ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Φοβαμαι οτι οταν θα προσπαθησει να θεσει υπο ελεγχο τις εγκαταστασεις της Ερτ η κυβερνηση θα εχουμε αναταραχες τυπου πλατειας Ταξιμ.

ΑΛΕΞΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΩΝ;

Στηριζω τους εξεγερμενους της Βραζιλιας στον αγωνα τους για μια καλυτερη ζωη. Εσυ Αλεξη τους στηριζεις; Θα κανεις καμια δηλωση εστω; Η καταπιες την γλωσσα σου υποκριτικα μηπως θιχτει η συντροφος προεδρος της Βραζιλιας που με τους ομοιδεατες σου εκει τα εκαναν θαλασσα και βυθισαν τους πολιτες στην απογνωση;

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ

Σου λεει ο Κουβελης η συνταγη δεν βγαινει, τον Οκτωβριο θα πρεπει, να ψηφιζω νεα σκληρα μετρα, ο Συριζα θα κανει παρτι με τους ψηφοφορους μου, εγω ηδη ειμαι στο 3%, προεδρος δημοκρατιας δεν βλεπω, να γινομαι, δεν φευγω τωρα, πριν αρχισουν οι απολυσεις στο δημοσιο μπας και σωσω το μαγαζι και οταν ξαναγινουν εκλογες κανω τον συνεταιρο του Συριζα. Δημαρ παει με ολα....

Παυλόπουλος: " Ας διάβαζαν το Σύνταγμα"

Π. Παυλόπουλος: " Ας διάβαζαν το Σύνταγμα"


Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο


Την διαφωνία του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ διατύπωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρώην υπουργός και τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή τους να σταματήσουν την εκπομπή της ΕΡΤ. Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έπρεπε «να είχαν διαβάσει πρώτα το Σύνταγμα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Πρόσθεσε δε πως πρέπει «να σέβονται το Σύνταγμα, δεν είναι δυνατόν να πέφτει μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».


Πηγή:www.capital.gr

 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ RASS: ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 1,1% για ΝΔ

Η ΝΔ οριακά μπροστά με ποσοστό 1,1%, ενώ σημαντική πτώση εμφανίζουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ σε δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής»

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής». Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 18-20 Ιουνίου, δείχνει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκονται οριακά εντός Βουλής.

Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καταγράφει ποσοστό 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της (24,8%), όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ (23,7%) με τη διαφορά υπέρ της ΝΔ να βρίσκεται στο 1,1%, ενώ το ποσοστό της Χρυσής Αυγής κινείται στο 8,1%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η πρωτιά της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ΕΡΤ είναι καθολικό το αίτημα των πολιτών να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 54,4% τάσσονται υπέρ. Τέλος, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε λάιτ αντιμνημονιακά μονοπάτια, οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος δηλώνουν δυσαρεστημένοι.



ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Πασοκ 4% Δημαρ 3% συνθλιβονται και καλα να παθουν γιατι οι κουτοπονηριες και τα διπορτα πληρωνονται.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Αλεξη θα πας να συμπαρασταθεις στους εξεγερμενους της Βραζιλιας κατα της φτωχειας που προκαλεσε η συντροφος Ντιλμα; Εκει κοντα ειναι και το Πορτο Αλεγκρε που μαζευοσασταν τα διαφορα αριστεριστικα κινηματα κατα της φτωχειας. Το θυμασαι; Ε τελικα μηπως πρεπει να διαδηλωσετε κατα της φτωχειας που προκαλουν οι ομοιδεατες σου;

ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ....

Τωρα σωθηκαμε συγκυβερνηση με το Πασοκ και τον Βενιζελο αντιπροεδρο. Καλα....

ΑΡΘΡΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ: Ο Κουβέλης και ο σκορπιός

