ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Άστον: Μόνο ο Άσαντ είχε τα μέσα για την χρήση χημικών

Άστον: Μόνο ο Άσαντ είχε τα μέσα για την χρήση χημικών

Μόνο το καθεστώς Άσαντ είχε τις ποσότητες και τα μέσα για να προβεί στην επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, υποστήριξε η Κάθριν Άστον.
Επικαλούμενη έρευνες η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), Κάθριν Άστον, δήλωσε βέβαιη ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι μόνον το καθεστώς Άσαντ είχε τις απαιτούμενες ποσότητες και τα μέσα, για την χρήση χημικών όπλων.Σε δήλωση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Συρία, η κα Άστον υποστήριξε ότι νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη όλοι γνώριζαν.
"Μόνο το καθεστώς Άσαντ είχε τις απαιτούμενες ποσότητες και τα μέσα για την χρήση χημικών όπλων στις επιθέσεις της 21ης Αυγούστου» σε προάστιο της Δαμασκού, τόνισε χαρακτηριστικά.
Η βαρόνη Άστον χαρακτήρισε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας την χρήση χημικών όπλων στη Συρία και σημείωσε ότι το συριακό καθεστώς έχει εντείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις τόσο κατά των επαναστατών όσον και κατά των Κούρδων της Συρίας.
Αυτό έχει προκαλέσει μία αυξημένη ροή προσφύγων από την Συρία προς το Ιράκ, είπε χαρακτηριστικά.
Αφού εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν κατέληξαν σε συμφωνία ως σήμερα για να υπάρξει μία σθεναρή αντίδραση στο καθεστώς Άσαντ στην Συρία, η κα Άστον αναφέρθηκε στις εξελίξεις που σημειώνονται μετά την Ρωσική πρόταση να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας.
Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτή την πρόταση, υποστήριξε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, αλλά, τόνισε, το συριακό καθεστώς θα πρέπει να συμμορφωθεί στην παράδοση του χημικού του οπλοστασίου, «γρήγορα, πλήρως και άνευ όρων."
Η Άστον χαρακτήρισε εξίσου σημαντικό και το γεγονός της ενασχόλησης της ΕΕ με την μοίρα των προσφύγων, διευκρινίζοντας ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει 1,3 δις ευρώ για βοήθεια στους πρόσφυγες από την Συρία.
Ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, θα χρειασθούν ακόμη περισσότερα χρήματα για την ανοικοδόμηση της Συρίας δεδομένου ότι, όπως υπογράμμισε, το 75% των κτιριακών και άλλων υποδομών της χώρας έχει ήδη καταστραφεί.
Πηγή: AMΠE

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"