ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Βράζει η βάση της ΝΔ στην Θεσσαλονικη για Μπουταρη

Βράζει η βάση της ΝΔ για τη ρύθμιση που εξαφάνισε το εμπόδιο, το οποίο έθετε ο «Καλλικράτης» στον δήμαρχο

Με φωτογραφική ρύθμιση-σκάνδαλο η κυβέρνηση έσωσε τον Γιάννη Μπουτάρη από ένα κώλυμα που θα τον οδηγούσε στην έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή την Τρίτη το βράδυ -ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων!- καταργήθηκε το εμπόδιο που όριζε ο Καλλικράτης για τους δημάρχους που είναι ταυτόχρονα και πρόεδροι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και δεν έχουν παραιτηθεί τουλάχιστον 18 μήνες πριν από τις εκλογές από τη θέση αυτή. Ετσι ο δήμαρχος, που έως τον Νοέμβριο του 2013 ήταν ταυτόχρονα και πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πήρε ένα δώρο που του χαρίζει την πολιτική του επιβίωση.

Μάλιστα η σχετική τροπολογία πέρασε από τη Βουλή, με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να συνεργάζονται αγαστά: Η πρόταση έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και αφού είχαν προηγηθεί ασφυκτικές παρασκηνιακές πιέσεις από τη μεριά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε στην κρίσιμη συνεδρίαση τον κ. Μιχελάκη έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για να του εξηγήσει την αναγκαιότητα της κατάθεσης της συγκεκριμένης τροπολογίας στη λογική του να σώσει τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ποιο ήταν το πρόβλημα; Οτι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο και με δεδομένο ότι ο κ. Μπουτάρης ήταν έως τον Νοέμβριο πρόεδρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου (πρόκειται για ΝΠΙΔ), αν επανεκλεγόταν θα μπορούσε το Εκλογοδικείο να μην τον ανακηρύξει υποψήφιο δήμαρχο. Αλλωστε, το συγκεκριμένο κώλυμα ίσχυε για τους δημάρχους που είναι και πρόεδροι ΝΠΙΔ αλλά και ΝΠΔΔ. Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά θα ήταν να κατατεθεί σε βάρος του ένσταση, κάτι που με δεδομένη τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα ήταν πολύ πιθανό.


Αντιδράσεις

Ετσι προέκυψε η φωτογραφική τροπολογία, που προκάλεσε αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός Βουλής. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Αντί να στηρίζετε τον νόμο αλλάζετε τα ισχύοντα κωλύματα», ενώ ο Τέρενς Κουίκ, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τόνισε: «Εγιναν αλλαγές για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ».

Στα τοπικά γραφεία της Ν.Δ. τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπούν από αγανακτισμένους νεοδημοκράτες που διαμαρτύρονταν για τη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση στον κ. Μπουτάρη, τη στιγμή που η Ν.Δ. έχει ανακοινώσει τη στήριξή της στον Σταύρο Καλαφάτη. «Δεν πρόκειται να ξαναφηφίσω αυτήν τη Ν.Δ. Ο Μπουτάρης παρανομεί και συνεχίζει να κάνει βόλτες» σημείωσε στη «δημοκρατία» παλιά νεοδημοκράτισσα. «Η Βουλή χαρίστηκε στον Μπουτάρη» σχολίασε ο Γιάννης Ιωαννίδης, «ντροπολογία της τελευταίας στιγμής» χαρακτήρισε το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε λόγο για «υπόκλιση του υπουργού Εσωτερικών στους πολιτικούς εκβιασμούς του ΠΑΣΟΚ». Σχόλιο έκανε και ο κ. Καλαφάτης: «Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη με τον κ. Μπουτάρη. Το αγνόησε; Δεν έδειξε την επιμέλεια που έπρεπε; Δεν ήξερε; Αλήθεια, μπορεί κανείς να εμπιστευθεί αυτόν τον άνθρωπο για να πάρει τα ηνία της πόλης στα χέρια του;»

Νίκος Οικονόμου

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"