ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης

Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης - Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΞ

«Δώσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) μέσω της Συνθήκης της Λωζάννης» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επέκρινε την τουρκική ηγεσία που μετείχε στις συνομιλίες και υπέγραψε την εν λόγω Συνθήκη.

Μιλώντας σήμερα σε εκλεγμένους διοικητές συνοικιών ο κ. Ερντογάν είπε πως η διαδικασία που ξεκίνησε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου είναι «ένας νέος πόλεμος απελευθέρωσης και τόνισε τα εξής:

«Αυτό που συνέβη στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1912 και 1923, στα εδάφη μας τα οποία στο μεταξύ είχαν περιοριστεί στο ένα πέμπτο, ήταν η προσπάθεια κατοχής. Το έθνος μας λέει ότι η 15η Ιουλίου είναι ο δεύτερος πόλεμος απελευθέρωσης του τουρκικού έθνους. Το 1920 μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών και τελικά μας έπεισαν για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν τη Λωζάννη.Τα νησιά που αν κάνουμε να φωνάξουμε, η φωνή μας θα ακουστεί απέναντι, τα δώσαμε με τη Λωζάννη. Τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, τι θα γίνει στο αέρα και στο έδαφος, δίνουμε μάχη ακόμη για όλα αυτά. Οι αίτιοι αυτής της κατάστασης είναι αυτοί που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συνθήκης αυτής. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έτσι, το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε τώρα εμείς. Εάν πετύχαινε η απόπειρα πραξικοπήματος, μάλλον θα έρχονταν μπροστά μας με μια συμφωνία χειρότερη από αυτή των Σεβρών».

ΥΠΕΞ: Ολοι οφείλουν να σέβονται τη συνθήκη της Λωζάννης

«Η Συνθήκη της Λωζάννης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό», τονίζουν διπλωματικές πηγές σε απάντηση προς τον Τούρκο Πρόεδρο.
ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ; ΥΠΟΚΥΨΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΤΟΤΕ. ΑΡΚΕΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ.

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"