαιτείται είναι τεράστια και σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που συνήθως περιγράφεται. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ αγροτική παραγωγή/τρόφιμα, μεταποίηση, τουρισμός, logistics, τεχνολογία) όπου έχει δομικά πλεονεκτήματα πρώτης ύλης, γεωγραφικής θέσης ή ανθρώπινου δυναμικού.

Ωστόσο, πέρα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αναβάθμιση υποδομών, αυτή η μεγάλη μετατόπιση οικονομικής δραστηριότητας απαιτεί χρόνο, νέες δεξιότητες και συνεπάγεται φυσική μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων.

Πάνω από 640.000 υπολογίζεται ότι θα αναγκαστούν να αλλάξουν τομέα, ενώ πάνω από 500.000 θα αναγκαστούν να μετακινηθούν εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να αναζητήσουν εργασία σε άλλα μέρη της Ελλάδας, επιπρόσθετα της εν εξελίξει φυγής Ελλήνων στο εξωτερικό.

Ποιος όμως μπορεί να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας στους διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας; Όπως αναφέρεται στη μελέτη, δυστυχώς όχι η μεγάλη πλειοψηφία των υφιστάμενων επιχειρήσεων, είτε μικρών είτε μεγάλων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότερες από τις υπάρχουσες επιχειρήσεις έχουν δομική αδυναμία να αυξήσουν σημαντικά τις θέσεις εργασίας τους. Ενδεικτικά, στο σύνολό τους οι μεγάλες επιχειρήσεις μείωσαν τις θέσεις εργασίας ακόμη και κατά τα «καλά χρόνια» προ της κρίσης.

Αντίστοιχα, οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις αποτελούν κατά βάση επιλογή αυτοαπασχόλησης και δεν δημιουργούν καμία πρόσθετη θέση εργασίας πλην εκείνης του επιχειρηματία- ιδιοκτήτη. Την ίδια στιγμή, η ποιότητα της εργασίας που προσφέρουν είναι κακή, με απουσία προγραμμάτων ανάπτυξης του προσωπικού, αναντιστοιχία ρόλων και ικανοτήτων και εξαιρετικά προβληματικούς μισθούς.

Υπάρχει μια μειοψηφία περίπου 3.000 υφιστάμενων επιχειρήσεων που παρουσιάζουν υψηλά περιθώρια ανάπτυξης (περίπου 2.900 μικρομεσαίες και 100 μεγάλες), επενδύουν στο προσωπικό τους και έχουν τις βάσεις να εξελιχθούν ταχύτατα, δημιουργώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μπορούν συλλογικά να δημιουργήσουν μέχρι και 200.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι περισσότερες θα απευθύνονται σε νέους.

Το υπόλοιπο των 800.000 θέσεων εργασίας πρέπει να δημιουργηθεί από νέες επιχειρήσεις. Χρειάζονται 10.000 νέες επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης με την κατάλληλη εξωστρεφή και καινοτόμο νοοτροπία.

Η σημερινή ραγδαία αύξηση των startups είναι μια καλή αρχή. Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, δεν αναμένουμε, όμως, τα περίπου 200 startups που ιδρύονται κάθε χρόνο, να δημιουργήσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που χρειάζονται. Ειδικά από τη στιγμή που τα περισσότερα επικεντρώνονται σε έναν μόνο κλάδο και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό τους μπορεί να θεωρηθεί υψηλής ανάπτυξης.

Οι νέοι, τονίζεται, πρέπει να ηγηθούν της μεταμόρφωσης της Ελλάδας. Ως επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι, έχουν τις βάσεις να ξεπεράσουν τη χρόνια αντίσταση της Ελλάδας στην αλλαγή. Η χώρα έχει κάνει ελάχιστα για να τους παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση, ευκαιρίες εργασίας, εξωστρεφή νοοτροπία, πνεύμα συνεργασίας και έμπνευση.

