ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Το Bloomberg "βλέπει" χαλάρωση του Ντράγκι

Το Bloomberg "βλέπει" χαλάρωση του Ντράγκι


Το Bloomberg βλέπει χαλάρωση του Ντράγκι
Το Bloomberg "βλέπει" χαλάρωση του Ντράγκι

Χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα στους επόμενους δύο μήνες προβλέπουν οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Σχεδόν τα δύο τρίτα από τους αναλυτές που συμμετείχαν στη μηνιαία έκθεση του Bloomberg, προβλέπουν ότι θα υπάρξει κάποια σχετική κίνηση από το Μάριο Ντράγκι μέχρι τον Ιούνιο. Εξ αυτών, σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι ο διοικητής της ΕΚΤ ενδέχεται να εφαρμόσει πολλαπλά μέτρα από τη μείωση των επιτοκίων μέχρι την ποσοτική χαλάρωση, προκειμένου να πατάξει τον κίνδυνο αποπληθωριστικών πιέσεων.
«Η πλειονότητα των μελών του δ.σ. του ΕΚΤ δεν θέλει να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας ποσοτική χαλάρωση» δηλώνει ο Frederik Ducrozet της Credit Agricole και συμπληρώνει: «Θα εξαντλήσουν όλες τις ευκολότερες επιλογές που έχουν πριν πιάσουν το μπαζούκα της ποσοτικής χαλάρωσης. Μέχρι τότε όμως, θα συνεχίσουν να μιλάνε για ποσοτική χαλάρωση».
Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως "ομόφωνα" το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει αντισυμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής εφόσον κριθεί απαραίτητο. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και αρνητικών επιτοκίων.

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"