ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Πρώτη η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή

Πρώτη η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την προώθηση μεταρρυθμίσεων

 
Πρώτη αναδεικνύεται η Ελλάδα μεταξύ 20 χωρών της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη συμμόρφωση για την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής και τη προώθηση μεταρρυθμίσεων.
  Σύμφωνα με την έκθεση «The Euro Plus Monitor Spring 2013» που εκπόνησαν το Lisbon Council και η Berenberg Bank, η Ελλάδα παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία (8,2 με άριστα το 10) και την υψηλότερη θέση μεταξύ 20 εξεταζόμενων χωρών σε ό,τι αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στην οικονομική κρίση.
Η Ελλάδα όπως αναφέρεται στην έκθεση, κατάφερε να μειώσει δραστικά το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση πρωτογενούς ελλείμματος την τριετία 2009-2012.
Η έκθεση εστιάζει στο ότι στο τέταρτο τρίμηνο 2012 οι ελληνικές εξαγωγές εκτός της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 30,4% σε ετήσια βάση.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα ξεχωρίζει ως η χώρα με την πιο σοβαρή δημοσιονομική συμπίεση και ως η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την ύφεση.
«Μετά την σκληρή λιτότητα που έχει ήδη εφαρμοσθεί , οι περισσότερες από τις χώρες της κρίσης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης χρειάζονται μόνο μικρές περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) ή καθόλου (Ιταλία)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.


ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΙΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"