ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Προκαλούν τα golden boys ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Χρεοκοπημένα κόμματα με χρυσοπληρωμένα στελέχη

Προκαλούν τα golden boys ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.


 
Τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις του ελληνικού λαού έχουν καταβαραθρωθεί, τα δύο μεγάλα κόμματα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις υψηλότατες αποδοχές του στενού πυρήνα των ηγετικών ομάδων τους.

Το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία χρωστούν 250 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, αναζητώντας κοινοβουλευτική φόρμουλα για την ψήφιση ευνοϊκής ρύθμισης σχετικά με τα δάνεια που πήραν με υποθήκη την κρατική επιχορήγηση μελλοντικών ετών, δεν φαίνεται να αγγίζει τα «πράσινα» και «γαλάζια» golden boys. Με μισθούς που κυμαίνονται από 4.000 έως και 8.000 ευρώ σε μέρες οικονομικής κρίσης και παρά τις πρωτοφανείς μειώσεις των εισοδημάτων του συνόλου των εργαζομένων, η ελίτ των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Γαλαντόμοι

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί το ΙΚΑ, η επίδειξη οικονομικής γαλαντομίας στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη μισθοδοσία συγκεκριμένων στελεχών της είναι κάτι παραπάνω από προκλητική. Τα μισθολογικά σκήπτρα της Συγγρού κατέχει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος αμείβεται με 8.000 ευρώ μικτά τον μήνα για τις υπηρεσίες του. Οι ετήσιες μικτές αποδοχές του κ. Μουρούτη, ο οποίος μισθοδοτείται με ειδικότητα «Λοιποί υπάλληλοι γραφείου», ανέρχονται στα 112.499,80 ευρώ, ενώ κατά τον περασμένο Δεκέμβριο πήρε Δώρο Χριστουγέννων 8.333,20 ευρώ. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί στον δημόσιο τομέα πετσοκόβονταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο ίδιος είδε το μηνιάτικό του να παραμένει σταθερό, αφού λάμβανε 8.000 ευρώ τον μήνα και κατά το 2010, όταν για τις 256 ημέρες εργασίας του στη Νέα Δημοκρατία έλαβε συνολικά 103.875,90 ευρώ.  Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο γενικός διευθυντής του κόμματος, ο κ. Θανάσης Σκορδάς, το μηνιάτικο του οποίου είναι 7.800 ευρώ μικτά. Το Δώρο Χριστουγέννων του κ. Σκορδά ήταν 8.124,87 ευρώ, ενώ οι αποδοχές του κατά το 2011 διαμορφώθηκαν στα 109.687,31ευρώ. Η μηνιαία αποζημίωση του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας δεν παρουσίασε καμία μεταβολή σε σχέση με το 2010, χρονιά κατά την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του, και εργαζόμενος 85 ημέρες έλαβε 32.114,94 ευρώ.

Από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, ο μισθός του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης επί κυβερνήσεως κ. Κώστα Καραμανλή, κ. Πάνου Λειβαδά, ήταν της τάξης των 7.550 ευρώ κατά την περσινή χρονιά. Οι μηνιαίες αποδοχές του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν σταθερές τα δύο τελευταία χρόνια, με το ετήσιο εισόδημά του, προερχόμενο από τις υπηρεσίες του στα γραφεία του κόμματος, να φτάνει το 2010 στα 106.146,76 ευρώ. Το όριο των 6.000 ευρώ ξεπερνά και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της «γαλάζιας» παράταξης, κ. Θεόδωρος Δραβίλας, με μισθό 6.200 ευρώ τον μήνα. Το Δώρο Χριστουγέννων του κ. Δραβίλα τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν 6.458,23 ευρώ, με το ετήσιο εισόδημά του να φτάνει τα 87.187,35 ευρώ. Λίγο υψηλότερα, στα 6.500 ευρώ, κυμάνθηκε και ο μισθός του δημοσιογράφου κ. Χρυσόστομου Μπίκατζικ. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης, ύστερα από 30 χρόνια επιτυχημένης διαδρομής σε επιτελικές θέσεις στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, έχει μισθό 4.500 ευρώ μικτά, αμειβόμενος στο ήμισυ σχεδόν των αποδοχών πολύ νεότερων στελεχών της ιεραρχικής πυραμίδας της παράταξης.

