ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ανακηρυξτε τωρα την ΑΟΖ.

Η στιγμη ειναι διπλωματικα καταλληλη εφοσον υπαρχει σοβαρο σχεδιο με την Τουρκια στριμωγμενη, με διαλυμενες τις ενοπλες δυναμεις της και βαθεια διχασμενη ως χωρα να ανακηρυξουμε αμεσα την ΑΟΖ της Ελλαδας ασκωντας νομικα το δικαιωμα θεσμοθετησης της με την υποβολη της σχετικης δηλωσης στον ΟΗΕ. Να διευκρινισω προς τους πιθανους ημιμαθεις που θα αρχισουν να μιλουν βλακωδως για πολεμικες ενεργειες κλπ ότι η ανακηρυξη ειναι το πρωτο διπλωματικο βημα και δεν συνιστα οριοθετηση της και μαλιστα αυθαιρετη αφου στην συνεχεια μετα σπο συμφωνιες με οσες γειτονικες μας χωρες ειναι ωριμες οι διαπραγματευσεις μπορουμε να προχωρησουμε ειρηνικα σε συμφωνημενη οριοθετηση μεταξυ μας δημιουργωντας τετελεσμενα υπερ μας. Και για τους γνωστους τουρκολαγνους παπαγαλους που θα σπευδουν παντα να μιλουν για απειλη πολεμου απο την Αγκυρα να υπενθιμισω πως αδικως τρομοκρατουν τους πολιτες με ψευδοθεωριες φοβου  αφου η απειλη πολεμου αφορα τα 12 ναυτικα μιλια της αιγιαλιτιδας ζωνης και οχι την ΑΟΖ η οποια μαλιστα δεν θα οριοθετηθει αυθαιρετα. Αυτα για να μην υπαρξει παραπληροφορηση απο τα παπαγαλακια του συστήματος. Επισης η προταση μου εχει να κανει με την ασκηση του νομικου μας δικαιωματος που απορρέει απο το ΔΘ και ουδωλως παρεμποδιζει τις διαπραγματευσεις με την Τουρκια. Αλλωστε ποια Τουρκια με ποιες ενοπλες δυναμεις μπορει για οποιον λογο να απειλησει τωρα με πολεμο όντας σε αυτα τα χαλια. Αντε λοιπον. Ξυπνάτε εκει στο υπουργειο Εξωτερικων και μην τρεμετε την σκια σας.

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ-ΟΠΕΡΕΤΑ

Χωρις να ριξουν το ιντερνετ, χωρις να διακοψουν ολες τις επικοινωνιες στις 11.30 μμ που ολοι ειναι ξυπνιοι και οχι π.χ στις 2 πμ, χωρις πρωτα απο ολα να συλλαβουν με προσχεδιασμενο τροπο ολη την πολιτικη ηγεσια την ιδια στιγμη, χωρις να κατεβασουν ακομη και τους διακοπτες του ρευματος σε κυριες πολεις πηγαν να κανουν πραξικοπημα. Καλα κρασια. Αυτο θα μπορουσε να ηταν τουρκικο ανεκδοτο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Τουρκια οπως εγραψα απο την πρωτη στιγμη της αποπειρας πραξικοπηματος ειναι μια βαθεια διχασμενη χωρα και μετα τα προχθεσινα γεγονοτα εβαλε γερες υποθηκες για την διαλυση της σε λιγα χρονια. Δεν προκειται πλεον να δει το κατωφλι της Ευρωπης αλλωστε δεν ηταν ποτε ευρωπαικη χωρα ουτε σε θεσμους ουτε σε συμπεριφορα διεθνη.

Γερμανία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο

Τέσσερις οι τραυματίες

Γερμανία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο

Γερμανία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι και τσεκούρι σε επιβάτες τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στην Βαυαρία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, λίγες ώρες αφότου οι αρχές εντόπισαν σημαία του ISIS στο δωμάτιο του 17χρονου αφγανού δράστη.


Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την οργάνωση, ισχυρίζεται ότι ο νεαρός δράστης της επίθεσης είναι ένας από τους «μαχητές» του.
«Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ» αναφέρει το Amaq.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόακιμ Χέρμαν, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι κατά τη διάρκεια έρευνας στο δωμάτιο που ζούσε ο 17χρονος βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του ISIS.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός Αφγανός την ώρα της επίθεσης φώναξε  «Αλλάχ Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ο 17χρονος, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, τραυμάτισε τέσσερα άτομα από το Χονγκ Κονγκ, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 62χρονο άνδρα, την 58χρονη σύζυγό του, την 27χρονη κόρη τους και τον 31 φίλο της κοπέλας. Ο 17χρονος γιος της οικογένειας που ταξίδευε μαζί τους δεν τραυματίστηκε.

Πηγή ανέφερε ότι ο πατέρας της οικογένειας και ο φίλος της 27χρονης προσπάθησαν να προστατεύσουν τους υπόλοιπους επιβάτες από την επίθεση του νεαρού Αφγανού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας ανέφερε ότι ο 17χρονος Αφγανός, έμενε στην πόλη Όσενφουρτ και ήρθε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ. ΟΙ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

FT: Το παρασκήνιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος

FT: Το παρασκήνιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος


Ήταν Παρασκευή βράδυ, λίγο μετά τις 10, όταν ο Αχμέτ Κερίμ, 60χρονος οδηγός ταξί που έψαχνε πελάτες, έπεσε πάνω σε μια σειρά στρατιωτών, παραταγμένων πριν από τη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρουν οι Financial Times, συνεχίζοντας:

«Ο στρατός έχει πάρει στα χέρια του τον έλεγχο του κράτους», φώναξαν οι στρατιώτες. Πίσω τους, μια σειρά τανκς μπλόκαραν την είσοδο της γέφυρας.

Ήταν η «πρώτη πράξη» ενώ αιματηρού -και εντέλει αποτυχημένου- πραξικοπήματος, που προσπάθησε να αποσπάσει με τη βία την εξουσία από έναν άνθρωπο που έχει κυριαρχήσει στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Όλως περιέργως, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν σε διακοπές στην τουρκική Ριβιέρα.

Bίντεο-ντοκουμέντο: F-16 χτυπούν το τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο

Μέσα στις επόμενες 10 ώρες, τα ηνία του κράτους κινούνταν μεταξύ των στρατιωτών και της κυβέρνησής του.

Κλεμμένα μαχητικά αεροσκάψη βούιζαν στις στέγες, δημιουργώντας ωστικά κύματα που διέλυαν παράθυρα σε όλη την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Το κοινοβούλιο στην Άγκυρα θα βομβαρδιζόταν, όπως και οι τοίχοι έξω από το πολυτελές παλάτι του κ. Ερντογάν.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ θα λεηλατούνταν, τηλεοπτικοί σταθμοί θα καταλαμβάνονταν και διαδηλωτές θα πυροβολούνταν.

Τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη θα ακολουθούσαν και θα «παρενοχλούσαν» το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Ερντογάν, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

Αμόκ διώξεων από Ερντογάν – Επιμένει για θανατική ποινή

Σε έναν γάμο στο δημοφιλές Moda Club στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνουν οι FT, ανώτατοι διοικητές της πολεμικής αεροπορίας θα κρατούνταν από ένοπλους κομάντο που θα τους στοίβαζαν σε ένα ελικόπτερο.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας θα πυροβολούνταν στο κεφάλι.

Πολλά παραμένουν ασαφή σε ό,τι αφορά στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής, αλλά τουλάχιστον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα πράγμα είναι προφανές:

Τόσο ο τουρκικός στρατός, ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, όσο και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, από τις πιο ενεργές στον κόσμο, απέτυχαν να εμποδίσουν τη διείσδυση στις τάξεις τους ανθρώπων που είναι πιστοί όχι στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας αλλά -όπως ισχυρίζεται ο κ. Ερντογάν- σε έναν γερασμένο, αυτοεξόριστο κληρικό που ζει σε μια μικρή φάρμα στην Πενσιλβάνια, τον Φετουλά Γκιουλέν.

