ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ 30,5%

Πρώτες με εκρηκτική άνοδο τον περασμένο Μάιο

«Πρωταθλητισμό» στην ανεργία (30,5%) κάνουν Ήπειρος και Δ. Μακεδονία

Κατεπείγουσα πλέον η λήψη ουσιαστικών μέτρων


• Η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, από κοινού κάνουν… πρωταθλητισμό στην ανεργία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για το μήνα Μάιο, το ποσοστό της ανεργίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ανήλθε στο 30,5%, με την Αττική να ακολουθεί με 28,6% και τον μέσο όρο να έχει διαμορφωθεί στο 27,6%!
Από τα ίδια τα στοιχεία προκύπτει ότι η ανεργία έχει εκτιναχθεί τον τελευταίο χρόνο σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, την οποία άφησε πίσω της η Θεσσαλία που πέρυσι κατείχε τα «σκήπτρα», εμφανίζοντας μάλιστα έναν από τους μικρότερους αριθμούς αύξησης στους 12 μήνες που μεσολάβησαν.
Το ανησυχητικό για την περιοχή μας, είναι το γεγονός ότι η ανεργία αυξάνεται με πολύ πιο  γρήγορους ρυθμούς από ότι στις άλλες περιφέρειες, με εξαίρεση το Αιγαίο, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια σχεδόν πλήρη αποσάρθρωση του παραγωγικού ιστού.  Συγκεκριμένα σε σχέση με το Μάιο του 2012, παρουσιάζει αύξηση 5,5% (ήτοι από 25% πήγε στο 30,5%) ενώ στο Αιγαίο υπήρξε αύξηση 6,5%. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες η αύξηση ήταν κατά πολύ μικρότερη (με την Αττική να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό 4,9%).
Τους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό τα ποσοστά ως προς την οροφή τους να σημειώσουν μια μικρή πτώση εξαιτίας του τουρισμού και της εποχιακής απασχόλησης που παρέχει. Ωστόσο η πραγματικότητα δεν μπορεί να εξωραϊσθεί και δείχνει ανάγλυφα το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στην Ήπειρο (και στην Δ. Μακεδονία).
Η εκτίναξή της οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην κατάρρευση της οικοδομής, στα συνεχή λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην επενδυτική άπνοια που επικρατεί.
Λύση στον ορίζοντα, δεν φαίνεται, αντίθετα με τις συνεχείς πιέσεις της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να αυξηθεί μετά το Φθινόπωρο, το οποίο προμηνύεται εκρηκτικό.
Οι δράσεις κατά της ανεργίας που ανακοινώνονται είναι «ασπιρίνες» και οφείλει η Πολιτεία να προωθήσει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομίας στην Ήπειρο, την παροχή ρευστότητας- επιτέλους-  στις επιχειρήσεις από τις τράπεζες κ.α.
Σε διαφορετική περίπτωση η ανεργία θα καλπάζει και τα οικογενειακά δράματα θα αυξάνουν μέρα με την ημέρα….

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΟΛΑΣΗ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"