ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Οι «τσιφλικάδες» της Δεξιάς δεν πήραν το μήνυμα


Οι 400.000 πολίτες που συμμετείχαν στην εσωκομματική εκλογή δήλωσαν πως η Ν.Δ. πρέπει να ανταποκριθεί στο θεσμικό και εθνικό ρόλο της

Οι «τσιφλικάδες» της Δεξιάς δεν πήραν το μήνυμα

Οι «τσιφλικάδες» της Δεξιάς δεν πήραν το μήνυμα

Κάποιοι, πολιτικοί και όχι μόνο, αρέσκονται στο να διακινούν διαρκώς πολυποίκιλα σενάρια «αναμόρφωσης» του κεντροδεξιού - δεξιού πολιτικού χώρου. Διαρροές, δηλώσεις, συνεντεύξεις σκιαγραφούν είτε τη δημιουργία κεντρώου φιλελεύθερου σχηματισμού είτε την ίδρυση σκληρού δεξιού κόμματος.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ το σενάριο ήθελε τον διαγραφέντα -λόγω συνομιλιών με Κασιδιάρη- Τάκη Μπαλτάκο να φτιάχνει νέο κόμμα. Στη συνέχεια εσωκομματικές διαρροές περιέγραφαν διάφορες φήμες: αν χάσει ο Μητσοτάκης θα πάρει τους δικούς του και θα φύγει, αν χάσει ο Τζιτζικώστας θα ηγηθεί εκείνος του καθαρόαιμου δεξιού σχηματισμού, αν χάσει ο Μεϊμαράκης οι καραμανλικοί θα αποχωρήσουν από τη Ν.Δ.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όλα τα παραπάνω αστεία, σοβαρά, φαντασιόπληκτα ή υπαρκτά σενάρια έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. Απάντησαν με την πέρα κάθε προσδοκίας μαζική συμμετοχή τους στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που μετά την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική ήττα η Ν.Δ. έδειχνε παντελώς ανίσχυρη, οι 400.000 πολίτες όχι μόνο της έδωσαν νέα πνοή, αλλά συγχρόνως ταρακούνησαν όλο το πολιτικό σκηνικό. Δήλωσαν με εκκωφαντικό τρόπο πως ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα και η Ν.Δ. πρέπει ως κεντροδεξιά μεταρρυθμιστική παράταξη, που θα σέβεται τις ιδρυτικές της αρχές, να ανταποκριθεί στο θεσμικό και εθνικό της ρόλο. Να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που απαιτούνται, ώστε η Ελλάδα του 2020 να είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΡΟΗ με τα γεγονότα κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους «τσιφλικάδες» του κεντροδεξιού - δεξιού χώρου δείχνουν να μην έχουν πάρει το μήνυμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Αλλοι θέλουν να φτιάξουν κόμμα που να «ακουμπάει» στη Χρυσή Αυγή, άλλοι ονειρεύονται να δημιουργήσουν τον «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», άλλοι επιθυμούν επιστροφή σε λαϊκιστικές αντιμνημονιακές ρητορείες και άλλοι μιλούν «εξ ονόματος» του Κώστα Καραμανλή.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως ότι ο λαός τους «συνταξιοδότησε» πρόωρα από την πολιτική και ότι επιθυμούν πάση θυσία την παραμονή της Ν.Δ. στην αντιπολίτευση. Δεν θυμούνται προφανώς πως όσοι έφυγαν από το κεντροδεξιό μαντρί τους έφαγε -αργά ή γρήγορα- ο λύκος. Και ξεχνούν το σημαντικότερο: η Ν.Δ. δεν είναι τσιφλίκι κανενός, η κεντροδεξιά παράταξη ανήκει στους πολίτες που τη στήριξαν και τη στηρίζουν και στα εύκολα και στα δύσκολα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ
jtsaprounis@e-typos.com

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"