ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Ανώμαλη προσγείωση» από Γερμανό οικονομολόγο


Снять квартиру посуточно. Быстро снять посуточно квартиру в казани. Снять однокомнатную квартиру посуточно. Помощь в получении ипотеки. Удобное получение ипотеки в сбербанке. Что нужно для получения ипотеки. Отопление частного дома. Как сделать отопление частный дом схема. Частный дом монтаж отопления. Восстановление жесткого диска. Быстрое восстановление информации с жесткого диска. Восстановление данных жесткого диска программа. Кредит с плохой историей. Быстрые кредиты онлайн с плохой историей. Срочный кредит с плохой историей. В какой сервер играть в WOW. Топ world of warcraft серверы. Wow серверы pandaria. Круглопалочный станок чертежи. Круглопалочный станок купить дешево. Самодельный круглопалочный станок. Кредит на покупку квартиры. На долго взять кредит на квартиру. Кредит на покупку квартиры.
«Ανώμαλη προσγείωση» από Γερμανό οικονομολόγο

«Γιατί οι επενδυτές είναι τόσο ευτυχισμένοι με την έκδοση ομολόγων από την Ελλάδα, τη στιγμή που η σημερινή αφετηρία της χώρας είναι εν μέρει χειρότερη από εκείνη του 2010, ενώ η ίδια η χώρα μέχρι πριν από δύο μήνες είχε χαρακτηριστεί χαμένη υπόθεση;»

Αυτό αναρωτιέται ο Ανσγκαρ Μπέλκε, Γερμανός καθηγητής του πανεπιστημίου Duisburg-Essen και διευθυντής του Ινστιτούτου για την Επιχειρηματική Οικονομία (IBES) σε σχετικό άρθρο του που επικαλείται η «Δημοκρατία».

Ο καθηγητής, που δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό για την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές, υποστηρίζει ότι τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας δεν δικαιολογούν τέτοια μεταστροφή απόψεων, όπως αυτή που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. «Αυτά τα στοιχεία έχουν περισσότερο χειροτερέψει παρά βελτιωθεί σε σχέση με την άνοιξη του 2010. Το αρχικό πρόγραμμα της τρόικας είχε υπερεκτιμήσει τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, κι έτσι το βάθος της ύφεσης ήταν εν μέρει αναπόφευκτο.

Ωστόσο, ένα στοιχείο το οποίο δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί είναι ότι οι ελληνικές εξαγωγές δεν αυξήθηκαν, όπως συνέβη στην Πορτογαλία, η οποία αντιμετώπισε επίσης υποτονικές αγορές (η Ισπανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της) και, επίσης, αντιμετώπισε ένα εγχώριο πιστωτικό κραχ. Η έλλειψη της αύξησης των εξαγωγών έκανε την ύφεση πολύ πιο μακρόχρονη και βαθύτερη από ότι θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση και, επίσης, έκανε τη δημοσιονομική προσαρμογή πολύ πιο δύσκολη» εξηγεί ο Μπέλκε.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ακόμη ότι χωρίς αύξηση των εξαγωγών το σημερινό επίπεδο χρέους δεν είναι βιώσιμο και θα υπάρξει ανάγκη για ένα νέο «κούρεμα» του επίσημου χρέους (0SI).

Συμπληρώνει μάλιστα ότι μελλοντικά οι επίσημοι φορείς που έχουν στα χέρια τους ελληνικό χρέος -μεταξύ αυτών οι εταίροι της ευρωζώνης θα εμπλακούν στο ζήτημα του ελληνικού χρέους μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Είτε θα πρέπει να απαλλαγούν από τα χρήματά τους οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον είτε η επαναπληρωμή του χρέους θα μετατοπιστεί τόσο μακριά στο μέλλον, έτσι ώστε να το πληρώσει η επόμενη γενιά.
«Αλλά μην περιμένετε την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ να συμμετάσχουν σ' αυτό. Αυτοί οι φορείς θα αντιμετωπίζονται ως ανώτεροι πιστωτές» διευκρινίζει.



ΠΗΓΗ: 
Danioliptes.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"