ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια στο Αμύνταιο για το στρατοπεδο Παπαπετρου

Επεισόδια στο Αμύνταιο

Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας για να ανοίξει η είσοδος του στρατοπέδου "Παπαπέτρου" στο Αμύνταιο Φλώρινας. Κάτοικοι και φορείς κρατούσαν κλειστή την είσοδο προκειμένου να εκφράσουν έτσι τη διαμαρτυρία τους για το κλεισιμό του.
πηγη: Ενικος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ



ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ.
ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ NEA ΦΛΩΡΙΝΑ

Αλέξη, φέρνεις '80ς...

Αλέξη, φέρνεις '80ς...

Αρθρο του Νίκου Μαραντζίδη

Photo: Α. Παναγιώτου @fosphotos.com Photo: Α. Παναγιώτου @fosphotos.com
Παρακολουθώ με προσοχή τον Αλέξη Τσίπρα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Έσπαγα καιρό το κεφάλι μου∙ κάποιον μου θυμίζει έντονα, έλεγα μέσα μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω ποιον. Ώσπου μια μέρα, κατάλαβα. Ο Αλέξης μου θύμιζε κάτι ομορφόπαιδα συμμαθητές μου στα νιάτα τους, κυρίως Κνίτες και Πασόκους για να λέμε την αλήθεια (συγνώμη, παιδιά), που τρομερά δημοφιλείς, σάρωναν στα αμφιθέατρα και στα καφενεία.

Γεννημένος στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ήμουν 15 χρονών όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα. Μεγάλωσα θεωρώντας αυτονόητο ότι «το σύστημα πρέπει να αλλάξει». Προς τα πού ακριβώς δεν ήξερα, είχα ένα θεματάκι με αυτό, αλλά σημασία είχε η Αλλαγή. Θυμάμαι, «φρεσκοστρατολογημένος» Ρηγάς εγώ, να πηγαίνω με τον πατέρα μου στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Πλατεία Αριστοτέλους τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς. Ο Ανδρέας ρητόρευε, οι μάζες πάλλονταν, οι σημαίες ανέμιζαν. Εγώ αναμασούσα, δύσπιστος, λόγια που είχα ακούσει και δεν καταλάβαινα τι ακριβώς σήμαιναν: «αν κάνει και τα μισά από όσα λέει θα μείνει στην Ιστορία», είπα. Τελικά, ευτυχώς, έκανε λιγότερα από τα μισά, γιατί αν είχε κάνει περισσότερα η χώρα θα ήταν που θα είχε περάσει στην Ιστορία, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.
Η γενιά μου μεγάλωσε μέσα σε ένα συνονθύλευμα μύθων, ημιμάθειας και εξυπνακισμού. Αναπαράγαμε κλισέ εκφράσεις δανεισμένες από τους πιο έξυπνους και ευφράδεις καθοδηγητές. Η ιδέα δεν ήταν να μάθεις πράγματα, ούτε και να συνομιλείς με επιχειρήματα. Η ιδέα ήταν να κατατροπώσεις τον ιδεολογικό αντίπαλο. Θυμάμαι ακόμη με πολύ αγάπη, έναν φίλο, που γεννούσε ατάκες από το κεφάλι του και στη συνέχεια τις απέδιδε στον Μαρξ και τον Πουλαντζά. Στην πορεία ανακάλυψα πως όλοι οι γνωστοί μου ξέρουν από έναν τέτοιον. Από την άλλη, δεν θυμάμαι ούτε έναν συμμαθητή ή συμφοιτητή μου που να μπορούσε τότε να διαβάσει, με άνεση τουλάχιστον, μια ξένη εφημερίδα ή βιβλίο.

Η γενιά μου πέρασε στο πανεπιστήμιο για να μάθει γράμματα αλλά πολλοί μάθανε καλύτερο τάβλι, πρέφα και εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη διδάξαμε το διεθνές χαρτοπαίγνιο με το παράξενο όνομα «μπουρλότ». Ξεχνάω πόσες ώρες έχω περάσει και εγώ διαπρέποντας σε τέτοια αθλήματα. Κοιτάζω τώρα την κόρη μου που είναι 17 χρονών και ντρέπομαι πραγματικά, όταν την προτρέπω να διαβάζει περισσότερο. Στην ηλικία της ήμουν εντελώς αδαής και το χειρότερο είναι πως δεν είχα ιδέα πόσο.

