ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΝΤΡΟΠΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΚΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΤΕ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΗ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ.

Εξωτερική πολιτική από τα Lidl

Εξωτερική πολιτική από τα Lidl

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν έχουμε όντως εξωτερική πολιτική ή εάν απλώς η κυβέρνηση κάνει «χειρισμούς», χωρίς σχέδιο και χωρίς εκτίμηση του κόστους και του οφέλους.
Εξωτερική πολιτική από τα Lidl | in.gr
Υποτίθεται ότι όλο αυτό το μπάχαλο στην κυβέρνηση γύρω από το Μακεδονικό έγινε γιατί η κυβέρνησή μας θεώρησε ότι διευκολύνοντας τις ΗΠΑ σε ένα βασικό τους σχεδιασμό, που είναι αυτός της επέκτασης του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, η χώρα μας όχι μόνο θα απαλλασσόταν από μια προβληματική εκκρεμότητα, αλλά και θα μπορούσε να ελπίζει σε μια βοήθεια από της ΗΠΑ στα υπόλοιπα εθνικά μας προβλήματα.
Σε  αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση Τσίπρα επέμεινε σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών με μόνο κίνητρο να διευκολύνει ακριβώς τον αμερικανικό σχεδιασμό, παρότι ήξερε ότι η συμφωνία δεν πέρναγε εύκολα ούτε στην ελληνική κοινωνία ούτε στην κοινωνία της γειτονικής χώρας. 
Μάλιστα, η κυβέρνηση Τσίπρα ανέχτηκε και θεώρησε φυσιολογικό να υπάρχουν πλήθος καταγγελίες ότι ο «μαγικός αριθμός» 80 επιτεύχθηκε ύστερα από ένα όργιο δημόσιων αλλά και παρασκηνιακών εκβιασμών από τη μεριά των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών ότι «σπρώχτηκαν» από υπερατλαντική μεριά 2 εκατομμύρια για να μπορέσουν να πειστούν οι βουλευτές που χρειάζονταν για να συμπληρωθεί η αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή της ΠΓΔΜ.
Την ίδια στιγμή για να προωθηθεί αυτή η συμφωνία και να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ η κυβέρνηση δεν δίστασε να προχωρήσει, με πρωτοβουλία και την προσωπική σφραγίδα ουσιαστικά του Νίκου Κοτζιά σε μια χωρίς προηγούμενο ρήξη με τη Ρωσία, σπάζοντας μια παράδοση δεκαετιών που στηριζόταν στην αρχή της ανάπτυξης καλών σχέσεων με ένα ευρύ φάσμα χωρών.
Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος που το παίζει «πατριώτης» στο Μακεδονικό, αλλά κατά τα άλλα εάν δει την αστερόεσσα στέκεται προσοχή με το χέρι στην καρδιά, πήγε στις ΗΠΑ και πέρα από τις τρέλες που είπε για Plan B για τα Βαλκάνια δεν παρέλειψε περίπου να προσφέρει στους αμερικανούς τη μισή χώρα ως υποψήφια τοποθεσία για αμερικανικές βάσεις «για να ανακοπεί η ρωσική διείσδυση», θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές μετεμφυλιακής υποτέλειας.
Όλα αυτά υποτίθεται ότι έγιναν γιατί η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο και κάνει επιλογές που μπορεί να είναι αντίθετες στις βασικές αρχές της αριστεράς στην Ελλάδα, αλλά μπορούν να μας βοηθήσουν σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Βέβαια, το πόσο σοβαρή είναι η κυβέρνηση το έδειξαν οι απείρου κάλους διάλογοι ανάμεσα σε Καμμένο και Κοτζιά μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και οι απίστευτες κατηγορίες που αντάλλαξαν οι  δύο πλευρές που δεν τις ακούς ούτε καν ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Και βέβαια το έλλειμμα σοβαρότητας και σχεδίου αποδεικνύεται από τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει επιλεκτικά και αποσπασματικά θέμα 12 ν.μ. με τρόπο που στην πραγματικότητα έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία να βγει και να επαναλάβει τις προκλήσεις της, υπενθυμίζοντας το casusbelli, με την κυβέρνηση να δίνει την ίδια αμήχανη απάντηση ότι ναι μεν έχουμε το δικαίωμα αλλά θα αποφασίσουμε εμείς πότε θα το ασκήσουμε.
Πάνω από όλα σε αυτή τη φάση αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση νομίζει ότι κάνει επιλογές συμμάχων που θα μας στηρίξουν την κρίσιμη στιγμή, πολιτική που την προώθησαν τόσο οι Καμμένος όσο και ο Κοτζιάςαλλά μετά απλώς διαψεύδεται.