Αν και κάποιες λεπτομέρειες δείχνουν ότι το σχέδιο καταστρωνόταν για καιρό, η απόφαση για την υλοποίησή του λήφθηκε ενόψει μιας εξαμηνιαίας συνάντησης του ανώτατου συμβουλίου του στρατού, του οποίου η ατζέντα περιλάμβανε την απομάκρυνση πολλών από εκείνους που τελικά εμπλέκονταν στο πραξικόπημα, επισημαίνουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σε «συμπληγάδες» για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Οι συνωμότες, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, περιλάμβαναν 24 στρατηγούς, πάνω από 20 συνταγματάρχες, τουλάχιστον 6.000 άλλους στρατιώτες που ήδη κρατούνται και άλλους 3.000 που ακόμη αναζητούνται.

Αργά την Κυριακή, ο συνταγματάρχης Αλί Γιαζίτς, ο υπασπιστής του προέδρου που είχε ελεύθερη πρόσβαση στον κ. Ερντογάν, συνελήφθη.

Η λίστα περιλαμβάνει τον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ, έναν στρατηγό τεσσάρων αστέρων, τους διοικητές τριών από τις τέσσερις Στρατιές της Τουρκίας και τουλάχιστον άλλους 100 που η κυβέρνηση έχει ταυτοποιήσει ως συνωμότες.

Ίσως το πιο ανησυχητικό για τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι ότι ο ταξίαρχος που ήταν επικεφαλής της αεροπορικής βάσης στο Ιντσιρλίκ επίσης κατηγορείται ότι συμμετείχε στη χούντα, επιτρέποντας στα κλεμμένα μαχητικά αεροσκάφη να ανεφοδιαστούν στην ίδια βάση όπου αμερικανικά, γερμανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη εκτελούν επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΗΠΑ και Ευρώπη στριμώχνουν τον Ερντογάν-Το μήνυμα στην Άγκυρα

Οι πορείες τους προς θέσεις εξουσίας είχαν εγκριθεί από τους συνεργάτες τους στο δικαστικό σώμα και αλλού, επισημαίνεται στο άρθρο.

Τούρκος αξιωματούχος με πρόσβαση σε προκαταρκτικές έρευνες τόνισε ότι ο κ. Οζτούρκ είχε προαχθεί στη θέση του αφότου φίλα προσκείμενοι στον Γκιουλέν εισαγγελείς κατασκεύασαν αποδείξεις προκειμένου να συλλάβουν πολλούς από τους ανωτέρους του το 2009, ενώ μέχρι και 400 πιλότοι πήραν πιστοποιήσεις ότι είναι ανίκανοι να πετάξουν κατά την περίοδο 2007-2011, ώστε οι υποστηρικτές του Γκιουλέν να εισχωρήσουν στις ανώτερες βαθμίδες της πολεμικής αεροπορίας.

Για να πετύχουν, οι συνωμότες έπρεπε να κάνουν ένα πράγμα πριν απ' όλα την Παρασκευή: να φτάσουν στον πρόεδρο και τον Χουλουσί Ακάρ, αρχηγό γενικού επιτελείου στον τουρκικό στρατό. Σε αυτό απέτυχαν.

Το αεροπλάνο του προέδρου έφυγε από το περιφερειακό αεροδρόμιο Νταλαμάν αμέσως μόλις η είδηση για το πραξικόπημα ακούστηκε από την εθνική τηλεόραση. Είχε ήδη φύγει, τη στιγμή που 20 στρατιώτες κατέκλυσαν το ξενοδοχείο όπου περνούσε τις διακοπές του.

«Δεν μπορούσαν να μας εντοπίσουν», αφηγήθηκε αργότερα ο κ. Ερντογάν, τονίζοντας ότι το ξενοδοχείο είχε βομβαρδιστεί.

