ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Συμψηφισμός χρεών ΦΠΑ

 Συμψηφισμός χρεών ΦΠΑ


 Συμψηφισμός χρεών ΦΠΑ
Τη διαδικασία συμψηφισμού χρεών μεταξύ επιχειρήσεων και ελληνικού δημοσίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που επισκέφτηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, καθώς και οι Φ.Σαχινίδης και Χρ. Πρωτόπαππας.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ταχύτερη επιστροφή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις αλλά και συμψηφισμό οφειλών  μεταξύ των δύο ώστε να πάψει η ασφυξία στην αγορά.
«Προχωράμε σε συμφηφισμό οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου. Ο συμψηφισμός θα καλύπτει πάνω από το 85% των συναλλαγών ενώ η ένταξη στο σύστημα είναι προαιρετική».
Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός «το νέο σύστημα θα επιφέρει εξομάλυνση στην αγορά θα νομοθετηθεί σύντομα και θα ψηφιστεί μέχρι το φθινόπωρο».
Μάλιστα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες λόγω μη καταβολής ΦΠΑ του κράτους καταργούνται.
«Το κράτος δεν μπορεί να είναι αυστηρό προς τον πολίτη όταν δεν είναι δίκαιο προς τον πολίτη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ χαρακτήρισε το μέτρο ως εξαιρετικά ενισχυτικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στις ανακοινώσεις περιλαμβάνεται και η αυτόματη επιστροφή του ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις έχουν λευκό φορολογικό ιστορικό, κάτι άλλωστε που προβλέπεται και την επικαιροποίηση του μνημονίου.

πηγη ενικος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Πολυ σωστη αποφαση! Επιτέλους
Σβηνονται τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμός και μεταξύ ιδιωτών ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΠΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ 07/04/2014 - 12:53 Αξιολόγηση:5 1 2 3 4 5 (1 Ψήφος) Σβηνονται τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμός και μεταξύ ιδιωτών Σβηνονται τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμός και μεταξύ ιδιωτών Σβηνωνται τα προστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμος και μεταξυ ιδιωτών Νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό των οφειλών από ΦΠΑ, όχι μόνον από και προς το Δημόσιο αλλά και μεταξύ ιδιωτών ,θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάννη, και των κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Χρ. Πρωτόπαππα. Σε πρώτη φάση το μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ. Αμέσως μετά, το μέτρο θα επεκταθεί και σε τζίρους άνω των 2 εκατ. ευρώ καλύπτοντας έτσι άνω του 85% των συναλλαγών στην αγορά. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το μέτρο αυτό, το οποίο είναι φορολογικά ουδέτερο, θα εξομαλύνει σημαντικά την αγορά και θα είναι εξαιρετικά ενισχυτικό, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ στο Δημόσιο ενώ ταυτόχρονα οφείλει και προς αυτές το Δημόσιο. Σχετικά με τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι έως το τέλος του 2014, το ποσό των οφειλών θα έχει μειωθεί στα 2 δισ. ευρώ. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε, επίσης, ότι έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος σημαντικά ποσά που έχουν επιστραφεί από εγκληματικές δραστηριότητες και διατίθενται για ανάγκες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Τέλος, αναφερόμενος στους αδρανείς καταθέσεις και τις σχολάζουσες κληρονομιές, είπε ότι για πρώτη φορά, ύστερα από 100 χρόνια, δημιουργείται ένα πλαίσιο και αξιοποιούνται χρήματα, ενώ για τις αχρεωστείτως καταβληθείσες συντάξεις από το δημόσιο ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί 54 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ανακτηθεί το 70% αυτών.

www.dikaiologitika.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"