ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

«Ξαναχτύπησε» για Grexit η Βελκουλέσκου

«Ξαναχτύπησε» για Grexit η Βελκουλέσκου


Αμετακίνητη στην πάγια θέση του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους εμφανίστηκε στην τοποθέτησή της η εκπρόσωπος του Ταμείου στην τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου.

Το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο καθώς περιλαμβάνει ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα ενώ οι μεταρρυθμίσεις περιορίζονται στην φορολογία και στην μείωση των συντάξεων.

Ρέγκλινγκ: Βήμα-βήμα θα δοθεί η ελάφρυνση χρέους

Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα προκειμένου η ελληνική οικονομία να επανέλθει σε τροχιά σταθεροποίησης. Μόνο εάν υπάρξει ένας συνδυασμός όλων αυτών δεν θα δούμε στο μέλλον ξανά κανένα σχέδιο για Grexit.

«Σε ότι αφορά το χρέος το ΔΝΤ έχει δεσμευθεί και για ένταξή του στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση η οποία όμως θα επιτευχθεί εφόσον υπάρξει δέσμευση της Ευρώπης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τα μέτρα ανακούφισης του χρέους πρέπει να συμβαδίζουν με την μελέτη βιωσιμότητας. Τότε θα ανοίξει η συζήτηση για να εμπλακούμε και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα».

Πηγή: enikonomia

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΜΟΝΙΚΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"