Επιθετικές δηλώσεις

Γιατί πώς αλλιώς να περιγραφεί το γεγονός ότι την ώρα που η Τουρκία κάνει διαρκώς επιθετικές δηλώσεις, με τις οποίες ουσιαστικά αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού εξωτερικών δήλωσε λίγο πολύ ότι οι ΗΠΑ λένε στην Ελλάδα και στην Τουρκία «να τα βρουν μεταξύ τους». Ιδού για το λόγου το αληθές η απάντηση σε ερώτηση της ιστοσελίδας hellasjournal.com του Μ. Ιγνατίου:
«Η πολιτική μας για τα θέματα αυτά δεν έχει αλλάξει: η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν εδώ και καιρό εδραιωμένες διπλωματικές οδούς για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Ως αρχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας».
Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε τα πάντα, αλλά για να πάρουμε και εμείς κάτι.
Όμως, από μια κυβέρνηση στην οποία συνεργάζονταν μέχρι πρότινος Κοτζιάς και Καμμένος και  στην οποία συνυπάρχουν οι πιο αντιφατικές απόψεις και όπου το μόνο συνεκτικό στοιχείο είναι η κυνική προσήλωση στην εξουσία, δύσκολα θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.
Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε περάσει το στάδιο που αυτά είναι κωμικά, ή έστω ενοχλητικά και είμαστε στο στάδιο όπου αυτά είναι επικίνδυνα. 

ΠΗΓΗ: IN.GR

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι Γ. Παπαντωνίου και Σ. Κουράκου

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι Γ. Παπαντωνίου και Σ. Κουράκου

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

dikasthria-e--2
Προφυλακίστηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και αρμόδιου εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου μετά από πολύωρη απολογία που έδωσαν σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αποδίδονταν κατά το κατηγορητήριο με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε μετά από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου και της αρμόδιας εισαγγελέως.
Οι απολογίες και των δύο που ξεπέρασαν, σε καθαρό χρόνο, το εικοσιτετράωρο, διήρκησαν δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου, όπου ο πρώην υπουργός προσπάθησε να απαντήσει σε βροχή ερωτήσεων, αλλά και να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αριθμεί τις 650 σελίδες.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπεγράφη επί των ημερών του στο Εθνικής Αμυνας ζημίωσε το δημόσιο και υποστήριξε ότι αν η σύμβαση αυτή είχε ακυρωθεί τότε θα είχε πληγεί το δημόσιο συμφέρον.
Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του που φέρεται συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του αρνήθηκαν την αποδοχή παράνομων πληρωμών, τις οποίες το κατηγορητήριο συνδέει με τη υπογραφή της σύμβασης για τις φρεγάτες.
Η απολογία του πρώην υπουργού ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι μετά από 18 ώρες και αργά το απόγευμα μετά από πέντε ώρες ολοκλήρωσε την απολογία της και η Σταυρούλα Κουράκου.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι μετά από «πολύχρονες έρευνες για την οικονομική του κατάσταση δεν προέκυψε τραπεζική κίνηση, έμβασμα η μαρτυρία που να συνηγορούν, ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα» ενώ αρνητική υπήρξε και η Σταρούλα Κουράκου για την κατηγορία ότι ο σύζυγός της ήταν αποδέκτης παράνομων πληρωμών.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών η ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγγέλου και η αρμόδια εισαγγελέας θα αξιολογήσουν το σύνολο της δικογραφίας και των απολογιών και θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν σε προσωρινή κράτηση των δύο ή επιβολή περιοριστικών όρων.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΟΛΗ ΜΑΦΙΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 

