ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ΚΙΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4638303

Κίνα: «Θα αγοράσουμε το χρέος χωρών της Ευρωζώνης»

Η Κίνα είναι πρόθυμη να «προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ευρώπη από μακριά» στην οικονομική κρίση της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Αν χρειαστεί, συνέχισε, η Κίνα μπορεί να αγοράσει το χρέος ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης. «Η Κίνα έχει βοηθήσει την Ευρώπη σε διαφορετικές εποχές. Με άλλα λόγια, όταν η Ευρώπη αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα τείνουμε χείρα βοηθείας από μακριά», είπε ο Ουέν Τζιαμπάο.
«Σίγουρα θα αγοράσουμε, ανάλογα με τις ανάγκες τμήμα των κρατικών χρεών», πρόσθεσε ο Γουέν.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
Επίσης δεν χρησιμοποίησε διπλωματικά ως μέσο πίεσης την δυνατότητα προσφυγής σε δανεισμό από άλλες πηγές, που δεν ήθελε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε, να αγοράζει ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η Κίνα, γεγονός που αποδεικνύει, ότι υπήρχε η βούληση απο την μεριά των Κινέζων και τα απαραίτητα κεφάλαια, για να παρέμβουν στην κρίση χρέους της ευρώζωνης, αλλά δεν υπήρχε το αντίστοιχο θάρρος από ελληνικής πλευράς, η οποία στην πρώτη αντίδραση των αγορών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο έθαψε αυτή την προοπτική. Αλήθεια, τι έπαθε σήμερα η Πορτογαλία, που καταφεύγει σε δανεισμό και απο την Κίνα; Δυστυχώς δεν τολμήσαμε, ούτε ως διαπραγματευτικό όπλο, να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα, την οποία σπεύσαμε, να διαψεύσουμε κατά τη περίοδο πριν την κατάρτιση της συμφωνίας του μνημονίου. Έτσι καταλήξαμε στην αποδοχή χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση μιας συνταγής οικονομικής,  που από τότε δημόσια τόνιζα, ότι είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο χρεών και ύφεσης την αγορά, αφού τα έσοδα δεν θα βελτιωθούν και θα παρουσιάζουν υστέρηση συνεχώς, ακριβώς λόγω της ύφεσης, που θα προκαλούσε η εφαρμογή της.

OXI ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ KAI ΣΕ ΝΕΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΜΑΧΗΤΙ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΛΑΙΚΙΖΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ. ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΗ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"