ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Γ.Χατζημαρκάκης: Τέλος στο ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα

Επικριτικός προς τη γερμανική πολιτική

Γ.Χατζημαρκάκης: Τέλος στο ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα

Γ.Χατζημαρκάκης: Τέλος στο ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα
  Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων μέρους της προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης, είπε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών», Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Σε συνέντευξη του στο «Αχελώος TV» ανέφερε ακόμη ότι το σχέδιο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο και πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος, η Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει πιο συντονισμένα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε 50 χρόνια, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και επιλεκτικό κούρεμα του χρέος, "γιατί το τελευταίο PSI βούλιαξε".

Αναφερόμενος στην τρόικα, είπε πως πρέπει να δοθεί τέλος στο ρόλο της στην Ελλάδα και να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για το χρέος.

Επεσήμανε επιπλέον πως πρέπει να τερματιστεί η αλαζονεία των Γερμανών και η αποικιακού χαρακτήρα πολιτική. «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κατάσταση αυτή και είναι προφανές πως η ελληνική πλευρά οφείλει να θέσει στο τραπέζι με ξεκάθαρο τρόπο την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου» υπογράμμισε ο κ. Χατζημαρκάκης.


ΠΗΓΗ: IN.GR

Οταν ψηφιζατε διεθνιστες στην κυβερνηση τι περιμενατε αραγε;

Τι περιμενατε οταν ψηφισατε να σας κυβερνησουν αριστεροι διεθνιστες; Περιμενατε να ειναι πατριωτες και να σκεφτουν τα εθνικα συμφεροντα της...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"