Εξωτερική πολιτική για κλάματα

Εξωτερική πολιτική για κλάματα

Ο Νίκος Κοτζιάς επεφύλασσε μία παγίδα για τον Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ο πρωθυπουργός και νέος ΥΠΕΞ έπεσε μέσα χωρίς να προλάβει να πάρει ούτε ανάσα…
Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*
Ας δούμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά. Ο Νίκος Κοτζιάς κατά την αποχώρησή του αποκάλυψε πως προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στην δυτική της πλευρά, δηλαδή το Ιόνιο.
Αυτό το δεδομένο εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει τις χρόνιες ενστάσεις της Τουρκίας η οποία απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που κάνουμε κάτι τέτοιο στο Αιγαίο. Άρα η επέκταση στο Ιόνιο και όχι και στο Αιγαίο μας κάνει να αποδεχόμαστε πως στο αρχιπέλαγος επικρατούν ειδικές συνθήκες.
Η Τουρκία μπορεί να άργησε αλλά αντέδρασε με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να υπενθυμίζει το casus belli στην Ελλάδα και να τονίζει πως δεν μπορούν να υπάρχουν μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο. Το παραπάνω κοκτέιλ ήταν δύσκολο για τον Τσίπρα στο ξεκίνημά του ως ΥΠΕΞ και όπως γίνεται αντιληπτό δεν θα μπορούσε να βγει κερδισμένος… Όπως και δεν βγήκε.
Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός ακολουθούσε την εξαγγελία του Νίκου Κοτζιά και η Ελλάδα αύξανε τα χωρικά της ύδατα, την επιτυχία και την «επέκταση της Ελλάδας» θα την χρεωνόταν ο τέως υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος θα έβρισκε απέναντί του την Τουρκία και μία απειλή πολέμου. Σε περίπτωση που «πάγωνε» το ζήτημα, όπως και έκανε, τότε θα έδειχνε απροετοίμαστος να υπερασπιστεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και θα υπέκυπτε στις απειλές της γείτονος…
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την πιο ανώδυνη λύση, καθώς «πάγωσε» το ζήτημα αλλά όχι εντελώς. Έδωσε εντολή η διαδικασία να μην προχωρήσει με προεδρικά διατάγματα, αλλά με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή. Αυτό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σημαίνει πως αφενός η διαδικασία θα προχωρήσει με πιο αργούς ρυθμούς, αφετέρου θα δημιουργηθεί το χρονικό περιθώριο προκειμένου να υπάρξει και ενημέρωση και διάλογος με τα πολιτικά κόμματα.
Ο πρωθυπουργός παράλληλα φαίνεται να σκέφτεται την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ λέγεται πως αποφάσισε και την σύγκληση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ για να εξετάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι εθνικό μας δικαίωμα το οποίο μπορούμε να ασκήσουμε έχοντας στο πλευρό μας όλες τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει και πολλά σε νομικό επίπεδο ούτε σε διπλωματικό γι αυτό έχει κρεμάσει από πάνω μας την δαμόκλειο σπάθη του casus belli. Το δικαίωμά σου όμως, πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να κληθείς να το υπερασπιστείς.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι μας εάν είμαστε έτοιμοι (εάν χρειαστεί) να υπερασπιστούμε τα ιερά, τα όσια της πατρίδας μας σε ένα Αιγαίο που ιστορικά ποτέ η ειρήνη δεν μακροημέρευσε εάν δεν ανήκε σε έναν μόνο λαό.
Η σύγκρουση δεν συμφέρει κανέναν μας, το δίκαιον είναι με το μέρος μας, οπότε η διπλωματία μας πρέπει να εξαντλήσει κάθε πόρο προκειμένου η εθνική κυριαρχία να κατοχυρωθεί ακόμη περισσότερο στο Αιγαίο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η Τουρκία να αποδεχθεί την σκληρή πραγματικότητα.
Προς Θεού, τα εθνικά και τα όσια δεν πρέπει να γίνουν μπαλάκι στα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις προσωπικές επιδιώξεις υπουργών και εκμεταλλευτών της πολιτικής.
*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής στο EleftherosTypos.gr