Οι μύθοι της μεταπολίτευσης έπεσαν πολύ βαρείς στους αδύναμους ώμους μας. Δεν μας έφταναν η γενιά της Αντίστασης και του 114 ήρθε και αυτή του Πολυτεχνείου να μας αποτελειώσει. Της μεταπολίτευσης καημένη γενιά, που λέει και ο Πορτοκάλογλου. Πού να αρθρώσεις λέξη λοιπόν; να υψώσεις τη φωνή σου; Από τη μια ο Άρης Βελουχιώτης, μετά οι Λαμπράκηδες, ήρθε και η Μαρία με το «Εδώ Πολυτεχνείο», εμείς μείναμε μουγκοί. Έτσι, η γενιά μου έγινε ειδική στα μνημόσυνα και τις τελετές. Θυμάμαι ακόμη μια συμμαθήτριά μου, να κλαίει με λυγμούς, στην πρώτη επίσημη γιορτή για το Πολυτεχνείο που έγινε μέσα στο σχολείο το 1981. Ένας λίγο αφελής συμμαθητής μου, δεν κατάλαβε τον ιδεολογικό οίστρο της στιγμής και συγκινημένος σκύβει και μου λέει: «είχε συγγενείς η κοπέλα στο πολυτεχνείο, ε;». Ο φουκαράς είχε δίκιο, δεν έβλεπε άλλον λόγο να κλαις για νεκρούς, παρά μόνο εάν είναι γνωστοί σου.
Γενικός, ως γενιά γίναμε ιδανικοί στο να μιμούμαστε. Με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, μιμούμασταν την κατάληψη του 1973. Με τις χαώδεις, κωμικοτραγικές φοιτητικές συνελεύσεις μιμούμασταν το παιχνίδι της δημοκρατίας. Με τα σκονάκια μιμούμασταν τη διαδικασία της εκπαίδευσης.

Ήμασταν όμως εξαιρετικοί στο να αφισοκολλούμε. Μετά το 1981 μάθανε τη δουλειά και οι Δεξιοί και η χώρα, κατά τις προεκλογικές περιόδους, έσφυζε από ζωή μέχρι τα ξημερώματα. Πόσες εξεταστικές περίοδοι να χάθηκαν, άραγε, στις αφισοκολλήσεις, ποιος να ξέρει;
Η σφαλιάρα ήρθε το 1989. Με την πτώση του τείχους. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, το ευχαριστήθηκα. Είχα πλέον περάσει στη διεθνή του αντικομμουνισμού, όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Μαϊλης. Όμως οι περισσότεροι φίλοι μου χλόμιασαν, έμειναν αμήχανοι. Εντέλει, η γενιά μου, μετά την πτώση του Κομμουνισμού, απογοητευμένη και βαριεστημένη, κατάλαβε πως στη ζωή καλό είναι να κάνεις και κάτι πιο ουσιαστικό, εκτός από το να αφισοκολλάς και να επαναλαμβάνεις ατάκες που δεν έχεις καν διαβάσει.
Ο Αλέξης είναι ένα από αυτά τα παιδιά της δεκαετίας του ‘80. Μπορεί να είναι μαλωμένος με το διάβασμα και τη γνώση, να μπερδεύει τη Ναόμι Κλάιν με τη Ναόμι Κάμπελ, να νομίζει ότι ο Μαοϊσμός ήταν μια ενδιαφέρουσα περίοδος και να μην ξέρει τι ακριβώς ήταν τα Γκουλάγκ, όμως έχει άλλα χαρίσματα. Ομορφόπαιδο, μαγκάκος (είμαι σίγουρος πως θα είναι σπουδαίος ταβλαδόρος, μάστορας που λέμε) και τσιτατολόγος, θα έκανε θραύση στα χρόνια της Αλλαγής. Ο Αλέξης είναι ένας από μας, λοιπόν. Με μια μικρή διαφορά: γεννήθηκε δέκα χρόνια αργότερα και δεν θυμάται τίποτε από τα ‘80ς, ούτε καν τον Κομμουνισμό, έστω κι αν έγινε Κνίτης στα δεκαπέντε του, το 1989, όταν αυτός είχε πλέον καταρρεύσει.
ΠΗΓΗ: http://www.protagon.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ-ΕΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ  ΜΕ ΠΑΧΥΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΙΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΘΗ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι;

του Τάσου Αβραντίνη*
Γράφουν όλα τα sites και έγκυροι δημοσιογράφοι, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μετρήθηκαν και είναι 614.053 (Καθημερινή: Οι υπάλληλοι μετρήθηκαν και είναι 614.053).
Μέγα και ασυγχώρητο λάθος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως πολλές φορές σας έχω γράψει αγγίζουν -μάλλον ξεπερνούν- τις 900.000.

