ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ν.Δ.: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;

Ν.Δ.: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου

Σήμερα, η Ν.Δ. κλείνει... ραντεβού με την ιστορία της. Με σύνθημα «Ραντεβού εκεί που ξεκινήσαμε», στην οδό Ρηγίλλης, αριθμός 18, επιχειρεί να δώσει την εικόνα της επιστροφής στις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής, πατριωτικής, φιλελεύθερης μεταρρυθμιστικής Κεντροδεξιάς. Ως κίνηση σίγουρα εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς. Αλλά αρκούν αυτοί; Θα λέγαμε ξεκάθαρα πως όχι. Και είναι κρίμα να χαθεί η (τελευταία) ευκαιρία για την Κεντροδεξιά. Διότι και το ΠΑΣΟΚ γύρισε στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά δεν... αναστήθηκε πολιτικά.
Φοβούμαι ότι για άλλη μια φορά μένουμε στην εικόνα και επιχειρείται μια προσπάθεια να μπουν τα πραγματικά προβλήματα της παράταξης κάτω από το χαλί. Για να αποκτήσει νόημα οποιαδήποτε συμβολική κίνηση απαιτούνται, κατά τη γνώμη μας, δύο πράγματα: το πρώτο, ιδέες. Το δεύτερο, πρόσωπα. Εάν λοιπόν αυτά τα δύο δεν συνδυαστούν με τον συμβολισμό της επιστροφής στη Ρηγίλλης, που χθες άνοιξε ύστερα από αρκετά χρόνια για τη σημερινή συγκέντρωση, το εγχείρημα θα μείνει μετέωρο. Γιατί μπορεί οι γνωστοί... άγνωστοι, «μυρίζοντας» εξουσία, να επανεμφανίστηκαν στη Ν.Δ., αλλά τα προβλήματα που οδήγησαν την παράταξη σε διαζύγιο με τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ομάδες τις οποίες εκπροσωπούσε παραμένει. Σίγουρα δεν ήταν δυνατόν να κλείσουν τα μέτωπα μέσα σε τόσο μικρό διάστημα, αλλά θα περιμέναμε κάτι να έχει κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Οκτώ μήνες μετά, όμως, το μόνο που ενώνει είναι η προοπτική εξουσίας.

Η Ν.Δ. δίνει ραντεβού από εκεί που ξεκίνησε, αλλά λείπουν πολλά ακόμα. Πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβολίσουν πολλά για όσα συμβόλιζε η Ν.Δ. εκείνης της εποχής. Πρόσωπα που ανήκαν σε χώρους πέραν της Δεξιάς. Ανθρωποι φωτισμένοι και δημοκράτες, με ανοιχτούς ορίζοντες και διαπρεπείς στους χώρους τους. Αντί γι' αυτό, βλέπουμε τους υπηρέτες πολλών αφεντάδων να κάνουν τους... αμόλυντους από την ασθένεια που κόλλησε η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε τους ανθρώπους που οδήγησαν την Κεντροδεξιά σε απανωτές ήττες να εμφανίζονται πάλι και να ράβουν κοστούμια, να κάνουν τους παράγοντες και να απομακρύνουν άμα τη εμφανίσει τους πολύ περισσότερους πολίτες.
Αν το πρόβλημα κάποιων να βολευτούν εκ νέου (συμμετέχοντας σε κυβέρνηση ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι το ζητούμενο, τότε αποχαιρέτα τη Ρηγίλλης που χάνεται... Διότι η Ρηγίλλης πάνω απ' όλα είναι ιδέες και όχι σημαία ευκαιρίας. Και αυτές τις ιδέες, για την ώρα, δεν τις έχουμε δει ακόμη. Αν ο στόχος είναι να γίνει η Ν.Δ. ο κεντροδεξιός ΣΥΡΙΖΑ, με συνιστώσες και... γαλάζιους Λαφαζάνηδες, για να κρατήσει (;) το 28%, να λείπει το βύσσινο, όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Διότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει.

\Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"