Παρόλα αυτά, οι ίδιοι επιδεικνύουν εντυπωσιακή ευελιξία, επιχειρηματικό πνεύμα και αισιοδοξία, που μπορούν να οδηγήσουν στην αλλαγή. Περίπου το 15% των νέων δηλώνουν «τακτοποιημένοι» ή εντελώς αδιάφοροι. Το κυρίαρχο 85% είναι πρόθυμο να κυνηγήσει ευκαιρίες, όπου αυτές υπάρχουν. Το 9% είναι έτοιμοι να γίνουν οι καταλύτες της αλλαγής.

Σύμφωνα με τη μελέτη πρέπει:

1. Να εντοπίσουμε και να επικεντρωθούμε στη στήριξη της μειοψηφίας των 3.000 υφιστάμενων επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης και των μεμονωμένων σήμερα εκπαιδευτικών προσπαθειών.

2. Να επιταχύνουμε τη δημιουργία και εξέλιξη 10.000 νέων επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης.

3. Να συνδέσουμε τους νέους με επιλεγμένους επιχειρηματίες, εργοδότες και ακαδημαϊκούς, εντός και εκτός χώρας, μέσω εργαλείων εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ ΚΑΙ http://www.nooz.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011:http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/.../1-19-2011_31.html
 
 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ:Ακόμη με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, που διακρίνεται από αναπτυξιακό έλλειμμα και ανυπαρξία σοβαρών επενδύσεων σε συνδυασμό με την εγκληματικά αργή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, οδηγηθήκαμε σε εξωφρενικά ποσοστά ανεργίας, αφού καταγράφεται εκρηκτική αύξηση της στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) Το ποσοστό των καταγεγραμμένων ανέργων άγγιξε το 14,8% τον Δεκέμβριο του 2010, ξεπερνώντας και αυτό τις προβλέψεις κυβέρνησης και τρόικας. Σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 η ανεργία αυξήθηκε περίπου κατά μία μονάδα, ήτοι σε ένα μήνα προστέθηκαν στη λίστα των ανέργων 41.068 άτομα. Ωστόσο ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στα Ιόνια Νησιά, που το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 23,1% από 15% πέρυσι και ακολούθησε η Δυτική Μακεδονία με 17,7%, από 12%. Τον Δεκέμβριο του 2009 η ανεργία ήταν στο 10,2% Αρνητικό ρεκόρ καταγράφει στις ηλικίες 15 -24, όπου αυξήθηκε στο 39% από 28,9% το Δεκέμβριο του 2009.Αυτη η κατάσταση αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που μπορεί οποτεδήποτε, να εκραγεί και να οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές ακόμη και να συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα, όπως το ξέρουμε σήμερα. Σοβαρότατες μελέτες δείχνουν, ότι με το πιο αισιόδοξο σενάριο το 2021 θα μπορέσουμε, να φτάσουμε σε ποσοστά ανεργίας του 2008 με αποτέλεσμα να προβλέπουν, ότι οι περισσότεροι άνεργοι θα κάνουν πολλά χρόνια, για να ξαναβρούν δουλειά, ενώ ορισμένοι από αυτούς ίσως, να μην βρουν εργασία δυστυχώς ποτέ ξανά στην ζωή τους.

Τέλος κατά 33,5% «έπεσε» ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το δ’ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, με την ετήσια πτώση μεταξύ των ετών 2009 και 2010, να διαμορφώνεται στο 31,6%.αποδεικνύοντας και αυτός ο στρατηγικός τομέας για την ανάπτυξη της οικονομίας το βάθος της ύφεσης και του παγώματος της αγοράς, που προκαλεί η λανθασμένη οικονομική συνταγή.