Αλλά όσοι μιλούν για 614 χιλ. αναφέρονται μόνο στους μονίμους και στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και δεν υπολογίζουν -ασυγχώρητα- τους μισθοδοτούμενους από το δημόσιο αιρετούς, συμβασιούχους (συμβάσεις έργου), υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ. που σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέρχονται σε 68.656.
(
Αριθμός Μισθοδοτούμενων - Μη Τακτικό Προσωπικό).

Έτσι σύνολο 614.053 + 68.656= 682.709

(Αριθμός Μισθοδοτούμενων - Τακτικό & Μη Τακτικό Προσωπικό)

Επίσης, δεν υπολογίζονται ακόμη οι απασχολούμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
Σε μια μελέτη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Έκδοση 1.0, Οκτώβριος του 2010) αυτοί ανέρχονται σε 215.000 περίπου. Η μελέτη αυτή (ΤΟ ΒΗΜΑ: Στοιχεία υπαλλήλων ΝΠΙΔ του Δημοσίου) έχει αρκετά λάθη (υπολογίζει εσφαλμένα λ.χ. τους υπαλλήλους του ΟΤΕ ή της Ε.Τ.Ε. ενώ την ίδια στιγμή λείπουν στοιχεία 880 φορέων του δημοσίου, λείπουν δημοτικές επιχειρήσεις κλπ.) ωστόσο μας δίνει μια μάλλον μετριοπαθή εκτίμηση για τον αριθμό των απασχολουμένων στο ευρύτερο δημόσιο. 


Πάντως ο αριθμός αυτών των υπαλλήλων ξεπερνά κατά πολύ τις 200.000.


Σχόλιο ΑΣ: Σύμφωνα με το site Αυτοδιοίκηση η απογραφή των απασχολούμενων στα ΝΠΙΔ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί επισήμως ( για την ώρα υπάρχει μόνο η μελέτη της ΓΓΠΣ που αναφέρεται στο παραπάνω κείμενο του Τ. Αβραντίνη και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ΒΗΜΑ όπου και αναφέρονται και οι κατά κανόνα υπέρογκες αποδοχές των εκεί απασχολουμένων - πράγμα που εξηγεί και την καθυστέρηση απογραφής τους τα 4 χρόνια της κρίσης, αν και μισθοδοτούνταν κανονικά...):
"Στην εκκίνηση της διαδικασίας απογραφής όλων των Νομικών Προσώπων και των Δημόσιων (και Δημοτικών) Επιχειρήσεων (πλην ΔΕΚΟ) που είχε προβλεφθεί από ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου του 2012 προχωράει με διαδικασίες εξπρές το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκινάει ενόψει των υπόλοιπων 12.500 διαθεσιμοτήτων του 2013 αλλά και των υπόλοιπων απολύσεων του τρέχοντος έτους μέχρι τις 4.000 και των 11.000 του 2015.
Συγκεκριμένα, με σημερινή εγκύκλιο του το υπουργείο ζητά να σταλούν μέχρι τέλος Αυγούστου όλα τα στοιχεία των υπαλλήλων των ΝΠΙΔ και των Δημόσιων (και Δημοτικών) Επιχειρήσεων.
...
 Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη διαδικασία είχε ξεκινήσει και τον περασμένο Μάιο από τον Α. Μανιτάκη με την καταγραφή των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία, στα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ α” και β” βαθμού."
Όπως λέει και ένας φίλος του ιστολογίου, " Διαβάστε και θαυμάστε και δείτε γιατι δεν αλλάζει το δημόσιο... Όλο το πελατειακό σύστημα παίζει καθυστέρηση 4 χρόνια τώρα για να μη θιγούν αυτά τα καλόπαιδα... Και κοντά σ'αυτούς,  βολεύονταν και στο στενό δημόσιο τομέα, που είναι κατα βάση χαμηλότερης στάθμης στην πελατειακή ιεραρχία... Οχι ενάμισυ εκατομμύριο θα φτάσουν οι άνεργοι, όλοι άνεργοι θα μείνουν."