Πολλών ταχυτήτων


Στο μεταξύ, στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του κόμματος, με τον γενικό διευθυντή του κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο να συστήνει υπομονή μέχρι την εκ νέου κατάθεση στη Βουλή της χαριστικής τροπολογίας για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα άρον άρον. Μεταξύ των εργαζομένων των 800-1.000 ευρώ που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους υπάρχουν και υπάλληλοι-παράγοντες της Ιπποκράτους με αισθητά υψηλότερες αποδοχές. Για παράδειγμα, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, κ. Κωνσταντίνος Φίλης, είχε μισθό 4.761,80 ευρώ για το διάστημα που απασχολήθηκε το 2011, με τις συνολικές μικτές αποδοχές να διαμορφώνονται στα 56.615,36 ευρώ. Ο μισθός του διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος, κ. Δημήτρη Χόνδρου, είναι 4.542,70 ευρώ μικτά, οι ετήσιες αποδοχές του φτάνουν τα 61.878,70 ευρώ, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων που έλαβε ήταν 4.731,95 ευρώ.

Στα ίδια μισθολογικά επίπεδα βρίσκεται ο συνάδελφός του κ. Μάκης Ανδρονόπουλος, με μηνιάτικο 4.220,72 ευρώ μικτά, Δώρο Χριστουγέννων 4.396,56 ευρώ ή αλλιώς 59.353,84 ευρώ τον χρόνο. Από κοντά η στενή συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ για τις διεθνείς σχέσεις, κυρία Παυλίνα Λάμψα, με 4.147,65 ευρώ τον μήνα, η οποία έλαβε Δώρο Χριστουγέννων 4.320,44 ευρώ, ενώ οι ετήσιες αποδοχές της φτάνουν τα 58.326,29 ευρώ.
Δίπλα στους κομματικούς υπάρχουν και επαγγελματικά στελέχη με διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα τα οποία αμείβονται με μισθούς πιθανότατα χαμηλότερους από εκείνους που θα είχαν στην αγορά, όπως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Ελενόπουλος: με μισθό 3.842,21 ευρώ έχει συνολικές αποδοχές του σε ετήσια βάση 54.031,05 ευρώ.

Το φράγμα των 3.500 ευρώ ξεπερνά ένας ακόμα μισθωτός του στενού περιβάλλοντος του κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει αρμοδιότητα στις νέες τεχνολογίες. Ετσι, στα 3.560,25 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του υπεύθυνου της προσωπικής ιστοσελίδας του κ. Παπανδρέου, κ. Γιάννη Καρούζου, 3.708,57 ήταν το Δώρο Χριστουγέννων που έλαβε, ενώ το ετήσιο εισόδημά του ανήλθε στις 50.065,99 ευρώ.

Και μπόνους


Στο παραπάνω πλαίσιο σύμπνοιας των δύο μεγάλων κομμάτων εντάσσεται και το μπόνους έως και 25% στους μισθούς των συνεργατών υπουργών και υφυπουργών βάσει υπουργικής απόφασης. Από τη χαριστική ρύθμιση περισσότερο ευνοημένοι είναι οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων, οι οποίοι βλέπουν τον μισθό τους να αυξάνεται έως και 500 ευρώ τον μήνα, ενώ και ο βασικός μισθός των υπόλοιπων υπαλλήλων που απασχολούνται στα γραφεία μελών της κυβέρνησης αυξάνεται σημαντικά και αναλογικά με τα τυπικά τους προσόντα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών, αν και παραδέχεται τις προκλητικές αυξήσεις, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σημειώνει ότι οι «εκλεκτοί» των υπουργών θα υποστούν την περικοπή επιδομάτων που προβλέπεται για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.  Σημειώνεται πάντως ότι ειδικά οι πρώην δημοσιογράφοι είχαν κατά καιρούς ανάλογες αμοιβές και στον ιδιωτικό τομέα. Ορισμένοι άλλοι, όμως, δεν θα έβλεπαν ανάλογα ποσά ούτε στα όνειρά τους.

