ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

H Γαλλία κοιτά δεξιά, ο πρωθυπουργός περιμένει να πέσει η γκιλοτίνα

Ήττα για τους Σοσιαλιστές στις κάλπες

H Γαλλία κοιτά δεξιά, ο πρωθυπουργός περιμένει να πέσει η γκιλοτίνα

H Γαλλία κοιτά δεξιά, ο πρωθυπουργός περιμένει να πέσει η γκιλοτίνα
Μεταξύ του κεντροδεξιού UMP και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου μοιράζονται ως «λάφυρα» οι δεκάδες δήμοι που έχασαν οι Σοσιαλιστές στις κάλπες τοπικής αυτοδιοίκησης, με την κυβέρνηση να προτίθεται να διαχειριστεί την ηχηρότατη ήττα με ανασχηματισμό.

Οι φωνές για «θυσία» του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό δυναμώνουν από κάθε πλευρά, με τις πρώτες εξελίξεις να θεωρούνται ζήτημα ωρών -ο γάλλος πρόεδρος πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα εντός της ημέρας.

Από το πρωί της Δευτέρας, στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος αναφέρουν -όπως ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ (στενός συνεργάτης του Ολαντ)- πως ο γάλλος πρόεδρος θα «δώσει εξηγήσεις» για το απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Δεύτερος στενός συνεργάτης του Ολάντ, ο γερουσιαστής Φρανσουά Ρεμπσαμέν, είπε στο Reuters ότι ο γάλλος πρόεδρος θα κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα εντός της ημέρας.

Παράλληλα, οι εικασίες ήδη τις παραμονές των εκλογών πως η ήττα των Σοσιαλιστών θα έφερνε καρατόμηση του Ερό έχουν ενταθεί από όλα τις πλευρές.

«Είναι αδύνατον να κρατήσει ο πρόεδρος αυτό το κυβερνητικό σχήμα, μετά από τέτοιο αποτέλεσμα» είπε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ το μεσημέρι της Δευτέρας. «Για εμένα, [αυτός που θα φύγει] θα είναι ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό δεν αρκεί, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα τι θέλει να κάνει ο Ολάντ με τη χώρα» είπε ο Κοπέ.

Ο ίδιος ο Ερό δεν έκρυψε το πώς έχει η κατάσταση το βράδυ μετά το κλείσιμο της κάλπης. «Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, είναι ήττα για την κυβέρνηση και αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί» είπε.

Νικήτρια η Λεπέν με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε συνολικά περίπου 155 μεγάλους και μικρούς δήμους σε όλη τη χώρα, τους περισσότερους προς το UMP. Ωστόσο, μεγάλος νικητής δεν είναι το κόμμα της κεντροδεξιάς, αλλά το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Το FN στέλνει, για πρώτη φορά στην περίοδο της νέας ηγεσίας του, τόσο πολλούς υποψηφίους του σε θέσεις διακυβέρνησης. Το Εθνικό Μέτωπο δοκιμάζεται έτσι εκ νέου για το εάν μπορεί να λειτουργήσει σε θέσεις εξουσίας -όταν στελέχη του είναι βρεθεί στην ηγεσία πόλεων τη δεκαετία του '90, είχαν φανεί οι ανεπάρκειες του κόμματος.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής «είναι απόδειξη ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε μεγάλη κλίμακα» είπε η Λεπέν στο BFMTV.

Η ηγεσία του Εθνικού Μετώπου θέλει να χρησιμοποιήσει το εκλογικό ρεύμα για να καταφέρει ακόμη ισχυρότερη εμφάνιση στις ευρωεκλογές. «Θα παλέψω για να βοηθήσω τους Γάλλους να ανακτήσουν ένα αίσθημα ελευθερίας» είπε εν όψει του Μαΐου, λέγοντας πως «πιστεύω ότι μπορούμε να βρεθούμε πρώτοι».
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Ο ΟΛΑΝΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ. ΑΚΟΥΕΙ Η ΣΟΣΙΑΛΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"