ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

"Εκτέλεσε" τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η Ελένη Ράϊκου: Μας έδινε εντολές με ύφος "νταβατζή"


"Εκτέλεσε" τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η Ελένη Ράϊκου: Μας έδινε εντολές με ύφος "νταβατζή"


Σε σοβαρές καταγγελίες για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της, όσο ήταν επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς προέβη η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταθέτοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή, η Ελένη Ράικου, η κατάθεση της οποίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της υπόθεσης κατά Παπαγγελόπουλου, που βρίσκεται στη Βουλή, έδωσε στοιχεία και προφορικά ανέπτυξε τα περί σειράς παρεμβάσεων στο έργο της ,όχι μόνον ως προς την υπόθεση της Novartis, αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις.
  • Η εισαγγελική λειτουργός που είχε παραιτηθεί από τη θέση της, όταν χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλοντας τότε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της από τον λεγόμενο «Ρασπούτιν» (ήταν εκείνη που έδωσε αυτό το προσωνύμιο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο), και σήμερα προσκόμισε στοιχεία και μίλησε για τον ρόλο του πρώην υπουργού.

Ελένη Ράϊκου: Μας έδινε εντολές με ύφος «νταβατζή»

Η Ελένη Ράικου για όσα και σε άλλο χρόνο είχε καταγγείλει σε σχέση με τον ρόλο «Ρασπούτιν» κατέθεσε ότι:
  • «Εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υποδείκνυε  πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να υπάρξει άμεσα  άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης της ,αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών».
Η Ελένη Ράικου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες (Ιωάννα Μάνδρου) κατέθεσε στοιχεία για παρεμβάσεις του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» σε διάφορες υποθέσεις, ενώ μίλησε για αντιθεσμικές πρακτικές και παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην υπουργού.
Η κατάθεση Ράικου αποδεικνύεται ως εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία των ερευνών, όχι μόνον στη Δικαιοσύνη, αλλά και στη Βουλή που έχει ανοικτό το θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
  • Η κατάθεσή της είναι βέβαιον ότι θα σταλεί στη Βουλή, ενώ επιβαρύνει εξαιρετικά τη θέση Παπαγγελόπουλου, τον οποίο φέρει ως εκείνον που μεθόδευε διάφορες υποθέσεις.

Σημαντική και η κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα

Και ενώ η κατάθεση Ράικου, όπως όλα δείχνουν, πυροδοτεί τις εξελίξεις και της Προανακριτικής Επιτροπής ως προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημαντική υπήρξε και η κατάθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Στουρνάρας που ανήκε στους δέκα πολιτικούς για τους οποίους οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες τους ενέπλεξαν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε δύο αναλυτικά υπομνήματα με τις θέσεις του, ένα κύριο και ένα συμπληρωματικό, ενώ και προφορικά ανέπτυξε τις απόψεις του.
Και αυτός έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, για ενοχοποίηση του χωρίς στοιχεία και για παρασκηνιακές κινήσεις στις έρευνες της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μίλησε και για εμπλοκή πολιτικών χωρίς να γίνει γνωστό για ποιούς πολιτικούς, ενώ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η στοχοποίησή του υπήρξε μόνιμη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ ECONOMICO KAI ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η Μισέλ Ασημακοπούλου διέσωσε την τιμή της ΝΔ στην Ευρωβουλή