Γεωργαντά: «Ο Γεωργίου συνεχίζει να αλλοιώνει τα στοιχεία»

GEORGANTA
«Ο κ. Γεωργίου, επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. συνεχίζει να αλλοιώνει τα στοιχεία», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, στον Real Fm, 97.8, για την αποκάλυψη της Realnews, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το υπόμνημα δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ που συμπεριλαμβάνεται στην επίμαχη δικογραφία και καταγγέλλουν μεθοδεύσεις από τις δικαστικές αρχές με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης που αφορά την διερεύνηση της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που είχε ως στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο.
Η κυρία Γεωργαντά σημείωσε ότι ο Ανδρέας Γεωργίου «ενώ είναι υπό δίωξη για κακούργημα, στο βαθμό της εθνικής προδοσίας, βρίσκεται ακόμα στην Στατιστική Υπηρεσία, παραμένει επικεφαλής και συνεχίζει να αλλοιώνει τα στοιχεία».
«Το γνωρίζω γιατί είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους της ΕΛΣΤΑΤ και το σύλλογο, ο οποίος έχει προσφύγει στα δικαστήρια για ακύρωση των πράξεων της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τεκμηριωμένο πλήρως. Ακόμα τα στοιχεία του 2009, του 2010, του 2011 και του 2012 μας λέει ότι είναι τελειωτικά, δεν είναι γιατί μέσα στους πίνακες της Eurostat λέει ότι δεν είναι τελικά νούμερα. Και κάθε εξάμηνο τα αλλάζουν», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Ξέρετε που τα κρύβουν αυτά; Υπάρχει ένα κονδύλι που λέγεται εθνικολογιστικές προσαρμογές, το οποίο είναι αδιαφανές και εκεί μέσα κάνουν όλες τις «μαγείες» τους και όλες τις αλλοιώσεις. Η Eurostat, η Κομισιόν, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ. Το έγκλημα είναι τεράστιο».

ΠΗΓΗ: http://alfeiospotamos.gr

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

Δεν μου λέτε ποιός εγγυάται ότι η περιουσία της ΔΕΗ θα πωληθεί στην πραγματική της αξία και όχι υποτιμημένη για να ευνοηθούν τα κοράκια της ενέργειας; Πως θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι στις μονάδες της είναι ενσωματωμένη η περιουσία των ασφαλισμένων εργαζομένων της πώς θα αποζημιωθεί το ταμείο τους και απο ποιόν με τι εγγυήσεις και ποιού θα καταβάλει συντάξεις; Ποιός και με τι ασφαλιστικές δικλίδες εγγυάται ότι δεν θα γίνουμε Καλιφόρνια της οποίας το παράδειγμα είναι αποτυχημένο διότι εκεί τα κοράκια της ενέργειας έπαιζαν με μετοχές και βούλιαξαν σε μπλακ άουτ ολόκληρη την πολιτεία;

Μεγάλη πτώση των ελληνικών εξαγωγών


Μεγάλη πτώση των ελληνικών εξαγωγών στις αγορές εκτός Ευρώπης


Σημαντικές απώλειες -κυρίως από τις τρίτες χώρες- κατέγραψαν τον Απρίλιο οι ελληνικές εξαγωγές, γεγονός που αφενός πλήττει τις εγχώριες επιχειρήσεις και αφετέρου οδηγεί σε αύξηση το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών τον Απρίλιο του 2014 μειώθηκε κατά 20,8% στα 2,02 δισ. ευρώ, από 2,55 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2013. Ωστόσο, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών προκύπτει μικρότερη υποχώρηση, της τάξεως του 12,4%.

Ως αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής υποχώρησης, την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2014 καταγράφεται μείωση εξαγωγών κατά 7,8%, στα 8,39 δισ. ευρώ από 9,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2013. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, η μείωση των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο τετράμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2013 ήταν 6,5%.

Από τα στοιχεία προκύπτει πως οι μεγαλύτερες απώλειες προέρχονται από τις αγορές των τρίτων χωρών, γεγονός που ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) αποδίδει και στο γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα η ισοτιμία του ευρώ έναντι των άλλων νομισμάτων ήταν υψηλή.

