ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ:ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

B
Μετά το καλοκαίρι τοποθέτησε χρονικά την εξέταση του ζητήματος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας εξέφρασε τη βούληση της Ευρωζώνης να «κάνει περισσότερα» για να καταστεί βιώσιμο το χρέος, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και εφαρμόζει το πρόγραμμα.
Απέφυγε να παρουσιάσει ως ειλημμένη την απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους και την συνδύασε τόσο με την έκθεση βιωσιμότητας που θα συντάξει η τρόικα, όσο και με τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας.
«Εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε, ενώ ως ενδεικτικά μετρά για την απομείωση της καθαρής παρούσας αξίας του χρέους έφερε την μακρύτερη διάρκεια λήξης των δανείων ή την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τους.
Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε «σοφή» την απόφαση σταδιακής επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2014, προειδοποιώντας ωστόσο για τις προσδοκίες που καλλιεργούνται.
Υποστήριξε ότι όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να εκδώσει βραχυπρόθεσμο χρέος αρχικά και σταδιακά ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το αυριανό Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της επόμενης δόσης, λέγοντας πως σε αυτή τη φάση έχει προγραμματιστεί η χορήγηση 8 δισ. ευρώ. «Η τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"