Αλλά στην Άγκυρα, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του τουρκικού γενικού επιτελείου κοντά στο κοινοβούλιο, κυριαρχούσε το χάος.

Καρέ – καρέ ο εξευτελισμός των στρατηγών

Σύμφωνα με δύο Τούρκους αξιωματούχους που ενημέρωναν για την κατάσταση, δεκάδες ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στα γραφεία του κ. Ακάρ λίγο μετά τις εννιά, απαιτώντας από εκείνον να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο θα ορκιζόταν πως υποστηρίζει το πραξικόπημα.

Κάποια στιγμή, τόνισε ένας αξιωματούχος, ένας στρατιώτης έκανε κεφαλοκλείδωμα στον επικεφαλής του στρατού, πριν ο κ. Ακάρ απαχθεί υπό την απειλή όπλου και οδηγηθεί σε μια βάση έξω από την Άγκυρα. (Το Σάββατο, αφού τελικά απελευθερώθηκε, ο λαιμός του ακόμη έφερε τα σημάδια της βίαιης κίνησης).

Ήδη από νωρίς, η αποσχισθείσα ομάδα του στρατού είχε το πάνω χέρι.

Το πού βρισκόταν ο πρόεδρος ήταν άγνωστο και τουλάχιστον έξι F16 ήταν υπό τον έλεγχό της, και πέταξαν από την αεροπορική βάση Ντιγιάρμπακιρ στη Νότια Τουρκία.

Μοναδική πραγματική αντίσταση φαίνεται ότι προήλθε από την αστυνομία, ενάντια της οποίας οι πραξικοπηματίες καταφέρθηκαν με μένος.

Στην Άγκυρα, λίγο μετά τις 11:24 το βράδυ, ένας ρεπόρτερ των FT έγινε μάρτυρας του βομβαρδισμού εγκαταστάσεων της αστυνομίας έξω από την πόλη -αργότερα έγινε γνωστό ότι σχεδόν 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί.

Μέσα στην Άγκυρα, το αρχηγείο της αστυνομίας ισοπεδώθηκε από έναν βομβαρδισμό και έπειτα έγινε στόχος επίθεσης ενός ελικοπτέρου μόλις μετά τη μία το βράδυ.

Και στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης, οπλισμένοι στρατιώτες εξανάγκασαν την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να διαβάσει μια ανακοίνωση της ομάδας, η οποία αυτοαποκαλούνταν «Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα».

Είχαν καταλάβει «τη διακυβέρνηση της χώρας, για να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, το κράτος δικαίου και τη γενικότερη ασφάλεια που είχε πληγεί», ανέφερε η ομάδα.

Στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα ζαχαροπλαστείο κοντά στην στρατιωτική ακαδημία Kuleli, ο Ομέρ Γιαζιτζί παρακολούθησε μια ομάδα στρατιωτών να παρελαύνουν έξω από τη σχολή και προς το αστυνομικό τμήμα του Τσενγκελόι.

Διάλογοι από τη νύχτα του πραξικοπήματος

«Τη μια στιγμή σέρβιρα παγωτό, την άλλη βρισκόμουν στο πάτωμα», είπε.

Άκουσε τους στρατιώτες να απαιτούν από την αστυνομία να παραδοθεί. Όταν η αστυνομία αρνήθηκε, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πλησίασαν. «Τους είδα να πυροβολούν και να σκοτώνουν ανθρώπους», ανέφερε, κουνώντας το κεφάλι του.

«Έπειτα οι στρατιώτες ξάπλωσαν στον δρόμο, ακριβώς μπροστά μας, σε θέση βολής -λες και ήμασταν εν μέσω μάχης».

