ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ

Telegraph: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι του ζητούν οι πιστωτές

Telegraph: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι του ζητούν οι πιστωτές
«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι του ζητούν οι πιστωτές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Telegraph, στο οποίο η βρετανική εφημερίδα επικαλείται επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά στην ύφεση και αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις πιέσεις των δανειστών.

«Η εκλογή της αριστερής κυβέρνησης έχει αναφερθεί ευρέως ως ο κύριος λόγος που η οικονομία της χώρας έχει βυθιστεί ξανά σε μια αναταραχή. Οι Ευρωπαίοι πιστωτές – και κυρίως το Βερολίνο – σημειώνουν πως η χώρα κατάφερε πέρυσι να επιστρέψει στην ανάπτυξη, έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης.Τώρα, όμως, αυτή η εκκολαπτόμενη ανάπτυξη βρίσκεται σε κίνδυνο από την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τους όρους της σύμβασης λιτότητας», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

Αυτό που ζητούν οι πιστωτές από την Αθήνα είναι να χαλιναγωγήσει τις δαπάνες της και να αυξήσει τα έσοδά της – αν θέλει να λαμβάνει βοήθεια μέσω του προγράμματος στήριξης.
Οι «ψυχροί» αριθμοί δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανταποκριθεί σε αρκετές από τις εκκλήσεις των δανειστών, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται, τα απλά καθαρά έσοδα της χώρας (φόροι) αυξήθηκαν 494 εκατομμύρια ευρώ (15,3% πάνω από τον μηνιαίο στόχο). Πρόκειται για μια ουσιαστική αντιστροφή της κατάστασης, με δεδομένο ότι μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου τα φορολογικά έσοδα είχαν καταρρεύσει, καθώς υπό το φόβο ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από την Ευρώπη, οι φορολογούμενοι είχαν «παγώσει» τις πληρωμές τους.

Το κείμενο κάνει λόγο για απαίτηση των πιστωτών προς την Αθήνα για περικοπές κοντά στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που προσδοκά τώρα ο Τσίπρας είναι ένα οικονομικό θαύμα, καθώς έχει να πληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και συντάξεις και επιπλέον ένα δισεκατομμύριο σε πληρωμές προς τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης


ΠΗΓΗ: 



ΗμερησίαΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"