ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Να ευχηθούμε ειλικρινά στον υπουργο Οικονομίας καλή επιτυχία στην διαπραγμάτευση που ξεκινά ουσιαστικά σήμερα για το καλό της χώρας μας και του λαού μας.Πάνω απο όλα είμαστε Ελληνες και θέλουμε οπωσδήποτε το καλύτερο για την Ελλάδα!

Ο Πρόεδρος Ομπάμα έκανε ότι μπορούσε, λένε συνεργάτες του – Ανυποχώρητη η Μέρκελ

Mignatiou.comΟ Πρόεδρος Ομπάμα έκανε ότι μπορούσε, λένε συνεργάτες του – Ανυποχώρητη η Μέρκελ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα έκανε ότι μπορούσε, λένε συνεργάτες του – Ανυποχώρητη η Μέρκελ

“Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έκανε ότι μπορούσε”, λένε οι συνεργάτες του, και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο σημείο της συνάντησης ο Πρόεδρος φέρεται να είπε στην κ. Μέρκελ, αναφερόμενος στην ανάπτυξη και αναπτύσσοντας τη γνωστή θέση του, ότι η λιτότητα δεν βοήθησε καθόλου την Ελλάδα και τόνισε το γεγονός ότι η κατάσταση της χώρας και του λαού μετά από πέντε χρόνια είναι χειρότερη.
Οι συνεργάτες του κ. Ομπάμα υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος έδρασε χθες ως συνήγορος της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι της έθεσε το θέμα χώρας μας και δημόσια και ιδιωτικά, με ισχυρό μάλιστα τρόπο, αλλά αν αναζητεί κανείς να βρει το άποτέλεσμα, η αλήθεια είναι ότι η κ. Μέρκελ είναι ανυποχώρητη στις θέσεις της.
Δεν μπορούν να ανατραπούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας, φέρεται να είπε η κ. Μέρκελ στον κ. Ομπάμα, και πρόσθεσε: Αλλά θα περιμένουμε τις προτάσεις τους –εννοεί της ελληνικής κυβέρνησης- και τότε θα πούμε τον τελευταίο λόγο.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, από τη στιγμή που η Αμερική δεν συμμετέχει στα δανεικά, είναι και δύσκολο ο Πρόεδρος Ομπάμα να επιβάλει τις θέσεις του. Και οι θέσεις του είναι πολύ καλές για την Ελλάδα χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν γίνονται δεκτές από την κ. Μέρκελ.
Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σχολιάζουν τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με την κ. Κριστίν Λαγκάρντ θα πάει στις Βρυξέλλες και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν και άλλα μέλη της ομάδας του Ταμείου. “Οπότε πάνε για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις”, δήλωσε ενημερωμένη πηγή.
WALL STREET JOURNAL: «Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου, μπορεί να ακούγεται σαν “γονική κατσάδα” στην Κωνσταντινούπολη, προτρέποντας τους Ευρωπαίους συναδέλφους του προς μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα, εν μέσω ανησυχιών στην Ουάσιγκτον ότι το αδιέξοδο μπορεί να μην ξεπεραστεί» αναφέρεται στην αμερικανική εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις (για την Ελλάδα) προκαλεί φόβους στους υπουργούς Οικονομικών και στους κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των G-20, των μεγαλύτερων οικονομιών, στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επιπλέον ότι οι ΗΠΑ «ενθαρρύνουν τις ελληνικές αρχές να θέσουν σε εφαρμογή ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ενθαρρύνουν, επίσης, τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα, ενισχύοντας τα θεμέλια για μακροχρόνια ανάπτυξη».
Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

ΠΗΓΗ:  http://mignatiou.com

Ένοχος ο Μιχαηλίδης και ο γιος του για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Ένοχος ο Μιχαηλίδης και ο γιος του για τις μίζες στα εξοπλιστικά


Ένοχος ο Μιχαηλίδης και ο γιος του για τις μίζες στα εξοπλιστικά
Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη
Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους πέντε κατηγορουμένους για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξυ αυτών, ο πρώην υπουργός της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του. 
Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενό τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην Κύπριος πολιτικός το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες. Το δικαστήριο αναμένεται σε λίγη ώρα να εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών.

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

Στη τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ προσβλέπει η κυβέρνηση

Στη τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ προσβλέπει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία για τις μεταρρυθμίσεις

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία για τις μεταρρυθμίσεις
Ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία έχει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον κ. Τσίπρα ότι τάσσεται υπέρ του να πηγαίνουν οι φόροι για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης.

Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη είπε, υποδεχόμενος τον γγ του ΟΟΣΑ ο πρωθυπουργός.
  Η κυβέρνηση προσβλέπει στη τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ για να παρουσιάσει στους εταίρους της χώρας ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων ικανών να πείσουν για τη μεταρρυθμιστική της βούληση.
Μια προεργασία των θέσεων αυτών έγινε στο δείπνο εργασίας που είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Άνχελ Γκουρία.
Ο κ. Γκουρία εκτός από τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων αναμένεται να αναφερθεί και στην δική του εμπειρία βέλτιστων πρακτικών αναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ως υπουργού Οικονομικών του Μεξικού κατά την θητεία του οποίου το δημόσιο χρέος της χώρας του απομειώθηκε σημαντικά.
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναμένεται σήμερα να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της και στην ανάγκη να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  MΠΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΟΣΑ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΕΞΗ; ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"