Καθώς κλιμακωνόταν η βία, με τανκς να περνούν πάνω από αυτοκίνητα στους μεγαλύτερους δρόμους της Άγκυρας και μαχητικά αεροσκάφη να βουίζουν τόσο στην Άγκυρα, όσο και στην Κωνσταντινούπολη, μια παρουσιάστρια στο τουρκικό CNN άκουσε από τον παραγωγό του δελτίου ότι ο πρόεδρος ήταν στην τηλεφωνική γραμμή.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα σουρεαλιστικό θέαμα για τους Τούρκους, που έχουν συνηθίσει την επιβλητική παρουσία του κ. Ερντογάν: ο πολιορκημένος ηγέτης μιλούσε από άγνωστη περιοχή μέσω μιας κάμερας κινητού τηλεφώνου.

Η παρουσιάστρια έβγαλε το μικρόφωνό της και το κράτησε κοντά στο τηλέφωνο του παραγωγού, και η κάμερα ζούμαρε στο πρόσωπο του κ. Ερντογάν.

Και έτσι, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα -πάνω από τρεις ώρες από όταν ξεκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα-, ο κ. Ερντογάν μετέφερε ένα μήνυμα στους πολίτες του: κατεβείτε στους δρόμους!

Κατά χιλιάδες υπάκουσαν: αντιμετωπίζοντας τους στρατιώτες, ξαπλώνοντας μπροστά από τανκς και κατακλύζοντας το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι ιμάμηδες στα τοπικά τζαμιά χρησιμοποίησαν έναν από τους παλαιότερους τρόπους ενημέρωσης για να ενισχύσουν το μήνυμα, ανοίγοντας τα μεγάφωνα και ψέλνοντας ένα salaa.

Αυτή η έκκληση, διαφορετική από εκείνη που ακούγεται πέντε φορές την ημέρα για να καλέσει σε προσευχή, χρησιμοποιείται σπάνια, συνήθως μετά τον θάνατο ενός σημαντικού προσώπου, και σε αυτή την περίπτωση για να προειδοποιήσει, να κινητοποιήσει και να ενθαρρύνει τον κόσμο.

«Οι στρατιώτες φώναζαν στους ανθρώπους να φύγουν, αλλά αυτοί δεν το έκαναν, οπότε άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα», θυμάται ο Καράμ αλ-Χαμάντ, ένας εθελοντής που έτρεξε στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρήκε σερβιτόρους και μάγειρες ακόμη με τις λευκές στολές τους και νεαρές γυναίκες με στενά παντελόνια να εγκαταλείπουν τη διασκέδασή τους.

Αλαλούμ με την ομολογία Οζτούρκ

«Στην αρχή ο κόσμος άρχισε να οπισθοχωρεί, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονταν στην πλατεία και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν και πάλι να τους αποκρούουν».

Πίσω στη γέφυρα του Βοσπόρου, τα πλήθη τελικά έσπασαν τα φράγματα, καρφώνοντας με το βλέμμα τα όπλα των στρατιωτών. Έπεσαν πυροβολισμοί -δύο χτύπησαν τον Έρολ Ολτσάκ, έναν φίλο και υποστηρικτή του κ. Ερντογάν από τον καιρό που ήταν δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη, και τον 16χρονο γιο του, Αμπντουλά.

Στην Άγκυρα, ο συνταγματάρχης Σαίτ Ερτούρκ, 47 ετών, αναγνώρισε κάποιους στρατιώτες από προηγούμενες επιχειρήσεις.

Στις τρεις τα ξημερώματα, τους παρακάλεσε να κατεβάσουν τα όπλα τους. Αντ' αυτού, τον πυροβόλησαν.

Ο αδελφός του αρχηγού του στρατιωτικού επιτελείου του κ. Ερντογάν, Ιλάν Βαράνκ, ανήρτησε ένα επιθετικό tweet: «Αν φοβόμαστε εμείς, θα φοβηθούν όλοι. Βγαίνω έξω».

Εκείνος, επίσης, σκοτώθηκε. Και στην κηδεία του Έρολ Ολτσάκ την Κυριακή, ο κ. Ερντογάν, ο τύραννος της Τουρκίας, έκλαψε.

Μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία για το θέμα της θανατικής ποινής

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, τα κινητά τηλέφωνα της Τουρκίας λάμβαναν γραπτά μηνύματα από τον κ. Ερντογάν, ο οποίος ενθάρρυνε τους πολίτες να παλέψουν για το κράτος.

Στο παρασκήνιο, σύμφωνα με έναν Τούρκο βουλευτή, ο κ. Ερντογάν και οι συνεργάτες του περίμεναν από τις νομιμόφρονες ομάδες του στρατού να καταλήξουν σε μια στρατηγική.

Οι άνθρωποι που κρύβονταν πίσω από το πραξικόπημα απάντησαν με περισσότερη βία -το κοινοβούλιο βομβαρδίστηκε, ένα αεροπλάνο βομβάρδισε την περιοχή κοντά στο μεγάλο προεδρικό παλάτι του κ. Ερντογάν.

Περίπου στις 03:30, στρατιώτες εισέβαλαν στα λαμπερά, μοντέρνα γραφεία του Dogan Media Group, που στεγάζει το τηλεοπτικό κανάλι του τουρκικού CNN. Σύντομα έπειτα από αυτό, το κανάλι σταμάτησε να μεταδίδει, όπως έκαναν κι άλλα.

Τότε, έξω από το αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη, ένας βρυχηθμός πέρασε μέσα από τα πλήθη: το αεροπλάνο του προέδρου είχε προσγειωθεί.

Με τον γαμπρό του στο πλάι του, ένα τεράστιο πλήθος στα πόδια του, ο κ. Ερντογάν απευθύνθηκε για πρώτη φορά επίσημα στο κράτος.

Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις από Ερντογάν-Στο στόχαστρο και το υπουργείο Οικονομικών

Η ίδια η εμφάνισή του αντέκρουσε την αίσθηση μιας χώρας που γλιστρά από τα χέρια του.

Οι υποστηρικτές του «φούσκωσαν» από αυτοπεποίθηση. Ο Μοχάμεντ Οζμάν, ένας σχεδιαστής διαδικτυακών εφαρμογών, πέρασε όλη τη νύχτα δίπλα στη γέφυρα του Βοσπόρου και τάχθηκε στο πλευρό της αστυνομίας όταν επιτέθηκε στις πέντε το πρωί.

«Οι στρατιώτες μας πυροβολούσαν και μπορούσαμε να αισθανθούμε τις σφαίρες να σφυρίζουν περνώντας δίπλα μας -αλλά ήταν λες και μπορούσαμε να περπατήσουμε μέσα από αυτές (...) Νόμιζα ότι θα φοβηθώ, αλλά η ενέργεια του πλήθους μας ήταν τόσο ισχυρή».

Παρακολούθησε με ικανοποίηση, όπως είπε, τους στρατιώτες τελικά να εγκαταλείπουν με τα χέρια τους στο κεφάλι. «Κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να τολμήσει να μπει ανάμεσα στον Ερντογάν και τον λαό του», παρατήρησε.

Το πραξικόπημα δεν είχε ακόμη τελειώσει, αλλά η εκκαθάριση ήδη ξεκινούσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr ΚΑΙ real.gr

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟΣ

Ο τουρκικος στρατος ειναι σε διαλυση. Δεν υπαρχουν αεροπορικες βασεις σε λειτουργια εκτος απο το Εσκι Σεχιρ. Απορια απλη: Οι εχθροι της Τουρκιας τι κανουν; Γιατι μην φανταζεστε οτι οι Τουρκοι θα ηταν Αρσακειαδες σε μια αντιστοιχη περιπτωση; Δεν θα ηταν καταλληλο ταιμινγκ να κερδισουν σε πολιτικο διπλωματικο επιπεδο ποντους τωρα με σχεδιο σοβαρο ακυρωνοντας π.χ. την παγιωση της θεωριας των γκριζων ζωνων;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"