ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Tο παιχνίδι τελείωσε » γράφει το Spiegel

«Tο παιχνίδι τελείωσε » γράφει το Spiegel

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σπεύδει να χαρακτηρίσει μη αναστρέψιμη την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και όχι άδικα.

«Tο παιχνίδι τελείωσε » γράφει το Spiegel

Τιτλοφορεί  λοιπόν   συνέντευξη με τον πρωην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, «η Γερμανία πρέπει να πάρει αποφάσεις αλλιώς  το παιχνίδι τελείωσε».

Απόλυτα δικαιολογημένη φαίνεται πως είναι η εκτίμηση του γερμανικού περιοδικού όταν  η Fitch  προβλέπει πως το χρέος της Αγγλίας φτάνει ταχύτατα το 94% του ΑΕΠ, της Γαλλίας στο 92% και της Γερμανίας στο 83% και παράλληλα   ο διεθνής οίκος  προειδοποιεί για υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας.

πηγη NEWSBOMB

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ OIKONOMIKEΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.


Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ


 ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ :ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ.

Η ΝΔ δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό. Συνένοχη στην φοροεπιδρομή και τα χαράτσια.

Μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος

Η ΝΔ δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό, ξεκαθαρίζει ο Χρ.Σταϊκούρας


Την επίσημη θέση της ΝΔ ότι δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό του 2012 ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η ξεκάθαρη δήλωση του Χρ.Σταϊκούρα έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θ.Καράογλου ο οποίος υποστήριξε -αλλά αργότερα ανασκεύασε- πως ο προϋπολογισμός πρέπει να καταψηφιστεί.

«Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι για τον λόγο αυτό «δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει».

Ο κ. Σταϊκούρας, αφού επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι το 2011 ήταν ένα χαμένο έτος για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, γιατί υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις στους στόχους των βασικών μεγεθών της οικονομίας, αναφέρει για τον προϋπολογισμό του 2012:

«Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών. Στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου».

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Προσανατολισμένη όμως στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας. Και αυτό διότι οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μόνο με ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεόδωρου Καράογλου ο οποίος υποστήριξε (αλλά αργότερα μίλησε για «προσωπικές απόψεις») πως ο προϋπολογισμός πρέπει να καταψηφιστεί.

Ειδικότερα, ο κ. Καράογλου είπε ότι στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα στη ΝΔ, εν όψει της συζήτησης που ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, θα προτείνει να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012.

«Από τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε μια σύσκεψη για να κουβεντιάσουμε αναλυτικά όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Η προσωπική μου κατ' αρχήν εκτίμηση είναι ότι πρέπει να είμαστε αρνητικοί σε αυτόν τον προϋπολογισμό» δήλωσε ο κ. Καράογλου.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Καράογλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι «οι προσωπικές απόψεις ή εκτιμήσεις υποχωρούν αναμφισβήτητα μπροστά στην επίσημη κομματική θέση και στο συμφέρον της πατρίδας».

«Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα την θετική ψήφο στον προϋπολογισμό της 'μεταβατικής' κυβέρνησης και την ταυτόχρονη εντατικοποίηση του αγώνα για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, για μια πολιτική σύμφωνα με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά που θα επιτρέψει μελλοντικά προϋπολογισμούς ανάπτυξης, προοπτικής, ελπίδας για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες» σημειώνει.

πηγη Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥMΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ. ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΙΑ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ ΥΠAΡΧΕΙ. Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΛΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"