ΠΗΓΗ:http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr

Ντ. Μπακογιάννη: Κακώς διέψευσε ο Γ. Στουρνάρας τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Ντ. Μπακογιάννη: Κακώς διέψευσε ο Γ. Στουρνάρας τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο




«Κάνω μάχη για το φόρο πετρελαίου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα...Θα πιέσω για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε η πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.
7
Υπέρ της μείωσης του Eιδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης τάχθηκε η πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας το ενδεχόμενο αυτό.
«Κάνω μάχη για το φόρο πετρελαίου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα...Θα πιέσω για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Η κ. Μπακογιάννη έκανε ακόμη λόγο για λάθος φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο, όπως διευκρίνισε, μάς έχει επιβληθεί.
«Σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης. ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012 και χαράτσι, όπως και να το βάλει, και με δόσεις, και με κάρτα, όπως και να το βάλει, είναι στα όρια του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

Γιατί δεν απολύονται οι άχρηστοι και τεμπέληδες;

Γιατί δεν απολύονται οι άχρηστοι και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι;

Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, πιστεύω, ο οποίος να μην έχει στην οικογένεια ή στο φιλικό του περιβάλλον τουλάχιστον έναν άνεργο. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, ο οποίος να μην έχει ή είχε έναν δημόσιο υπάλληλο.
Οι πιό «ψαγμένοι» καταλάβατε ήδη τον πυρήνα της σκέψης μου. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο, αν είστε άνεργοι, αντιλαμβάνεστε ότι η ανεργία είναι ένας μικρός θάνατος. Ένας ψυχικός θάνατος.
Όσοι δεν είστε άνεργοι, και μακάρι να είστε οι περισσότεροι, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε να σταματά ξαφνικά ένα πρωί το «ρολόι» του βιοπορισμού, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας, της δημιουργικότητας.
Πάνω από 1.500.000 άνθρωποι την ώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο, δεν έχουν δουλειά. Από παιδιά 18 ετών έως ανθρώπους λίγο πριν από τη σύνταξη. Άνθρωποι με πάθος, ιδέες, μόρφωση, δημιουργικότητα, όρεξη για δουλειά.
Στην άλλη όχθη – και με καμία διάθεση κοινωνικού αυτοματισμού – πάνω από 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Η ιερή αγελάδα της πατρίδας μας. Αρκετοί απ αυτούς τεμπέληδες, άχρηστοι, με μαϊμού πτυχία, επικίνδυνοι κακοποιοί, όπως ο τύπος που προχθές μετέφερε δεκάδες κιλά ναρκωτικά με… το αυτοκίνητο της υπηρεσίας.
Το έχω ξαναγράψει, ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος, ένας άνθρωπος του μόχθου και της τιμιότητας. Μία υπερήλικη θεία μου ήταν δημόσια υπάλληλος με καθημερινή σκληρή δουλειά σε υπουργείο. Ένας αγαπημένος μου φίλος είναι δημόσιος υπάλληλος, με πλήρες επτάωρο χωρίς ανάσα σε ταμείο ΔΕΚΟ. Βλέπω κάθε μέρα καταπληκτικούς δημοσίους υπαλλήλους και τους θαυμάζω να εργάζονται άοκνα και ουσιαστικά γιά την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Σε νοσοκομεία γιατρούς, σε γκισέ εφοριών, σε αστυνομικά τμήματα, σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, το σύστημα θα είχε καταρρεύσει.
Όμως, συναντώ και δημοσίους υπαλλήλους, που αποτελούν ντροπή και ζούνε σε βάρος ανέργων και φτωχών ανθρώπων. Επίορκους. Αργόμισθους. Καταχραστές δημοσίου χρήματος. Βολεμένους συνδικαλιστές των κομματικών στρατών.
Αναρωτιέμαι πολύ απλά. Γιατί όλοι αυτοί δεν απολύονται σήμερα; Γιατί όλοι αυτοί εξακολουθούν να δυναμώνουν τη μηχανή της αδράνειας; Γιατί δεν καταργείται ένας άχρηστος δημόσιος οργανισμός; Γιατί η τριμερής κυβέρνηση εξακολουθεί να προστατεύει το πελατειακό κράτος; Γιατί οι πολιτικοί «κανίβαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν αυτό το ανοσιούργημα; Την ώρα που πάνω 1.500.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και του εμπορίου αργοπεθαίνουν, κάποιες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ζούνε χωρίς άγχος. Την ώρα που ένας διεφθαρμένος αθωώνεται από τα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνται από δημοσίους υπαλλήλους (!) ένας άξιος νέος ξενιτεύεται και εγκαταλείπει οικογένεια και φίλους γιa να ζήσει.
Κι έτσι κάθε μέρα που περνάει, η Ελλάδα πάει άλλο ένα βήμα πίσω. Γίνεται «μάχη» γιa το αν πρέπει να απολυθούν οι επίορκοι και οι αργόσχολοι από το δημόσιο. Την ίδια ώρα που ένας δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος η δουλειά του είναι να βάζει είκοσι σφραγίδες κάθε πρωί και διαμαρτύρεται γιατί αμοίβεται με 1500 ευρώ, οι άνθρωποι γίνονται πιό φτωχοί.
Νέοι με μάστερ ψάχνουν γιa 500 ευρώ μεταφέροντας καρότσια σε σούπερ μάρκετ. Την ώρα που σε δημόσια υπηρεσία οι οδηγοί είναι 15 και τα αυτοκίνητα μόλις 3, άνθρωποι πεθαίνουν καθώς λόγω έλλειψης νοσηλευτών και γιατρών μένουν άδεια 127 κλίνες εντατικής θεραπείας. Κι άλλα πολλά τα οποία είναι απίστευτα, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν.
Η μόνη λύση είναι αξιολόγηση του 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων, αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αξιοποίηση και αυξήσεις στους άξιους και απόλυση όλων των υπολοίπων.
Είμαι σίγουρος ότι απ’ όσα διαβάσατε, κάποιοι φανατικοί, συγκρατήσατε μόνο τις λέξεις πολιτικοί «κανίβαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, περί αυτού πρόκειται. Και εγώ δεν φοβάμαι να το γράψω γιατί δεν έχω να χάσω τίποτα. Δεν διορίστηκα ποτέ στο δημόσιο από κανένα κόμμα. Εργάζομαι 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κρίνομαι μόνο από τη δουλειά μου. Έτσι, λοιπόν, είναι κτηνώδες, ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να επενδύει στην ανεργία και να κάνει πάρτι όποτε χάνει τη δουλειά του ένας Έλληνας. Είναι ανήθικο να προβλέπει στις ψήφους δυστυχισμένων ανθρώπων που νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βρει δουλειά. Κρατήστε αυτό γιά το τέλος. Δεν έχετε δει τίποτα από το κοινωνικό χάος που έρχεται…