Η Μισέλ Ασημακοπούλου διέσωσε την τιμή της ΝΔ στην Ευρωβουλή

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Του Σάκη Μουμτζή
Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε στην ευρωβουλή ψήφισμα που καταδίκαζε τα εγκλήματα του ναζισμού και του κομμουνισμού. Το εν λόγω ψήφισμα δεν το κατέθεσαν περιθωριακά κόμματα του ευρωκοινοβουλίου, αλλά οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Λαϊκού κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών και των Πρασίνων, που ως γνωστόν συνεργάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, με την Αριστερά.
Έτσι υπερψηφίστηκε με 535 ψήφους, κατά ψήφισαν 66 ευρωβουλευτές και 52 ψήφισαν λευκό.
Εννοείται πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως όλοι οι έλληνες ευρωβουλευτές καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό.
Δύο οι φωτεινές εξαιρέσεις. Της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του Εμ.Φράγκου της Ελληνικής Λύσης.
Το γιατί οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν υπερψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα, οφείλεται –όπως έχει πολλάκις αναλυθεί—στο ενοχικό σύμπλεγμα που τους διακατέχει απέναντι στην Αριστερά.
Τελεία-παύλα.
Ως άλλοθι, υποστηρίζεται η ανοησία πως το ψήφισμα εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Ο ναζισμός με τον κομμουνισμό έχουν πολλά κοινά σημεία, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες που τους διαφοροποιούν.
Mε απλά λόγια δεν εξισώνονται, πολύ δε περισσότερο, δεν εξομοιώνονται.
Ενδεικτικά το ψήφισμα αναφέρει : « το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξαν μαζικούς φόνους, γενοκτονία και εκτοπίσεις, και προκάλεσαν μιαν άνευ προηγουμένου, στην ιστορία της ανθρωπότητος, απώλεια ανθρώπινων ζωών και στέρηση ελευθερίας ...».
Είναι ολοφάνερο πως δεν πρόκειται για καμιά εξίσωση των δύο καθεστώτων, αλλά για μια περιγραφή των συνεπειών των πράξεων τους, που ήταν καταστροφικές για την ανθρωπότητα.
Σε τι διαφώνησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;
Αρνούνται την ύπαρξη των γκούλαγκ; Την εξόντωση εκατομμυρίων σοβιετικών πολιτών; Αρνούνται μήπως το Κατύν; Αρνούνται την βαρβαρότητα των σοσιαλιστικών «δημοκρατιών»; Αρνούνται την εισβολή στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία;
Ή μήπως διαφωνούν πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα;
Να υπενθυμίσω πως τόσο ο εθνικοσοσιαλισμός όσο και ο φασισμός ξεπήδησαν μέσα από την ίδια μήτρα με τον κομμουνισμό. Είχαν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά είχαν την ίδια μέθοδο επιβολής.
Την ωμή βία.
«Μα εμείς δεν είμαστε αντικομμουνιστές» λένε οι comme il faut φιλελεύθεροι.
«Τότε δεν είστε φιλελεύθεροι», τους απαντώ.
Το πρόβλημα με αυτήν την συμπεριφορά των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας—πλην Μισέλ Ασημακοπούλου—είναι τι μήνυμα στέλνουν στην βάση του κόμματος, στην νεολαία, στους ψηφοφόρους τους.
Στέλνουν ένα μήνυμα θολό, γεμάτο στρογγυλεύσεις. Με την συμπεριφορά τους δείχνουν πως κινούνται σε εντελώς αντίθετη τροχιά από αυτήν των μεγάλων ιστορικών, πολιτικών οικογενειών της Ευρώπης. Από το 2008 το ζήτημα της καταδίκης των ολοκληρωτισμών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν λυμένο.
Βέβαια και τότε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν υπερψήφισαν το ψήφισμα. Όμως τότε η παράταξη βρισκόταν σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση, λόγω της θεωρίας του μεσαίου χώρου. Σήμερα, μετά την λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά.
Μήπως στις επόμενες ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να ρωτάμε: «εσύ, τι ψήφισες για την καταδίκη των δύο ολοκληρωτισμών;»

ΠΗΓΗ: LIBERAL

Ξεκινούν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου

 

