ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γερμανία «κρύβει» το δημόσιο χρέος της


Handelsblatt: Η Γερμανία «κρύβει» το δημόσιο χρέος της
Οικονομολόγος προειδοποιεί για τη βιωσιμότητα του χρέους της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι το συνολικό χρέος του Βερολίνου είναι υπερτριπλάσιο.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt (23.09.11) αναφέρει ότι ο καθηγητής του παν/ίου του Φράιμπουργκ Μπερντ Ραφελχύσεν στην ετήσια έκθεσή του για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Γερμανίας υπολογίζει ότι το συνολικό χρέος είναι υπερτριπλάσιο από το επίσημο χρέος της χώρας.
Στον υπολογισμό του ο καθ. Ραφελχύσεν αθροίζει στα δύο τρις του δημόσιου χρέους και άλλα πέντε τρις του λεγόμενου «συγκαλυμμένου» χρέους των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης.
Το «συγκαλυμμένο» χρέος προκύπτει από την υπόθεση που κάνει ο ίδιος για τη μελλοντική εξέλιξη των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτικών ταμείων και τα κενά χρηματοδότησης που θα παρουσιάσουν εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης.
Αυτός ο τρόπος υπολογισμού με την άθροιση του πραγματικού και υποτιθέμενου χρέους είναι αμφιλεγόμενος μεταξύ των οικονομολόγων και δεν ακολουθείται στον προσδιορισμό του δημόσιου χρέους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ  ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ  ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ

Συνταγματάρχης Βενιζέλος: θα γίνουμε Αργεντινή… κ. Κριστίν Λαγκάρντ: "Δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αργεντινή"...

Από το "press-gr"
Δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αργεντινή, τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της.
«Δεν μπορείς απαραίτητα να συγκρίνεις τι έγινε σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά από την Ουάσιγκτον, όπου...
 πραγματοποιείται η σύνοδος των χωρών της ομάδας του G20 και η γενική συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Παρέπεμψε επίσης στην «πολύ ισχυρή» δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να συμπαρασταθούν «σε κάθε μέλος της ευρωζώνης». «Η σύνδεση με το δολάριο είναι πολύ διαφορετική από το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε μια νομισματική ένωση βαθιά ολοκληρωμένη» πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά «αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής».
Η κρίση, υποστήριξε, «θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».
Η Αργεντινή κήρυξε στάση πληρωμών το 2001, με πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια δημοσίου χρέους μετά από σοβαρή οικονομική κρίση, και ενώ ελάμβανε βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος, λέει ο Σόιμπλε


Βλέπει «φως στο τούνελ» σε μια δεκαετία

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος, λέει ο Σόιμπλε


Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ευρωζώνη» (σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας), δήλωσε ο Γερμανός υπουργός

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ευρωζώνη» (σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας), δήλωσε ο Γερμανός υπουργός στην Business Week.

Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη για τον πολιτικό ρόλο της ΕΕ, καθώς και στην δυνατότητά της να αναλαμβάνει διεθνή δράση.

Ο Β.Σόιμπλε τόνισε ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει μια χρεοκοπία της Ελλάδας στις τράπεζες, καθώς και τον κίνδυνο για φαινόμενο «ντόμινο» σε χώρες της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος» τόνισε.

«Δεν μπορούμε "γλιτώσουμε" τον ελληνικό λαό από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, τονίζοντας ότι «τελικά, είναι ο λαός που πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει και εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος».

«Σεβόμαστε το μεγάλο φορτίο που καλείται να σηκώσει ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ 
ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΟΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"