ΠΗΓΗ: http://www.aixmi.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Να υπενθυμισω οτι παντα υποστηριζω πως δεν ειναι ολοι οι υπαλληλοι τετοιοι οπως λεει το αρθρο αλλα αυτος ειναι ενας ακομη λογος δικαιοσυνης για να φυγουν οι ανικανοι που τσαλαπατουν τους ικανους

Δημόσιος τομέας και διαφθορά πάνε μαζί στην Ελλάδα

Δημόσιος τομέας και διαφθορά πάνε μαζί στην Ελλάδα
Συντάχθηκε απο τον/την Ελένη Νοΐδου   
Σύμφωνα με την εθνική Έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα για το 2011, ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην πίτα της μικροδιαφθοράς. 'Οπως διαπιστώνεται από την αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς στο δημόσιο, συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα.
Η ευρύτερη οικονομική κρίση φαίνεται να επηρεάζει και τα φακελάκια, καθώς όπως προκύπτει απο τη φετινή έρευνα καταγράφεται μείωση των χρηματικών ποσών της διαφθοράς, με αποτέλεσμα το εκτιμώμενο μέγεθος της διαφθοράς κατά το έτος 2011, να έχει συρρικνωθεί κατά 78εκατ. ευρώ.
Παρόλα αυτά, το ποσό που δαπανάται για τη μικροδιαφθορά παραμένει αρκετά υψηλό. Χωρίς να αποτελεί πλέον έκπληξη Νοσοκομεία, Εφορίες και Πολεοδομίες παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της μικροδιαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα. Ο φετινός τιμοκατάλογος της διαφθοράς διανύει περίοδο εκπτώσεων, δεδομένου ότι τα φακελάκια ξεκινάνε από €100 για μια εγχειρητική επέμβαση, ενώ για τον έλεγχο ή κλείσιμο βιβλίων στις εφορίες το κατώτατο ποσό έχει πέσει στα €100. Προσφορές στα φακελάκια κάνει και ο ιδιωτικός τομέας, όπου παρατηρείται αισθητή μείωση του μέσου όρου των χρηματικών ποσών της διαφθοράς (από €1.623 το 2010, σε €1.406 το 2011). Η έρευνα επίσης, σκιαγραφεί το κοινωνικό προφίλ των θυμάτων της μικροδιαφθοράς (σε ποσοστό 22,2% των ερωτηθέντων): πρόκειται, κυρίως, για άνδρες ηλικίας 45-54 ετών, απόφοιτοι Ανώτερης Εκπαίδευσης, που ζουν στην Περιφέρεια Αττικής, αυτοαπασχολούμενοι, ή εργοδότες.

