ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Δυσφορία στη ΝΔ για τον χειρισμό της εκλογικής ήττας

Την Πέμπτη η συνεδρίαση της ΚΟ

Δυσφορία στη ΝΔ για τον χειρισμό της εκλογικής ήττας

Δυσφορία στη ΝΔ για τον χειρισμό της εκλογικής ήττας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση της ηγεσίας να μην ανοίξει, προς το παρόν, τη συζήτηση για την εκλογική ήττα, με επιχείρημα ότι το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό και πρέπει να αποφευχθεί η εσωστρέφεια.

Σύμφωνα με τα Νέα, παρόλο που τα περισσότερα στελέχη εμφανίζονται συγκρατημένα στις δηλώσεις τους, εντούτοις στο παρασκήνιο έχουν βγει τα μαχαίρια. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια διελκυστίνδα ανάμεσα σε στελέχη που διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση της ΝΔ από τον λεγόμενο μεσαίο χώρο και σε παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και εκτιμούν ότι το κόμμα θα έπρεπε να επιμείνει σε μια αντιμνημονιακή ατζέντα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα λάβουν το λόγο οι βουλευτές, αφού η απόφαση της ηγεσίας είναι να μην γίνει τώρα η συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η απόφαση αυτή επιτείνει τη δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ ακόμα και στελέχη που δεν προκρίνουν τη γραμμή σύγκρουσης με την ηγεσία ζητούν να υπάρξει συζήτηση και γενναία αυτοκριτική.

Σε άρθρο του στα Νέα, ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ αναμένουν να δουν «τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες».

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδεολογική, οργανωτική και επικοινωνιακή ανασυγκρότηση. Η ακολουθούμενη τακτική συσπειρώνει το κόμμα, αλλά δεν διευρύνει την εκλογική μας βάση» σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι «οφείλουμε να εντοπίσουμε και να αναλύσουμε τα αίτια της ήττας για να διορθώσουμε πορεία».

Να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος ζητεί με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Νίκος Κιουτσούκης.
Ο κ. Κιουτσούκης υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, «ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές η κεντροδεξιά δημοκρατική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα ασύμβατη με την ιστορία της, και δυσανάλογη με την προσφορά της, η οποία μεταφράζεται ως μια δομική και όχι συγκυριακή αμφισβήτηση του ελληνικού λαού προς την πολιτική που άσκησε η ηγεσία της παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ, η πολιτική αυτή «είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση και τα βασικά της κοινωνικά της ερείσματα».
Ο κ. Κιουτσούκης προτείνει τη διεξαγωγή «εκτάκτου συνεδρίου αρχών και θέσεων» και προσθέτει, ότι απαιτείται «γενναία αυτοκριτική και επιστροφή στις ριζοσπαστικές-κοινωνικά φιλελεύθερες αξίες της παράταξης».
Ζητεί τέλος από τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ «να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγούμενων αρχηγών, χωρίς να στερείται του δικαιώματος υποβολής εκ νέου υποψηφιότητας εφόσον το επιθυμεί», προκειμένου να επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει, «η ταχεία επανασυσπείρωση, ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου».
Κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ έχει έρθει επανειλημμένα σε σύγκρουση με την ηγεσία της ΝΔ και έχει διαγραφεί τρεις φορές από το 2011, από τα μητρώα του κόμματος.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΙΔΡΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"