ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το δημόσιο πλήρωσε €6,9 δισ. από χρέη 8,9 δισ. προς ιδιώτες απο το 2012-2014

Το δημόσιο πλήρωσε €6,9 δισ. από χρέη 8,9 δισ. προς ιδιώτες


Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Το δημόσιο ζητά από τους φορολογούμενους να πληρώσουν εδώ και τώρα τις οφειλές τους αλλά ακόμα δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη του προς τους ιδιώτες που χρονίζουν από το 2012!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, την περίοδο 2012 – 2014, εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών χρηματοδότηση ύψους 7,1 δισ. ευρώ προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης που χρωστούν στους ιδιώτες (δηλαδή τα υπουργεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ κλπ).
Από το ποσό αυτό -οι εν λόγω φορείς- πλήρωσαν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 6,9 δισ. ευρώ. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το σύνολο των οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του Δημοσίου και φορέων γενικής κυβέρνησης και προς φορολογούμενους (επιστροφές φόρων) ήταν το Δεκέμβριο του 2012, όταν και ξεκίνησε το πρόγραμμα αποπληρωμής, συνολικά 8,971 δισ. ευρώ. Άρα, εκκρεμεί η πληρωμή χρεών 2 δισ. ευρώ.
Τα επιμέρους στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης δείχνουν, ότι στο τέλος της περασμένης χρονιάς, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης χρωστούσαν 275 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες, τα νοσοκομεία 606 εκατ. ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ 1,19 δισ. ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 200 εκατ. ευρώ κ.α.

Στέλιος Κράλογλου


Πηγή:www.capital.gr

Το σχολιο μου: Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ 6,9 ΔΙΣ ΑΠΟ 8,9 ΔΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"