ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης:Βαθιά υφεσιακό το μείγμα μέτρων της κυβέρνησης

Μητσοτάκης:Βαθιά υφεσιακό το μείγμα μέτρων της κυβέρνησης


Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από μόνη της δεν είναι αρκετή για να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «βαθιά υφεσιακό» το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με ένα μείγμα μέτρων που δίνει έμφαση στην αύξηση των φόρων και πολύ λιγότερο στον περιορισμό των δαπανών», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι η πολιτική αυτή «θα πλήξει την κατανάλωση, θα επιβαρύνει τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή.

«Το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετό για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και αυτό το γνωρίζουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των δανειστών» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της Ναυτεμπορική.



Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι «υπήρχε άλλος δρόμος», αυτός της στοχευμένης μείωσης κρατικών δαπανών σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ υπενθύμισε ότι η Λ. Συγγρού έχει καταθέσει «κοστολογημένες προτάσεις» επωμιζόμενη το πολιτικό κόστος.

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως το κόστος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης είναι 21 δισ. σε απώλεια ΑΕΠ. Όπως είπε, στα τέλη του ’14 όλοι προέβλεπαν ανάπτυξη 3% για το 2015 και 3,5% για το 2016.

«Όμως το 2015 ήταν υφεσιακή χρονιά και φοβάμαι ότι και το 2016 θα είναι το ίδιο», εκτίμησε, συμπληρώνοντας πως το τίμημα της διαπραγματευτικής στρατηγικής που επέλεξε η κυβέρνηση ήταν «5.000 ευρώ κόστος για κάθε νοικοκυριό».

«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι συμβατή με το DNA της κυβέρνησης»

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν γιατί «η κυβέρνηση κατά βάθος αντιπαλεύει και εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα».

«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι συμβατή με το πολιτικό DNA της κυβέρνησης», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας:

«Η κυβέρνηση έχει το σύνδρομο του Ιανού: ένα πρόσωπο που μιλάει για μεταρρυθμίσεις και ένα άλλο πρόσωπο που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπονομεύσει αυτές τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για την ελληνική οικονομία».

Για το Ελληνικό

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό.

«Έπρεπε η συμφωνία να υπογραφεί την τελευταία στιγμή απλά υπό την πίεση των πιστωτών; Είναι αυτή αντιμετώπιση για μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις;» διερωτήθηκε.

Και σημείωσε: «Ετσι δεν χτίζονται συνθήκες εμπιστοσύνης για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

«Αδειανό πουκάμισο ο αναπτυξιακός νόμος»

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι επενδύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά επισήμανε ότι «σπασμωδικές και επιμέρους ενέργειες δεν είναι σε θέση να αντιστρέψουν το κλίμα» που υπάρχει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ακόμη «αδειανό πουκάμισο» τον αναπτυξιακό νόμο, καθώς -όπως είπε- είναι χωρίς ουσιαστικούς πόρους.

«Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, ανάπτυξη. Όλοι έχουν αντιληφθεί πλέον αυτό και βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται πολιτική αλλαγή» και «μια κυβέρνηση που θα κάνει επιθετική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, γιατί θα είναι δική της η ιδιοκτησία των μέτρων».

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική και real.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"