ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΠΓΔΜ: Τσερβένκοφσκι καλεί σε διαδηλώσεις για την πτώση Γκρούεφσκι

ΠΓΔΜ: Τσερβένκοφσκι καλεί σε διαδηλώσεις για την πτώση Γκρούεφσκι

«Διεφθαρμένο και εγκληματικό καθεστώς» αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή
πΓΔΜ: Τσερβένκοφσκι καλεί σε διαδηλώσεις για την πτώση Γκρούεφσκι
 
Ο πρώην πρόεδρος της πΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι καλεί τους πολίτες της χώρας να κατέλθουν σε μαζικές, διαρκείς και ειρηνικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση από την εξουσία του «καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι», στον απόηχο της πολιτικής κρίσης που συνταράσσει τη χώρα.

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος προ διετίας αποσύρθηκε από την ηγεσία του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), έσπασε τη σιωπή του και σε ανοιχτή επιστολή του σημειώνει -μεταξύ άλλων- ότι «στον αγώνα κατά του εγκληματικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι απαραίτητη η διαμόρφωση ενός ευρύτερου λαϊκού κινήματος, το οποίο θα συμπεριλάβει και θα συνενώσει όλους όσοι μπορούν και είναι πρόθυμοι να συμβάλουν».

Ο πρώην πρόεδρος της πΓΔΜ συγχαίρει τον αρχηγό του SDSM Ζόραν Ζάεβ «για το θάρρος του να αποκαλύψει τις εγκληματικές πράξεις του Νίκολα Γκρούεφσκι», σημειώνει όμως ότι είναι ψευδαίσθηση να θεωρεί κανείς ότι η κυβέρνηση αυτή θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από μόνη της λόγω των αποκαλύψεων της αντιπολίτευσης ή ότι η διεθνής κοινότητα θα ασκήσει αφόρητες πιέσεις προς τον Γκρούεφσκι να αποδεχτεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα διοργανώσει νέες εκλογές στη χώρα.

Ο πρώην πρόεδρος της πΓΔΜ σημειώνει, ότι «τη χώρα κυβερνά σήμερα ένα αυταρχικό, εγκληματικό και διεφθαρμένο καθεστώς» και υπογραμμίζει ότι η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, ως το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα, έχει την «ιστορική ευθύνη» να οδηγήσει τον λαό στον αγώνα για την ανατροπή του καθεστώτος αυτού. Ωστόσο, όπως αναφέρει, οφείλει πρώτα να ξεπεράσει την εσωστρέφεια και τις όποιες διαφωνίες στο εσωτερικό της.

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, παρά το γεγονός ότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική σκηνή, θεωρείται από αρκετούς ως η «ιερή εικόνα» στον χώρο της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ. Είχε διατελέσει πρωθυπουργός της πΓΔΜ, το διάστημα από 1992-1998 και από 2002-2004, ενώ από το 2004 έως το 2009 ήταν πρόεδρος της πΓΔΜ.

Το 2013 αποσύρθηκε από την ηγεσία του SDSM και τον διαδέχτηκε ο Ζόραν Ζάεβ.

ΠΗΓΗ:  http://www.tovima.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΧΑΜΟΣ. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"