ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καταποντίστηκε ο επικριτής της Ελλάδας, Φ. Ρέσλερ


ΚΟΣΜΟΣ

Καταποντίστηκε ο επικριτής της Ελλάδας, Φ. Ρέσλερ








Στα χειρότερα ποσοστά του από την ίδρυσή του το 1948 έφτασε το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με την υποψηφιότητα του Ράινερ Μπρούντερλε, αλλά και την προεδρία του μέχρι χθες αντικαγκελάριου της Γερμανίας και επικριτή της Ελλάδας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Το τελευταίο διάστημα οι Φιλελεύθεροι βλέποντας τα ποσοστά τους να μειώνονται δραματικά, είχαν γεμίσει τη Γερμανία με αφίσες με τις οποίες ζητούσαν από τους Γερμανούς να δώσουν στο κόμμα τους, τη δεύτερη ψήφο τους.

Ωστόσο η επιλογή της Άγκελα Μέρκελ παραμονές των εκλογών να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τόσο τους υποψηφίους του CDU, όσο και το κόμμα – δηλαδή να δώσουν και τις δύο ψήφους στους Χριστιανοδημοκράτες – είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά τα ποσοστά του FDP και να μείνει εκτός Βουλής.

Ο υποψήφιος του FDP για την Καγκελαρία, Ράινερ Μπρούντερλε, δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, έχοντας πίσω του και σαφώς καταβεβλημένο τον εταίρο της Άγκελα Μέρκελ, Φίλιπ Ρέσλερ:
"Απόψε είναι μια δύσκολη βραδιά. Περιμένουμε την τελική καταμέτρηση κι ελπίζουμε να καταφέρουμε το άλμα. Είναι σαφές, ότι πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα, που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα ως Φιλελεύθεροι. Είναι μια δύσκολη ώρα για τους Φιλελεύθερους, ως βασικός τους υποψήφιος αναλαμβάνω την ευθύνη. Κι όταν έχουμε το τελικό αποτέλεσμα θα φροντίσουμε -ει δυνατόν εντός βουλής, ειδάλλως με τις τοπικές μας οργανώσεις- η φωνή της ελευθερίας να ακούγεται και στο μέλλον".

To FDP αποτελεί ένα ιστορικό κόμμα της Γερμανίας, ενώ στον τελευταίο κυβερνητικό συνασπισμό που μετείχε με την Άγκελα Μέρκελ, εκτός της θέσης του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας, που κατείχε ο Φίλιπ Ρέσλερ, υπουργός Εξωτερικών ήταν ο επίσης Φιλελεύθερος, Γκίντο Βεστερβέλε.

Εκ των ιστορικότερων στελεχών του FDP είναι ο επί 18 χρόνια υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ (1974-1992), αλλά και ο διάδοχος του στο ίδιο υπουργείο για άλλα έξι χρόνια, Κλάους Κίνκελ (1992 - 1998)

πηγη:  http://www.megatv.com/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΛΑΥΣΗ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΑΝΣ ΝΤΙΤΡΙΧ ΓΚΕΝΣΕΡ ΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΣΤΩΝ; ΚΑΜΙΑ. ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"