Ποιοι είναι οι ακριβοπληρωμένοι   της Συγγρού

Στην ιστοσελίδα της Ν.Δ. αλλά και γενικότερα στο Διαδίκτυο δεν υπάρχει βιογραφικό του κ. Γιώργου Μουρούτη, παρότι μετά την εκλογή του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. ορίστηκε διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος και πριν από μερικούς μήνες αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή εκπρόσωπο.

Ο 40χρονος κ. Μουρούτης τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε σπουδές στο Deree College. Από το 1993 όμως εντάχθηκε στην Πολιτική Ανοιξη και πρόσφερε επαγγελματικά τις υπηρεσίες του μέχρι το 1996. Μετά τις εκλογές του 1996, όταν η ΠΟΛ.ΑΝ. έμεινε εκτός Βουλής, ο κ. Μουρούτης πήγε στην εταιρεία Politics, όπου διευθύνων σύμβουλος ήταν ένας άλλος στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στην ΠΟΛ. ΑΝ., ο κ. Γρηγόρης Τσιμογιάννης. Από το 2004, που ο κ. Σαμαράς μπήκε στην Ευρωβουλή, ο κ. Μουρούτης εργαζόταν στο γραφείο του στην Αθήνα. Οι αρμοδιότητές του στο κόμμα επεκτείνονται σε διάφορους τομείς, μέχρι και στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών.
Ο  κ. Πάνος Λειβαδάς είναι ένας ακόμη άνθρωπος στο επιτελείο του κ. Σαμαρά που προέρχεται από το Κολλέγιο Αθηνών. Γεννήθηκε το 1964 και μετά την αποφοίτησή του σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Hofstra των ΗΠΑ, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του. Πήρε Master το 1996 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 1987 μέχρι το 2004 εργάστηκε στην εμπορία τροφίμων και, όπως έλεγε άλλωστε και ο ίδιος, στο παρελθόν είχε μπακάλικο. Ο κ. Λειβαδάς ήταν ένα από τα «ταλέντα» που ανακάλυψε ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, τον οποίο ενέταξε στην επικοινωνιακή του ομάδα το 2003, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Οσο ο κ. Ρουσόπουλος παρέμενε ισχυρός, ο κ. Λειβαδάς ήταν από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του. Μετά τη νίκη της Ν.Δ. διορίστηκε γενικός γραμματέας Τύπου, έχοντας ωστόσο χρόνο να συνεχίσει και τις σπουδές του. Ετσι, ως γενικός γραμματέας, το 2007 πήρε και διδακτορικό με αντικείμενο την Εκλογική Συμπεριφορά. Στη συνέχεια διορίστηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ λίγο πριν από τις εκλογές του 2009 ανέλαβε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη θέση του κ. Γιάννη Ανδριανού.

Ο κ. Λειβαδάς συντάχθηκε με τον κ. Σαμαρά στη διεκδίκηση της ηγεσίας και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα στον τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ.. Σταθερή επιδίωξη του κ. Λειβαδά είναι να μπει στη Βουλή. Στις προσεχείς εκλογές θα έχει την ευκαιρία του, αφού, όπως λέει εδώ και καιρό, θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. 

Παιδί του κομματικού σωλήνα ο κ. Θανάσης Σκορδάς, διορίστηκε στη θέση του γενικού διευθυντή της Ν.Δ. τον Ιούλιο του 2010. Ασφαλιστικός σύμβουλος στο επάγγελμα ο 47χρονος κ. Σκορδάς, σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό από τα φοιτητικά του χρόνια στη ΔΑΠ και μετά στον επαγγελματικό του χώρο. Η καριέρα του στην πολιτική άρχισε μετά τις εκλογές του 2004, όταν διορίστηκε γενικός γραμματέας Καταναλωτή μέχρι το 2006, επί υφυπουργίας Γιάννη Παπαθανασίου. Στη συνέχεια διορίστηκε περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Οταν ο κ. Παπαθανασίου ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2009 τον πήρε μαζί του ως γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων. Ο κ. Σαμαράς τον τοποθέτησε αρχικά υπεύθυνο του τομέα Παραγωγικών Φορέων και στη συνέχεια στη διεύθυνση του κόμματος.
ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ. Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ

Η αποχη και το ακυρο και λευκο ενισχυει τον δικομματισμο και την συντηρηση του πολιτικου συστηματος. Στις εκλογες που ερχονται μονο η ψηφος στα νεα και μικρα κομματα θα τους πονεσει. Η ψηφος σε νέους και αφθαρτους ανθρώπους θα τους πονέσει και οχι σε φθαρμένους και διεφθαρμένους τιτλούχους.