Ο Κουβέλης και ο σκορπιός


Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο Φώτης Κουβέλης,θα κριθεί από την ιστορία και για τη στάση του να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση που έριξε τη χώρα στην απύθμενη λιτότητα και για τη στάση του να εγκαταλείψει αυτή την κυβέρνηση,όπως την εγκαταλείπει.Είναι δύσκολο πάντως,να προφασιστεί πως το κίνητρό του ήταν η σωτηρία της χώρας και τις δύο φορές,αφού όλη η αναγκαιότητα της “σωτηρίας” που επικαλέστηκε παραμένει,αλλά ο ίδιος αποχωρεί.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,πιέστηκε από την Κοινοβουλευτική του ομάδα και την κομματική βάση,που με τη σειρά τους πιέστηκαν από τις εξελίξεις,να πάψει να αποτελεί παρακλάδι μιας αυταρχικής ΝΔ και άλλοθι στα απομεινάρια ενός ΠΑΣΟΚ που δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική,αλλά εκφράζει έναν βουλιμικό για εξουσία αρχηγό.
Ο Φώτης Κουβέλης,δεν υπήρξε στο σχήμα αυτό η Αριστερά ευθύνης όπως προφασίστηκε.Υπήρξε μια Αριστερά,που με τα ίδια ιδιοτελή κίνητρα με το Βενιζέλο,θεώρησε πως θα μπει στο κάδρο,μπαίνοντας στην κυβέρνηση και τα κανάλια.
Κατάφερε στο λίγο διάστημα που έμεινε στην κυβέρνηση,να εθίσει στην εξουσία τα στελέχη του,που καταλάβαιναν πως το μοναδικό στοιχείο άσκησης πολιτικής,δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή στα αξιώματα.Επί μήνες οι πιο φιλόδοξοι βουλευτές του διαγκωνίζονται για το ποιός θα πάρει υπουργείο.Πολλοί δε απ αυτούς έπαψαν να τον έχουν διαμεσολαβητή για την εξουσία και απευθύνθηκαν απευθείας στην πηγή της εξουσίας.Έτσι σήμερα είναι καταδικασμένος να ζήσει την διάλυση του πολιτικού του χώρου,από τους φιλόδοξους “γύρω” του,που τους έπεισε πως πολιτική είναι οι συμφέροντες συμβιβασμοί.
Ο ίδιος ο Κουβέλης,το τελευταίο διάστημα,κατέβασε κι άλλο το επίπεδο της ερμηνείας της πολιτικής,εκπονώντας ή συμμετέχοντας σε κρυφά σχέδια για έναν νεο πολιτικό χώρο που θα συνένωνε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,όχι ως πολιτικές θέσεις αλλά ως ανάχωμα στο Συριζα.Ναι,ο Φώτης Κουβέλης θεωρεί πια,πιό οικεία δύναμη τον Βενιζέλο,αυτόν τον θεσμοθέτη της πολιτικής αθλιότητας,από τον Τσίπρα.
Σε ό,τι αφορά το πού κατάντησε σε σχέση με τον πολιτικό του χώρο θα πω στον Φώτη Κουβέλη κάτι που θα το καταλάβει σίγουρα.Έφτασε στο σημείο,ο Νίκος Μπίστης,αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής πιρουέτας, ο γυρολόγος της πολιτικής, ο Βενιζέλος της ΔΗΜΑΡ,να τον αποκαλεί Καρατζαφέρη.Αυτό τα λέει όλα.Τα δε ευνοούμενα κομματικά του παιδιά,θα τον εγκαταλείψουν για ένα υπουργείο,με τα επιχειρήματα της “σωτηρίας” που ο ίδιος εφηύρε καιροσκοπικά.
Θα πω όμως στον Φώτη Κουβέλη και την γνωστή ιστορία του Αισώπου,λίγο παραλλαγμένη,για να κατανοήσει το λάθος που έκανε να αποτελέσει το πλυντήριο του Βενιζέλου.Κάποτε ένας σκορπιός πλησιάζει έναν βάτραχο και του ζητάει να τον περάσει από τη λίμνη. “Όχι” απαντάει ο βάτραχος στο σκορπιό, “γιατί θα με τσιμπήσεις”.”Δεν θα τσιμπήσω γιατί θα πνιγώ και ο ίδιος δεν το καταλαβαίνεις” του ανταπαντά ο σκορπιός.Ο βάτραχος θεώρησε λογικό το επιχείρημα και ανεβάζει τον σκορπιό στην πλάτη του να τον περάσει από τη λίμνη.Στη μέση της διαδρομής ο σκορπιός γυρίζει το κεντρί του και τσιμπάει τον βάτραχο.Την ώρα που ξεψυχάει ο βάτραχος ρωτάει με απορία τον σκορπιό “μα γιατί το έκανες αφού θα πνιγείς και εσύ μαζί μου;” “Γιατί είναι η φύση μου” απαντάει ο Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr


ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ. ΚΟΛΑΣΗ

ΑΡΘΡΟ ΜΠ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Τι διδάσκει η Βραζιλία

