ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Πως θα μπορέσετε να δείτε τα ένσημα σας ηλεκτρονικά 1/2015.

Πως θα μπορέσετε να δείτε τα ένσημα σας ηλεκτρονικά 1/2015.


idikaΤο δίκτυο συνεργατών Aggelopoulos σας ενημερώνει για την νέα δυνατότητα που έχουν οι ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης να δουν και να εκτυπώσουν τα ένσημα τους ηλεκτρονικά. Τα ένσημα που δεν εμφανίζονται συνήθως είναι εκείνα που ήταν χειρόγραφα σε καρτέλες και δεν έχει γίνει ανακεφαλαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα. Για παράδειγμα τα ένσημα του ΙΚΑ που ήταν σε καρτέλες και δεν έχουν δοθεί για ανακεφαλαίωση τότε δεν θα εμφανίζονται στο σύστημα.
Το σύστημα ΑΤΛΑΣ
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:
• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.
• Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».
• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.
• Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θεσμοθετήθηκε με βάση τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 8 του ν.4237/2014 (Α,36) και η διαδικασία συγκέντρωσης και τήρησης των στοιχείων ασφάλισης και ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της χώρας μέσω της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., εξειδικεύθηκε με την έκδοση της αρ. 11810/179/Φ80353 (1) Υπουργικής Απόφασης.
Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.
Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.
Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα Έχω ΑΜΚΑ;
Πως θα δείτε τα ένσημα σας
Πρώτα θα πρέπει να πατήσετε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.atlas.gov.gr/
Επιλέγουμε από την αριστερή στήλη ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.
Και πατάμε το κουμπί ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ στο κέντρο της σελίδας που θα ανοίξει.
Στην συνέχεια το σύστημα ζητά τους κωδικούς που έχετε στο TAXISNET (κωδικοί με τους οποίους κάνετε την φορολογική σας δήλωση).
Στην περίπτωση που η σύζυγος κάνει κοινή δήλωση με τον σύζυγο και δεν έχει κωδικούς TAXISNET τότε θα πρέπει να εγγραφεί πρώτα στην Γ.Γ.Π.Σ. και μετά θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στο σύστημα ΑΤΛΑΣ. Για οδηγίες εγγραφής στο σύστημα TAXISNET παρακαλώ πατήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.aggelopoulos.net/news/new-taxisnet/
Βάζοντας του κωδικούς το σύστημα σας δρομολογεί στο taxisnet και πρέπει να πατήσετε το κουμπί ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ.
Τέλος συμπληρώνετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης που σας έχει αποδοθεί και πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ.
Στην οθόνη που ακολουθεί θα βρείτε συνοπτικά τα στοιχεία του Ασφαλισμένου και τα στοιχεία ασφάλισης. Πατώντας την επιλογή ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ σας ανοίγει αρχείο που φαίνονται αναλυτικά όλα τα ένσημα. Το αρχείο αυτό μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ή να το τυπώσετε σε χαρτί.

ΠΗΓΗ:  http://www.aggelopoulos.net/

Η Ρωσια εκμεταλλευεται την Ορθοδοξια πολιτικα

Η Ρωσια με τον Πουτιν ειναι δεδομενο οτι χρησιμοποιει την θρησκεια για ωμους πολιτικους λογους οπως παλια χρησιμοποιησαν οι Σοβιετικοι τον...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"