Ξεκινούν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Μια νέα, εξαιρετικά αναβαθμισμένη γεωπολιτικά, παρουσία της Ελλάδας στο αναδυόμενο ενεργειακό τοπίο της Ανατολικής Μεσογείου διαμορφώνει η  ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά Κρήτης, Ιονίου και Κυπαρισσιακού Κόλπου, με τις οποίες κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος παραχωρήσεων που το ελληνικό Δημόσιο άνοιξε το 2014. Η κατάθεση των συμβάσεων παραχώρησης προς κύρωση στη Βουλή  την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο Ενέργειας, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση επενδύσεων 140 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση και δισεκατομμυρίων ευρώ στην περίπτωση που εντοπιστεί παραγωγικό κοίτασμα.
Πρόκειται για μια νέα αγορά βαριάς εξωστρεφούς βιομηχανίας που μόλις ξεκινάει να αναπτύσσεται και η οποία αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ αλλά και στην απασχόληση σε ορίζοντα 30ετίας, αφού για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργούνται 3 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Η διεθνής εμπειρία δείχνει, επίσης, ότι για κάθε ευρώ που αμείβονται οι άμεσα εργαζόμενοι στον κλάδο, δημιουργούνται άλλες δύο θέσεις εργασίας σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Για τις μεγάλες πολυεθνικές, ExxonMobil και Τotal που αναμένουν εδώ και περίπου 1,5 χρόνο την ολοκλήρωση της παραχώρησης των περιοχών νοτιοδυτικά της Κρήτης και δυτικά της Κρήτης που διεκδίκησαν από κοινού με τα ΕΛΠΕ, αλλά και τη Repsol, που επίσης διεκδίκησε με συνεταίρο τα ΕΛΠΕ παραχώρηση στην περιοχή του Ιονίου, έκλεισε ένας κύκλος αβεβαιότητας σε σχέση με τις στρατηγικές τους επενδύσεις στις οποίες έχουν εντάξει και την ανεξερεύνητη περιοχή της Ελλάδας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που εκπρόσωποι των μεγάλων πολυεθνικών εξέφρασαν και δημοσίως τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις του ελληνικού Δημοσίου, ενώ μεγάλη ήταν και η αγωνία των ΕΛΠΕ που ως συνεταίρος ήταν ο άμεσος αποδέκτης της δυσαρέσκειας και των παραπόνων των μεγάλων πολυεθνικών, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναμένουν εσαεί την Ελλάδα για να διασφαλίσουν τη μελλοντική παραγωγή τους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Η κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων παραχώρησης άναψε το πράσινο φως στις τρεις πολυεθνικές εταιρείες να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα και ουσιαστικά να ξεκινήσουν να υλοποιούν τις επενδύσεις. Στα επιτελεία των ExxonMobil, Total και Repsol από την περασμένη Τετάρτη που ανακοινώθηκε η κατάθεση των προσφορών στη Βουλή είναι διάχυτη η ευφορία και τα αρμόδια τμήματα των πολυεθνικών σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματα. Οπως εξηγούν στην «Κ» παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς, για τις μεγάλες πολυεθνικές η καταγραφή κονδυλίων στους ισολογισμούς τους για μια επένδυση στους υδρογονάνθρακες ξεκινάει από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ της σύμβασης παραχώρησης. Κύκλοι της κοινοπραξίας των Exxon-Total-ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι τον αμέσως επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε εξειδικευμένα γραφεία. Με την ολοκλήρωση της έγκρισης της μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ θα ξεκινήσουν οι πρώτες επενδύσεις σε σεισμικά μέσα στο 2020 και θα ακολουθήσουν ένα χρόνο αργότερα  οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν εάν θα επενδύσουν και σε παραγωγικές γεωτρήσεις.
Για τα ΕΛΠΕ, που εκτός από τις περιοχές στο Ιόνιο και στην Κρήτη όπου συμμετέχουν από κοινού με τους πολυεθνικούς συνεταίρους τους, ανοίγει επίσης ο δρόμος για την αναζήτηση συνεταίρων στο οικόπεδο του Ιονίου και το οικόπεδο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο που τους έχουν παραχωρηθεί. Οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει μήνες πριν με μεγάλες εταιρείες του κλάδου τίθενται πλέον σε νέα βάση και είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση συμφωνίας που θα σηματοδοτήσει την είσοδο και νέας μεγάλης πολυεθνικής στην εγχώρια αγορά υδρογονανθράκων.