Του Μπάμπη Παπαδημητρίου


​​Βραζιλία, που πρόσφατα προξένησε τον επαναστατικό θαυμασμό του προέδρου Τσίπρα, παρακολουθεί με ανησυχία την επέκταση του Κινήματος της Σαλάτας. Κίνημα που ονομάστηκε από την ιδιότητα που έχει το ξίδι στον περιορισμό των δυσάρεστων επιπτώσεων από τα αέρια πιπεριού με τα οποία η αστυνομία διέλυσε τις τεράστιες διαδηλώσεις για φθηνότερη μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Η αριστερή κυβέρνηση της κ. Ντίλμα Ρουσέφ αντιμετωπίζει τώρα τις καταστρεπτικές συνέπειες από την εγκατάλειψη της φιλικής προς τις αγορές πολιτικής του προκατόχου της. Οι Βραζιλιάνοι πληρώνουν φόρο εισοδήματος 36%, το υψηλότερο ποσοστό σε κράτος που δεν ανήκει στον αναπτυγμένο κόσμο. Υφίστανται υψηλό πληθωρισμό (6,6%). Το ΑΕΠ αυξανόταν με 7,5% το 2010, τελευταίο έτος της βασιλείας του επίμονου συνδικαλιστή και έμπειρου πολιτικού Λούλα ντα Σίλβα, πρώην προέδρου (χρειάστηκε τέσσερις φορές για να κερδίσει), πρώην αρχισυνδικαλιστή και πάντοτε αριστερού. Από τότε που ανέλαβε η βοηθός του, βυθίζεται: 2,7% το 2011, 0,9% το 2012!
Οι διαμαρτυρίες απηχούν την πραγματική ανησυχία μιας κοινής γνώμης που εμφανίζεται πολύ ωριμότερη από εμάς. Οι πολλές χιλιάδες διαδηλωτές καταδικάζουν τις τερατώδεις δαπάνες για τις δύο παγκόσμιες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς του 2016. Αριστεροί και ριζοσπάστες της Βραζιλίας είναι ρεαλιστές. Θέλουν την οικονομία ανοιχτή στην παγκοσμιοποίηση. Θέλουν τις αγορές να λειτουργούν ελεύθερα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Θέλουν δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου. Θέλουν κοινωνικές υποδομές και όχι «θεάματα».
Αν εμείς οι Ελληνες είχαμε κάνει τις ίδιες επιλογές όταν μας δόθηκε η ευκαιρία, προφανώς θα είχαμε βρεθεί σε πολύ καλύτερο σημείο τη στιγμή της κρίσης. Τα σημειώνω αυτά για να σκεφτούμε πως ενώ η δημοκρατικώς εκφραζόμενη θέληση του λαού είναι πάντοτε σεβαστή, δεν διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση το ιστορικά υψηλότερο κέρδος για την κοινωνία και το έθνος.
Αναλογιστείτε πόσο μοιάζει η ατζέντα Ρουσέφ με όσα σκέφτονται οι δικοί μας «αριστεροί». Ο Λούλα καθιέρωσε ανοιχτό και ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Ρουσέφ επιδοτεί μονάδες κατ’ επιλογήν από τον προϋπολογισμό και σκορπίζει με κρατική παρέμβαση τραπεζικά δάνεια. Τιμώρησε τη μεγάλη επιχείρηση Vale επειδή δεν αύξησε την εγχώρια απασχόληση. Αύξησε τον φόρο στα τελωνεία για τις εισαγωγές, ενώ εγκατεστημένα διεθνή κεφάλαια, που πραγματοποιούν και τις περισσότερες εξαγωγές, εγκαταλείπουν τη Βραζιλία. Οσο περισσότερο απομονώνεται, όσο περισσότερο παρεμβαίνει το κράτος, όσο περισσότερο στρίβει «αριστερά» τόσο περισσότερο χάνει τα ζηλευτά που κέρδισε τα προηγούμενα χρόνια. Ιδού ένα «παράδειγμα» που μπορούμε να αποφύγουμε.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
 
Αθήνα
Κατά του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία το 2014 τάχθηκε ο Ριβάλντο εντάσσοντας τον εαυτό του στο γκρουπ των συμπατριωτών του που αντιδρούν έντονα με την ανάληψη της διοργάνωσης από τη χώρα τού καφέ.

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ελλείψεις σε νοσοκομεία και σχολεία και να ξοδεύονται τόσα εκατομμύρια για να φιλοξενήσουμε το Μουντιάλ. Έχει δίκιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται για την κοινωνική αδικία», τόνισε ο 41χρονος Βραζιλιάνος που όπως θύμισε, έχει ακόμα έναν λόγο να θυμώνει:

«Ακόμα υποφέρω όταν σκέφτομαι πως ο πατέρας μου πέθανε, επειδή δεν υπήρξε έγκαιρη διακομιδή στο νοσοκομείο, επειδή δεν υπήρχαν ασθενοφόρα. Ας δίναν αυτά τα χρήματα για το λαό!», ήταν τα λόγια του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Εν τω μεταξύ, με ένα βίντεο που σε τρεις μέρες έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και το έχουν δει πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, η Βραζιλιάνα Κάρλα Νταουντέν εξηγεί στον υπόλοιπο κόσμο γιατί οι ομοεθνείς της δεν θέλουν ούτε το Παγκόσμιο Κύπελλο ούτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και γιατί εξεγείρονται αυτές τις μέρες με το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Το εκπληκτικό αυτό βίντεο, με όνομα «No, i'm not going to the world cup» (σ.σ. Όχι, δεν πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο) μας δίνει μια ιδέα για ότι πραγματικά, συμβαίνει στην Βραζιλία την περίοδο που οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς με σκοπό να φιλοξενηθούν δύο φανταχτερές διοργανώσεις σε διάστημα δύο ετών.

ΠΗΓΗ:  Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"