ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ (ΣΤΟ ΥΠΕΞ) ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ;

ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ (ΣΤΟ ΥΠΕΞ) ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ;

Κάποτε αυτή η χώρα πορεύτηκε με τη γνωστή φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Εξω πάμε καλά». Χρόνια μετά διαπιστώνουμε -με θλίψη- πως ούτε μέσα, αλλά -κυρίως- ούτε έξω πάμε καλά. Και μεν τα μέσα με τον ένα τρόπο ή τον άλλον θα τα βελτιώσουμε, μια και ο λαός αυτός πέρασε και με λιγότερα χρήματα, αλλά τα όσα συμβαίνουν στα εθνικά θέματα δεν παίρνουν βελτίωση.
Μια και οι εθνικοί ακρωτηριασμοί που έχουν συμβεί στο παρελθόν ουδέποτε επουλώθηκαν και τα τραύματα του έθνους παραμένουν ανοιχτά. Αφορμή για τα παραπάνω είναι τα όσα συμβαίνουν γύρω μας τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα τις δύο προκλητικές κινήσεις των Αλβανών, που έχουν το θράσος να θέτουν θέμα «τσαμουριάς», αλλά και τα όσα πράττουν οι Τούρκοι στην Αγία Σοφία, οι οποίοι με το έτσι θέλουν τη μετατρέπουν σε τζαμί, αγνοώντας τις ελληνικές αντιδράσεις.

Και ρωτάμε, εάν αυτά είχαν συμβεί αντίστροφα, οι γείτονές μας θα είχαν αντιδράσει χαλαρά; Για τους μεν Αλβανούς -Τσάμηδες, συνεργάτες των ναζί- ήδη η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κινήσει τις διαδικασίες, ζητώντας αποζημιώσεις από όσα δολοφονικά διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων. Να εφαρμόσει, δηλαδή, η χώρα μας την ίδια τακτική με τα όσα ζητάμε στις γερμανικές αποζημιώσεις, ώστε να πάψουν οι απόγονοι των φονιάδων Νουρί και Μαζάρ Ντίνο να βγάζουν γλώσσα. Οι προδότες αυτοί, που έδωσαν λίστες στους ναζί για να καθαρίσουν τους χριστιανούς οι οποίοι ζούσαν στα ελληνικά χωριά της Ηπείρου. Ο Μαζάρ Ντίνο είχε την πλήρη στήριξη των ναζί διοικητών και όταν έφτασε η ώρα της εξόντωσης των προκρίτων της Παραμυθιάς, ξεκίνησε τις συλλήψεις συνοδευόμενος από Γερμανό αξιωματικό.

Αυτά όσον αφορά τους Αλβανούς και την ιστορική αλήθεια. Αλλά εκεί στο ΥΠΕΞ δεν ακούν τις καμπάνες της Αγίας Σοφίας, που ηχούν πάλι λυπητερά από τη νέα εισβολή των νεοοθωμανών;
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να έχει ανακαλέσει τον πρέσβη μας και οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να έχουν μπει μαζί σε ένα αεροπλάνο, να κάνουν τον γύρο των πρωτευουσών της Ευρώπης και να διαμαρτύρονται για την τουρκική πρόκληση κατά του Χριστιανισμού.
Να έχουν πάει σε Ουάσινγκτον και Μόσχα να καταγγείλουν αυτήν την ασέβεια στην Ιστορία, στον πολιτισμό και τον Χριστιανισμό.

Να έχουν ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών από τους Ελληνες σε κάθε γωνιά του κόσμου και να σταλούν σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να αφυπνιστούν συνειδήσεις. Τι άλλο περιμένουν για να κάνουν πραγματικά εξωτερική πολιτική με εθνικό πρόσημο, αντί να κατηγορεί ακόμη και για αυτό η Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη Ν.Δ.; Ας ακούσουν επιτέλους τις καμπάνες, μπας και ξυπνήσουν από τον λήθαργο....

Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"