«Αγκάθι» οι χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδοτήσεων
Η ταχύτητα με την οποία η νέα κυβέρνηση και ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για κατάθεση των συμβάσεων στη Βουλή αναγνωρίστηκε από την πετρελαϊκή αγορά εντός και εκτός της χώρας ως πολύ θετική εξέλιξη και αύξησε τις προσδοκίες για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στον τομέα των υδρογονανθράκων. Η εμπλοκή ωστόσο στις αδειοδοτικές διαδικασίες των δήμων και των περιφερειών δημιουργεί σοβαρά προσκόμματα και καθυστερήσεις που εξακολουθούν να προβληματίζουν τους επενδυτές. Οι ανάδοχες εταιρείες αναμένουν από τη νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημα που είχε υποβληθεί και στην προηγούμενη για αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση των επενδύσεων στους υδρογονάνθρακες ως εθνικής εμβέλειας. «Οταν σε χερσαίες παραχωρήσεις πρέπει, για να προχωρήσεις σε σεισμικές έρευνες, να πάρεις άδεια από 20 δήμους, δύο από αυτούς να μην εγκρίνουν έχεις σοβαρό πρόβλημα», αναφέρει στην «Κ» στέλεχος εγχώριας πετρελαϊκής εταιρείας, περιγράφοντας το πρόβλημα. Από τα συνολικά 13 θαλάσσια και χερσαία οικόπεδα που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο, τα πιο ώριμα αυτή τη στιγμή είναι το βεβαιωμένο κοίτασμα του Κατάκολου, που έχει παραχωρηθεί στην Εnergean και το κοίτασμα του Πατραϊκού Κόλπου, που έχει παραχωρηθεί σε κοινοπραξία των ΕΛΠΕ - Εdison. Και οι δύο παραχωρήσεις ωστόσο δείχνουν να προχωρούν με σοβαρές καθυστερήσεις, με την πλευρά της ΕΔΕΥ να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο αιτήματος παράτασης των ερευνητικών γεωτρήσεων που προβλέπει η σύμβαση για τον Πατραϊκό αλλά και η σύμβαση για γεώτρηση εκμετάλλευσης του βεβαιωμένου κοιτάσματος στο Κατάκολο. Είναι χαρακτηριστική της δυσλειτουργίας της δημόσιας διοίκησης η περίπτωση του Κατάκολου. Ενώ το ελληνικό Δημόσιο τον Αύγουστο του 2016 προχώρησε στην έγκριση του σχεδίου ανάπτυξης (Field Development Plan) που υπέβαλε η Energean, στις 13/1/2017 προχώρησε στην ανάρτηση νέων δασικών χαρτών, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα αμφισβήτησης και της πράξης τελεσιδικίας την οποία το ίδιο είχε εκδώσει! Το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο του 2017 που δόθηκε η δυνατότητα ενστάσεων, κάτοικος της περιοχής υπέβαλε ένσταση η οποία εκδικάστηκε στις 17 Απριλίου του 2019(!!). Η ένσταση τελικά απορρίφθηκε, αλλά στο μεταξύ η επένδυση «πάγωσε» για περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η έγκριση της οποίας είναι προαπαιτούμενο για την έναρξη εργασιών και ενώ η λήξη της διαβούλευσης προσδιοριζόταν για τις 20 Σεπτεμβρίου, οι νεοεκλογείσες αυτοδιοικητικές αρχές έχουν ζητήσει παράταση από το ΥΕΝ για πληρέστερη ενημέρωση. Στον Πατραϊκό, από την ανάλυση των σεισμικών ερευνών των ΕΛΠΕ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για κοίτασμα απόδοσης 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Πρίνου και αναμένεται, βάσει της σύμβασης παραχώρησης, η πρώτη γεώτρηση στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η πιθανότητα να πάει πίσω ωστόσο είναι μεγάλη, καθώς δεν έχει ακόμη διασφαλισθεί σύμβαση παραχώρησης συγκεκριμένης έκτασης από κάποιο λιμάνι της περιοχής, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της γεώτρησης. Τα ΕΛΠΕ διερεύνησαν τέσσερα λιμάνια –και συγκεκριμένα της Πάτρας, της Κυλλήνης, του Αιγίου και του Αστακού–, δεν έχουν όμως καταφέρει μέχρι σήμερα να υπογράψουν σύμβαση παραχώρησης. Η διαδικασία προβλέπεται χρονοβόρα, καθώς θα πρέπει το λιμάνι που θα υποδεχθεί τον βαρύ εξοπλισμό της γεώτρησης να έχει εντάξει αντίστοιχη δραστηριότητα στον χωροταξικό του σχεδιασμό. Τα ΕΛΠΕ εκτιμούν ότι δεν υπάρχει η αναγκαία στήριξη από την ΕΔΕΥ και το ΥΠΕΝ, ενώ η πλευρά της ΕΔΕΥ καταλογίζει στα ΕΛΠΕ αργοπορία, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή λιμανιού τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την έναρξη της γεώτρησης, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθούν διεθνώς εταιρείες του κλάδου.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μητσοτάκης σε Ράμα: Κατοχυρώστε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας

Μητσοτάκης σε Ράμα: Κατοχυρώστε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας

21658887

Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - Ο πρωθυπουργός σημείωσε με έμφαση ότι η γειτονική χώρα πρέπει να εκπλήρωσει τους όρους που θέτει η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαΐκή Ένωση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.



Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράμα δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαΐκή Ένωση.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ράμα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός ρώτησε πώς είναι η κατάσταση στη Αλβανία μετά τον σεισμό. Ο κ. Ράμα απάντησε ότι είναι δύσκολη αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί και πρόσθεσε ότι ίσως χρειαστεί να προσφύγει στην βοήθεια της χώρας μας. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η χώρα μας φυσικά θα βοηθήσει. 
 
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Στα μικρά κύριοι υπουργοί, στα μικρά

Στα μικρά κύριοι υπουργοί, στα μικρά

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019


Του Δημήτρη Καμπουράκη
Ο Έλληνας, αγαπητοί μου υπουργοί, στα χρόνια της κρίσης δεν χόρτασε μόνο κατραπακιές, χόρτασε και μεγάλα λόγια. Από τον Γιώργο που θα μας έκανε Δανία, μέχρι τον Αντώνη των Ζαππείων και (κυρίως) τον Αλέξη του σκισίματος των μνημονίων, ένα πράγμα μάθαμε: Όπου ακούμε μεγάλες κουβέντες, πανανθρώπινα καθολικά οράματα και θηριώδη projects, να φτύνουμε τον κόρφο μας.
Όλα αυτά τα πελώρια που μας τάισαν οι λογιών-λογιών «οραματιστές», οι «αναμορφωτές» και οι «επαναστάτες», αποδείχτηκαν σκέτος σανός που μας σερβιριζόταν λες και ήμασταν ζώα. Και την ίδια στιγμή που μας μπούκωναν με πελώρια οράματα, τα μικρά-μικρά καθημερινά προβλήματα μας διέλυαν την ζωή. Δεν είχαμε να βάλουμε πετρέλαιο για τον χειμώνα, αλλά η κυβέρνηση μας άλλαζε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Μας έσκιζαν καθημερινά οι εισπρακτικές με τα τηλεφωνήματα τους, αλλά η κυβέρνηση έκανε σώου κλείνοντας επί τριήμερο τους καναλάρχες σ’ ένα κλειστό δωμάτιο για να τους εξευτελίσει. Και άλλα αναρίθμητα παρόμοια.