ΠΗΓΗ: http://www.infospoudes.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Στουρνάρας: Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων

Στουρνάρας: Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων


Στουρνάρας: Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων
Στουρνάρας: Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων

 «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βάζοντας τέλος στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Το ενδεχόμενο αυτό είχε αποκλείσει και το υπουργείο Οικονομικών σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
«Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε στον σωστό δρόμο, έχουμε καλύψει τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απέχουμε ακόμη από τον τελικό στόχο. Θα ήταν λάθος να θέσουμε τέτοιο ζήτημα τώρα. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης όπως έχει χαραχθεί από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών», εξηγεί ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην «Καθημερινή».
Επισημαίνει ακόμη ότι «οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εξισώθηκαν για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο. Αν μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το θέρμανσης, θα ανοίξουμε πάλι ένα παράθυρο στους λαθρεμπόρους. Μπορούμε να εξετάσουμε απλοποίηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, αλλά όχι μείωση ΕΦΚ. Σημειώνω ότι πέρυσι δεν απορροφήθηκε το ποσό που είχε διατεθεί από τον προϋπολογισμό για επίδομα θέρμανσης» .

Πηγή: Καθημερινή και Ενικός

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
Α ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΦΕΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΤΟ 2014 ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΓΙΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2014 ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2014 ΟΣΟ ΗΡΘΕ Η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

«Εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού οι Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος»

«Εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού οι Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος»

Δήλωση του Γ. Παναγιωτακόπουλου με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ


«Τριάντα εννέα χρόνια μετά αυτοί οι εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού, οι υπεξαιρετές της ιστορίας και ασεβείς πολιτικοί κληρονόμοι, συναθροίζονται για να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ως συνιστώσα πλέον της Δεξιάς και στρατονόμοι του λαού υπό τις διαταγές του 4ου οικονομικού Ράιχ. Κάνουν επιστημονικό συμπόσιο γιατί δεν τολμούν να αντικρίσουν άδειες πλατείες και στάδια», αναφέρει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
«Εκπεσόντες αγγέλους του σοσιαλισμού» χαρακτηρίζει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τους Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, σε δήλωσή του με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυσή του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, που αποχώρησε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ, «το έργο του ιδρυτή και δημιουργού της μεγάλης, πλατιάς, πολυσυλλεκτικής, μεταπολιτευτικής Δημοκρατικής Παράταξης αμφισβητήθηκε από τους “αγγέλους” που είχε στο πλευρό του και τον πρόδωσαν».
«Τριάντα εννέα χρόνια μετά αυτοί οι εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού, οι υπεξαιρετές της ιστορίας και ασεβείς πολιτικοί κληρονόμοι, συναθροίζονται για να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ως συνιστώσα πλέον της Δεξιάς και στρατονόμοι του λαού υπό τις διαταγές του 4ου οικονομικού Ράιχ. Κάνουν επιστημονικό συμπόσιο γιατί δεν τολμούν να αντικρίσουν άδειες πλατείες και στάδια», προσθέτει.
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη υποστηρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ που συνάρπασε τους Έλληνες και έδωσε αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει πια».
Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, το ΠΑΣΟΚ «έχει χάσει τις κοινωνικές αναφορές του» και «έχει καταντήσει ένα κακέκτυπο, κλεψίτυπο κατασκεύασμα που λειτουργεί ως συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας». «Τα πανηγύρια απλώς επιβεβαιώνουν τη σημερινή παρακμή», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"