ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Μειωμένα τα φορολογικά έσοδα

εσοδα
Κάθε άλλο παρά με το δεξί μπήκε το 2013 για τα φορολογικά έσοδα. Όπως ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα κατά 7% σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό. Εισπράχθηκαν 4,05 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου που ήταν 4,357 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε σύγκριση, δε, με τον Ιανουάριο του 2012 σημείωσαν πτώση 16%.
Τα έσοδα από τον ΦΠΑ υποχώρησαν 15% λόγω της περιορισμένης κατανάλωσης ενώ πτωτικά κινήθηκαν και τα έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Όπως αναφέρει η Καθημερινή η εξέλιξη σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς κάθε απόκλιση από τον στόχο για το έλλειμμα ενεργοποιεί τις ρήτρες αυτόματης διόρθωσης με περικοπές πρωτογενών δαπανών, εκτός μισθών και συντάξεων. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μόνο μέσω του περιορισμού της φοροδιαφυγής και της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα, δεδομένης της βαθιάς ύφεσης.

ΠΗΓΗ: http://www.statesmen.gr
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ; Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΥΤΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"