Μπουκώσαμε από μεγάλα που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και ψάχνουμε με το φανάρι του Διογένη να βρούμε μικρές καθημερινές βελτιώσεις της ζωής μας που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σπίτι μας. Το δείχνουν και οι τηλεθεάσεις. Βγαίνει ο Πιερρακάκης με το μεταμοντέρνο project του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τον κοιτάζει ο κόσμος με σεβασμό μεν, αλλά και με σχετική αδιαφορία. Βγαίνει ο Χατζηδάκης να πει για το τιμολόγιο της ΔΕΗ και κρέμονται σαν τα σταφύλια στις τηλεοράσεις για να ακούσουν αν θα πληρώσουν ή θα γλυτώσουν τα 2,5 ευρώ τον μήνα.
Στα μικρά λοιπόν υπουργοί μου, στα απλά και στα καθημερινά. Εκεί επικεντρωθείτε. Καλές οι ατζέντες της Νέας Υόρκης, εξαιρετικές οι κατακρημνίσεις των spreads, αλλά η ανακούφιση που ένιωσε ο πολίτης όταν άκουσε ότι επιτέλους μπορεί να δώσει για δίπλωμα οδήγησης δεν συγκρίνεται μ’ αυτά. Προφανώς ξέρω ότι οι μεγάλες σημερινές επιλογές είναι που θα φέρουν αύριο τα θετικά αποτελέσματα για την πατρίδα, όμως να έχετε στο μυαλό σας ότι ο κοσμάκης δεν μπορεί να περιμένει. Αν στο καθημερινό σας πρόγραμμα δεν βάλετε και δυο ώρες επίλυσης μικρών ανθρώπινων προβλημάτων που είναι στην αρμοδιότητα σας, τα αποτελέσματα των μεγάλων σας επιλογών θα τα καρπωθούν άλλοι.
Έχει λείψει από τον Έλληνα η προσοχή και η στοργή του κράτους και των λειτουργών του. Μπορεί να σας συναντούν στον δρόμο και να σας χαιρετούν, μπορεί να σας ψήφισαν, μπορεί να σας ζητούν πράγματα, αλλά κατά βάθος σας περιφρονούν κύριοι υπουργοί μου. Πιστεύουν ότι δεν τους δίνετε σημασία, ότι δεν τους σέβεστε. Όχι εσείς προσωπικά, αλλά το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Άρα, χρειάζεται να κερδίσετε την εμπιστοσύνη καθενός απ’ αυτούς. Προσοχή, δεν αναφέρομαι σε προσωπικά ρουσφέτια. Αναφέρομαι σε δίκαια ζητήματα που έχουν μικρές ομάδες του πληθυσμού και τα οποία συχνότατα δεν έχουν καν δημοσιονομικό κόστος. Απλώς θέλουν την ενασχόληση του υπεύθυνου και το τρέξιμο από τις υπηρεσίες. Πράγματα που συνήθως απεχθάνονται και οι υπουργοί και οι κρατικοί υπάλληλοι.
Παρακαλώ έχετε τον νου σας. Για να μην βρεθείτε σε λίγα χρόνια στην σημερινή θέση των Συριζαίων που κοιτάνε γύρω τους σαν χάνοι, ανήμποροι να καταλάβουν τι τους συμβαίνει. Όσοι απ’ αυτούς είναι βουλευτές…

ΠΗΓΗ: LIBERAL

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ

Αντισταθειτε σε ακριτη αποδοχη οποιασδηποτε ζηλωτικης μοντερνας ανοησιας εισαγεται απο την Εσπερια ιδιως για εξυπηρετηση καλυμενων οικονομικων συμφεροντων που αποσκοπει στον ελεγχο του συναισθηματος των ανθρωπων και τον μαζικο ελεγχο της συνειδησης τους.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"