ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή

«Εμείς θα την ψηφίσουμε»

ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή

ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους πρέπει να περάσει από τη Βουλή, υποστήριξε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία και εμπαιγμό και σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα την υπερψηφίσει.
«Στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοιχτός εμπαιγμός» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε. Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια» πρόσθεσε, τονίζοντας:

«Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και η Ελληνική Βουλή να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, επειδή:

«Πρώτον, κάθε προηγούμενη τροποποίηση είχε επίσης εγκριθεί από τη Βουλή. Και το Δεκέμβριο του 2014 και το Δεκέμβριο του 2012. Αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό.

»Δεύτερον, διότι η επέκταση της σύμβασης ψηφίζεται από τα άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που το προβλέπουν νομικά. Δεν μπορεί να παίρνει νομιμοποίηση από εκείνους και να μην παίρνει αντίστοιχη νομιμοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν την Ελλάδα πρωτίστως ενδιαφέρει και αφορά.

»Τρίτον, διότι αφορά δεσμεύσεις και της Ελληνικής Πολιτείας και της Τράπεζας Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δεν μπορεί η έγκρισή της να εξαντλείται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και των δύο διοικητών (της Τράπεζας Ελλάδας και του ΤΧΣ), χωρίς η Ελληνική Βουλή να την εγκρίνει για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας».
\
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΤΑ ΛΕΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"