Συγκεκριμένα, το α΄ τετράμηνο του 2014, οι συνολικές εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποχώρησαν κατά 2,9%, έναντι μείωσης 11,8% προς τις τρίτες χώρες. Το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2014 το μερίδιο των χωρών της Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 47,9% (έναντι 52,1% των τρίτων χωρών), από το 45,5% της αντίστοιχης περιόδου του 2013 (οπότε και το ποσοστό των εξαγωγών που απορροφήθηκε από τρίτες χώρες είχε ανέλθει στο 54,5%). Εάν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή από τις εξαγωγές, το μερίδιο των χωρών της Ε.Ε. ανέρχεται στο 65,8% από 65,2% του α΄ τετραμήνου του 2013. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις τρίτες χώρες διαμορφώνονται στο 34,2%, από 34,8%.

Η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στα 3,63 δισ. ευρώ έναντι 3,93 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2013, παρουσιάζοντας μείωση 7,5%. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 3,8%.

Η μεγάλη υποχώρηση των εξαγωγών και η μικρότερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα μείωση των εισαγωγών προκάλεσαν τη μεγάλη αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Τον Απρίλιο του 2014 ανήλθε σε 1,6 δισ. ευρώ έναντι 1,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2013 παρουσιάζοντας αύξηση 17,2%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή η αύξηση ήταν 7,8%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2014 ανήλθε στα 7,1 δισ. ευρώ έναντι 6,65 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013, καταγράφοντας αύξηση 6,8%. Εάν δεν συνυπολογισθούν τα πετρελαιοειδή, τότε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εμφανίζει δραματική άνοδο, κατά 25,4%.
 
ΠΗΓΗ: Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ:http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/.../blog-post_21.html
 
 ΕΓΡΑΦΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:<<Οι εξαγωγές παρά τις δραματικές και άδικες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας δεν εξελίσσονται καλά. Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών το δωδεκάµηνο Απριλίου 2013 - Μαρτίου 2014 παρουσίασε µείωση 2,2% σε σύγκριση µε το αντίστοιχο δωδεκάµηνο Απριλίου 2012 – Μαρτίου 2013. Για να επιβεβαιωθεί ο σύμβουλος μέχρι πριν λίγο καιρό του κ Μπαρόζο κ Λεγκρέν που υποστήριξε πρόσφατα ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέγνωσαν λάθος την κρίση και τελικά συνέστησαν το λάθος φάρμακο. Ο Λεγκρέν υποστηρίζει, ότι η Ευρώπη και οι χώρες του Νότου δεν πρέπει, να επιδιώκουν μέσα από την βάρβαρη και άδικη οριζόντια συμπίεση των μισθών του ιδιωτικού τομέα την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά ότι χρειάζεται, να απευθυνθούν σε ακριβότερες αγορές με ποιοτικότερα προϊόντα από πλευράς τους, ακολουθώντας το παράδειγμα των υποδηματοποιών της Πορτογαλίας, που τώρα πουλάνε πιο ακριβά παπούτσια, οι εξαγωγές τους ανθούν, οι μισθοί και τα ποσοστά απασχόλησης τους έχουν αυξηθεί ακριβώς, γιατί δεν ακολούθησαν τον δρόμο, που τους πρότεινε η τρόικα. Έχω τονίσει εμφατικά σε παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο << Ώρα αλλαγής για την Ευρώπη>> 6/2013 και δικαιώνομαι σήμερα, πως η γραμμή της κινεζοποίησης των μισθών του ιδιωτικού τομέα δεν είναι η σωστή λύση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και ειδικά των χωρών της περιφέρειας όπως η δική μας αλλά χρειάζεται, να δώσει την μάχη σε ποιοτικότερα προϊόντα και όχι συναγωνιζόμενη ευτελή προϊόντα, που παράγονται με μισθούς πείνας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων.>>
 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"