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Νταβατζής… Ρασπούτιν

Νταβατζής… Ρασπούτιν

Η μέθοδος για τους αντίπαλους είναι «Τι σε νοιάζουν τα στοιχεία; Ασκησε δίωξη να είσαι εντάξει» (έτσι ώστε να διασυρθούν οι διωκόμενοι…) και μετά «άσ" τους να απαλλαγούν στο ακροατήριο»
Νταβατζής… Ρασπούτιν | in.gr
Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία μόνο τα μισά να ίσχυαν από όσα προσάπτει η εισαγγελέας Ράικου στον «νταβατζή Ρασπούτιν» θα τον είχαν ήδη πάρει με τις χειροπέδες.
Διαβάζοντας τις καταγγελίες αυτές όμως το μυαλό μου πήγε τρία χρόνια πίσω.
Ηταν Ιούλιος 2015.
Στις 16 Ιουλίου η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων για το 3ο Μνημόνιο αφού 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν ή απείχαν.
Στις 23 Ιουλίου θα τη χάσει για δεύτερη φορά με 36 διαρροές όταν η Βουλή ψήφισε το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων.
Θα την ξαναχάσει και τρίτη φορά στις 14 Αυγούστου με 44 απώλειες όταν πλέον ψηφίστηκε το ίδιο το Μνημόνιο.
Επί έναν μήνα η χώρα δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε κανονική κυβέρνηση.
Ολα τα παραπάνω ψηφίστηκαν (και) από την αντιπολίτευση, η οποία επέτρεψε σε μια κυβέρνηση χωρίς την εμπιστοσύνη της Βουλής να επιβιώσει δηλώνοντας «δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να κάνουμε πρόταση μομφής» (Β. Μεϊμαράκης, 16/7).
Εκείνες λοιπόν τις δύσκολες κι οριακές μέρες, ο Καμμένος που ήταν υπουργός Αμυνας χάρη στην αντιπολίτευση δήλωνε στη Βουλή «θα σας τσακίσουμε όλους. Δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς» (23/7/2015).
Οσα ακολούθησαν δεν ήταν παρά η συνέχεια που η αντιπολίτευση καθυστέρησε να δει ή/και να αξιολογήσει.
Ο «νταβατζής Ρασπούτιν» δεν έτυχε, πέτυχε.
Τέλη Αυγούστου τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου.
Διακρίθηκε για την πρωτοβουλία του να στείλει παράτυπα κλιμάκιο εισαγγελέων (και την προσωπική του δημοσιογράφο) στο Παρίσι να ανακρίνουν τον Ερβέ Φαλσιανί της λίστας Λαγκάρντ άνευ αποχρώντος λόγου μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.
Και παρέμεινε μετ» επαίνων στη μετεκλογική κυβέρνηση Τσίπρα.
Τα άλλα τα ξέρουμε. Τα είδαμε στη Novartis με την Τουλουπάκη. Τα περιέγραψε η εισαγγελέας Τσατάνη. Τα επιβεβαίωσαν οι «κύκλοι» της εισαγγελέως Ράικου. Βουίζουν οι διάδρομοι των εισαγγελικών γραφείων.
«Θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν βάλουμε κάποιους φυλακή» επιβεβαίωσε πρόσφατα το σχέδιο ο Πολάκης. Προσθέτοντας: «Πρέπει να σπρώχνουμε περισσότερο» τη Δικαιοσύνη.
Η μέθοδος για τους αντίπαλους είναι «Τι σε νοιάζουν τα στοιχεία; Ασκησε δίωξη να είσαι εντάξει» (έτσι ώστε να διασυρθούν οι διωκόμενοι…) και μετά «άσ» τους να απαλλαγούν στο ακροατήριο».
Για τους δικούς μας, τα βάζουμε απλώς στο ράφι – όπως για παράδειγμα η υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη.
Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε σύντομα. Και σίγουρα μετά τις εκλογές.
Ηταν ένα μικρό αφιέρωμα της στήλης στους οπαδούς της εθνικής συνεννόησης και της προοδευτικής συμμαχίας για να λυθεί το Σκοπιανό, να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση και να αντιμετωπιστεί η άνοδος της Ακροδεξιάς.
 
ΠΗΓΗ: ΙΝ.GR

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"