ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκ για τους αγρότες: Αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ από 50% έως 130%

Εν όψει των σαρωτικών αλλαγών στο ασφαλιστικό που έρχονται με το νόμο του Οκτωβρίου

Σοκ για τους αγρότες: Αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ από 50% έως 130%

Σοκ για τους αγρότες: Αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ από 50% έως 130%
Αυξήσεις εισφορών που κυμαίνονται από 50% ως και 130%, πληρωμή ανά τρίμηνο, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και πιθανές εκπτώσεις στην περίπτωση που ασφαλίζονται και οι δύο σύζυγοι, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο που επεξεργάζονται ο ΟΓΑ και το υπουργείο Εργασίας εν όψει των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται με το νόμο του Οκτωβρίου στο ασφαλιστικό των αγροτών.

Η αύξηση των εισφορών θεωρείται αναγκαία μεταρρύθμιση καθώς στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι ο ΟΓΑ θα πρέπει να «ζήσει» στα επόμενα χρόνια με πολύ μικρότερη κρατική επιχορήγηση, διαφορετικά ο άλλος δρόμος θα είναι η συγχώνευσή του με άλλο φορέα.

Για το Ταμείο των αγροτών αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό τουλάχιστον κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως ώστε η κρατική χρηματοδότηση να πέσει στα επίπεδα του ΙΚΑ.

Η πρόταση που ετοιμάζεται από τη διοίκηση του Ταμείου προβλέπει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Αγροτικού Τύπου» τη σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες από το 2016 ως το 2021 παράλληλα με σειρά άλλων ισοδύναμων μέτρων που θα αποφέρουν το 1 δισ. ευρώ, για να παραμείνει ο ΟΓΑ αυτόνομος φορέας ασφάλισης των αγροτών (σ.σ.: όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία, Γερμανία κ.ά.).

Στην ουσία η αύξηση των εισφορών είναι μονόδρομος...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ; ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΟΠΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"