ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ – Άνοδος του ΠΑΣΟΚ – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση – Χωρίς προσδοκίες από τη ΔΕΘ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ – Άνοδος του ΠΑΣΟΚ – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση – Χωρίς προσδοκίες από τη ΔΕΘ
Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφεται σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χωρίς προσδοκίες από τη φετινή ΔΕΘ εμφανίζονται οι πολίτες.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 27,5% (28,5% στην τελευταία μέτρηση του ΠΑΜΑΚ), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (17%), δηλαδή προβάδισμα 10%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5% (8%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% (4,5%), το με ΚΚΕ 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 3,5% (3%), οι ΑΝΕΛ με 2% (2%), το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα με 1,5% (1,5% και τα δύο κόμματα στην τελευταία μέτρηση). Στο 28% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στο 43,5%. Το 23% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται προς το λευκό/άκυρο, το 12% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ενώ το 6% μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία.

Αντίθετα, η συσπείρωση της ΝΔ διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 81,5%. Από τους ψηφοφόρους της, το 7% μετακινείται προς το άκυρο/λευκό, το 5% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και το 6,5% προς τα υπόλοιπα κόμματα.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλο προβάδισμα συγκεντρώνοντας 52,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πως τοποθετούνται οι πολίτες στα θέματα επικαιρότητας

Συνολικά, το 88,5% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Κατά τα άλλα, το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, τη ώρα που το 22% εκτιμά πως η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ το 14% δεν σχολιάζει το ζήτημα.

Την ίδια ώρα το 66% εκφράζει τη διαφωνία του με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται το προσφυγικό, το 20% συμφωνεί, ενώ το 13% απαντά πως ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί.

Παράλληλα, χωρίς προσδοκίες εμφανίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιος από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παρουσιάσει το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο, το 57% απαντά «κανένας από τους δύο»,  το 20% εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 13% ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

Τέλος, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22% θετικές γνώμες (36,5% αρνητικές). Ακολουθούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 19% θετικές γνώμες (58,5% αρνητικές), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 16% θετικές γνώμες (41% αρνητικές), ο Σταύρος Θεοδωράκης με 14,5% θετικές γνώμες (50,5% αρνητικές), ο Βασίλης Λεβέντης με 13% (53% αρνητικές), η Φώφη Γεννηματά με 12,5% θετικές γνώμες (48,5% αρνητικές), ο Πάνος Καμμένος με 7,5% θετικές γνώμες (69% αρνητικές) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 4,5% θετικές γνώμες (78% αρνητικές).

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Aν δεν μπορείς, να παραιτηθείς

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Aν δεν μπορείς, να παραιτηθείς



Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την πορεία της οικονομίας.

«Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες. Άλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε.

Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων. Μεγάλο τμήμα των πολιτών ήδη αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας.

Το ίδιο το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δισ. σε ιδιώτες. Ένα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δισ. προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη. Για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία.

Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα! Τον καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων.

Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης.

Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι».


Πηγη: Real.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"