Νοθεία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ο Τζουμάκας

«Διάτρητος ο χαρακτήρας της ψηφοφορίας»

Νοθεία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ο Τζουμάκας!


 
Για καλπονοθείες και μεθοδεύσεις στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας, μέσω δήλωσης που ανέβασε στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Παράλληλα, μιλά για διάτρητο χαρακτήρα της ψηφοφορίας, σημειώνοντας ότι η νοθεία ήταν «σε πανελλήνια κλίμακα, με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα:

Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

- για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,
- για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου
- για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ .

Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι.

Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας.

Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι. ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές.

Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. .

Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ.

Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Στο ΠΑΣΟΚ η κρίση θα συνεχίζεται. Γιατί η χώρα χρειάζεται προοδευτική πολιτική ηγεσία και προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση που οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποτυχημένα μνημόνια, συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα καθώς και η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση.
 
ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

36.000 άτομα λάμβαναν επιδόματα "μαϊμού"

Πάνω από 36.000 άτομα λάμβαναν επιδόματα "μαϊμού"

Ένας στους έξι δικαιούχους που έπαιρνε προνοιακό επίδομα δεν πήγε να απογραφεί. Πολλοί ήταν γραμμένοι δύο και τρεις φορές. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία που έφεραν στο φως της δημοσιότητας ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Μπόλαρης

Από τους 240.000 δικαιούχους για προνοιακό επίδομα, πάνω από 36.000 δεν προσήλθαν καθόλου ή δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, Μάρκο Μπόλαρη, 36.294, ποσοστό 15% των δικαιούχων που δεν πήγαν να απογραφούν στα ΚΕΠ μέχρι την Παρασκευή που έληξε η απογραφή.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ένας στους έξι που έπαιρνε προνοιακό επίδομα, δεν πήγε να απογραφεί, ενώ όπως ανέφερε το 2009 οι δικαιούχοι ήταν 237.000 άτομα, αριθμός που έφτασε το 2010 τους 244.000 και τους 242.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2011.
Σύμφωνα με το iatronet.gr, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, στην τελευταία απογραφή προσήλθαν 203.000 άτομα. Όσοι δεν πήγαν, έπαιρναν διπλό ή τριπλό επίδομα, νεκροί που έπαιρναν οι συγγενείς το επίδομα και όσοι έπαιρναν παράνομα το επίδομα.
Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι το επόμενο δίμηνο η πληρωμή δεν θα γίνεται μέσω νομαρχίας, αλλά μέσω τράπεζας.
Όπως ανέφερε και το Μέγκα, είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 "τυφλούς" που αποκαλύφθηκαν το 2011 στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 δεν ήταν τυφλοί.
Από την 1η Απριλίου θα διακοπεί η πληρωμή του επιδόματος για όλους αυτούς, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Ενδεικτικά, ο Μ. Μπόλαρης και ο Α. Λοβέρδος έδωσαν στη δημοσιότητα κάποιες περιοχές για παράδειγμα.
Στην Πιερία από τους 590 δικαιούχους απογράφησαν οι 270, στη Βοιωτία από τους 1.678 δικαιούχους απογράφησαν οι 1.297, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι δικαιούχοι ήταν μέχρι πέρσι 2.168 δικαιούχοι και φέτος εμφανίστηκαν στην απογραφή 1.972 άτομα.
"Σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση φτάνει τα όρια σύστασης συμμορίας", είπε ο υφυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση γυναίκας η οποία τού δήλωσε ότι ξέχασε να δηλώσει ότι η μητέρα της είχε πεθάνει το 2006. Στο διάστημα αυτό, η γυναίκα είχε εισπράξει επιδόματα της μητέρας της, ύψους 20.000 ευρώ.
Όλοι αυτοί "έκλεβαν εν ψυχρώ" είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Μπόλαρης.
Σημειώνεται ότι το όφελος για το δημόσιο είναι 110 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: NΑ ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Κώδων κινδύνου για την ανεργία, που θα ξεπεράσει το 22% το 2012


Κώδων κινδύνου για την ανεργία, που θα ξεπεράσει το 22% το 2012

1.300.000 οι άνεργοι, σύμφωνα με το ΙΝΕ – Τις 500.000 πλησιάζουν οι απλήρωτοι
Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία. Αν δεχθούμε τις εκτιμήσεις του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ, ο αριθμός των ανέργων θα κινηθεί εντός του 2012 σε μεγέθη απίθανα (1.200.000 έως 1.300.000) ενώ το στατιστικό ποσοστό θα ξεπεράσει το 22%.
Η εικόνα είναι ενδεχομένως χειρότερη από τη στατιστική της απεικόνιση εάν υπολογιστεί και ένα μεγάλο, συνεχώς διευρυνόμενο, κομμάτι εγκλωβισμένων, αλλά απλήρωτων, εργαζομένων, οι οποίοι συνεχίζουν μεν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά σε συνθήκες υποαπασχόλησης και υποαμοιβής. Σε αυτό το κομμάτι εντάσσονται 400.000 έως 500.000 μισθωτοί, οι οποίοι παραμένουν σε αναμονή από 1 έως 5 μήνες για την καταβολή των μισθών, καθώς και χιλιάδες άλλοι, που είτε είναι σε επίσχεση είτε σε διαθεσιμότητα και εξ αυτού του λόγου δεν μπορούν να λύσουν την εργασιακή τους σχέση και να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας λόγω της ταμειακής δυσκολίας των επιχειρήσεων να καταβάλουν αποζημιώσεις. Η ζοφερή κατάσταση στην αγορά εργασίας φαίνεται και από τη μεγάλη αύξηση των βιβλιαρίων απορίας. «Ερχονται άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και επαγγελματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους», λέει στην «Κ» η κ. Κωνσταντίνα Γρηγοριάδου, πρόεδρος της επιτροπής που κρίνει τις αιτήσεις στον Δήμο Αθηναίων. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία παίρνει μέτρα για την αποτροπή του «επιδοματικού τουρισμού» από τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που μαστίζονται από την ανεργία.

ΠΗΓΗ: .kathimerini.gr

Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται ακόμα στην πρώην Γιουγκοσλαβία



Τ. Χάμμαρμπεργκ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται ακόμα στην πρώην Γιουγκοσλαβία
Η συμφιλίωση μεταξύ των εθνοτήτων, η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη ειρήνη, στην περιοχή των κρατών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, δεν θα μπορέσουν να επιτευχθούν, αν δεν αντιμετωπισθούν πλήρως οι συνέπειες των σοβαρών παραβιάσεων που υπέστησαν και εξακολουθούν να υφίστανται τα χιλιάδες θύματα των πολέμων της δεκαετίας του 1990, υποστηρίζει σε δήλωσή του που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα ο Επίτροπος για τ' ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμμαρμπεργκ.
Πρέπει να εξαλειφθεί η ατιμωρησία, να δοθούν επαρκείς αποζημιώσεις στα θύματα του πολέμου και να αναγνωριστεί η αλήθεια για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελέστηκαν εκείνη την εποχή, διευκρινίζει ο Επίτροπος.
«Η ατιμωρησία για τα εγκλήματα πολέμου δεν έχει εξαλειφθεί, και εξακολουθούν να υπάρχουν 13.500 περίπου αγνοούμενοι, η τύχη των οποίων ακόμη αγνοείται.
Χιλιάδες γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική βία παραμένουν χωρίς κατάλληλη υποστήριξη ενώ υπάρχουν 438.000 πρόσφυγες και άλλοι εκτοπισμένοι, που δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη οι νόμιμες αξιώσεις τους για αποζημίωση.
Επιπλέον, η κατάσταση 18.000 ατόμων που είναι απάτριδες ή διατρέχουν τον κίνδυνο ανιθαγένειας, ιδίως των Ρομ, δημιουργεί έδαφος για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν κατ΄εφαρμογήν των ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων» .
 
ΠΗΓΗ: www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"