ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Αυτός είναι ο διάλογος Πούτιν-Ολάντ για τις ρωσικές δραχμές του Τσίπρα


Το «καυτο» βιβλιο με τις εκμυστηρευσεις του Γαλλου προεδρου

Αυτός είναι ο διάλογος Πούτιν-Ολάντ για τις ρωσικές δραχμές του Τσίπραhttp://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/tsipras-olant-1300.jpg

Τι ακριβώς του ανέφερε στο τηλεφώνημα ο Βλαντιμίρ Πούτιν; Γιατί ο Ολάντ μετέφερε τότε πως η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν υπέρ της εξόδους της Ελλάδας από την ευρωζώνη;
Οι συγγραφείς του βιβλίου «Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά», Φαμρπίς Λομ και Τζεράρ Νταβέ, παραθέτουν μια σειρά από πληροφορίες στην ελληνική κρίση και το δράμα του 2015 που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.
Όπως αναφέρουν, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται δύο βήματα από το Grexit και ο Φρανσουά Ολάντ δεν το επιθυμεί αυτό επουδενί. Παίζει το ρόλο της του συμβούλου πλάι στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και βλέπει «σαν τον θολωμένο μικρό αδερφό» γράφουν χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια οι συγγραφείς περιγράφουν το ασφυκτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα, ενώ όπως εκτιμά ο Ολάντ και η κυβέρνησή του, τόσο το Βερολίνο, όσο όμως και το ΔΝΤ επιθυμούσαν το Grexit. «Οι ακραίοι, στη Γερμανία, θα πιαστούν από τη μη βιωσιμότητα του χρέους» έλεγε τότε ο Μισέλ Σαπιν, Γάλλος ΥΠΕΞ, στον πρόεδρο Ολάντ. «Είναι ικανοί να το κάνουν. Υπάρχει μια ξεκάθαρη δήλωση της Μέρκελ που δηλώνει πως η μείωση του χρέους είναι εκτός συζήτησης» του απαντούσε τότε ο Ολάντ.
Η Λαγκάρντ είναι υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας. Μου το είπε. Χρησιμοποίησε επιχειρήματα που μπορεί να ακούσουμε: Πιστεύει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επανακάμψει έπειτα από όλα όσα την έχουμε υποβάλει, με αυτό το χρέος
«Η Λαγκάρντ είναι υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας. Μου το είπε. Χρησιμοποίησε επιχειρήματα που μπορεί να ακούσουμε: Πιστεύει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επανακάμψει έπειτα από όλα όσα την έχουμε υποβάλει, με αυτό το χρέος, που η καλύτερη λύση θα ήταν να την ‘αποβάλουμε’ από τη ζώνη του ευρώ» σημειώνει ο Γάλλος πρόερδος για τις προθέσεις του ΔΝΤ και προσθέτει: «Είναι ευγενική, όμως δέχεται πολλές πιέσεις από τις ΗΠΑ και μέσα από το ίδιο το Ταμείο για το θέμα που της τονίζουν: είστε άτεγκτοι με τους Αφρικανούς, γιατί όχι και με την Ελλάδα;».
Η στιχομυθία με τον Πούτιν
Τέλος, το περιστατικό που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης είναι εκείνο της επικοινωνίας Πούτιν – Ολάντ. Σύμφωνα με το βιβλίο, όσο εξελίσσονταν τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, ο Φρανσουά Ολάντ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν το οποίο και σύντομα εξέλαβε ως ‘σήμα κινδύνου’ από το Κρεμλίνο. «Οφείλω να σου δώσω μια πληροφορία. Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν πλέον νομισματοκοπείο για να το κάνουν».
.Η πληροφορία αυτή αποτελεί την απόδειξη, για τους συγγραφείς του βιβλίου, πως η Ελλάδα εξέταζε την πιθανότητα να φύγει από την Ε.Ε.
Οφείλω να σου δώσω μια πληροφορία. Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν πλέον νομισματοκοπείο για να το κάνουν
«Ήθελα να το γνωρίζεις, ώστε να γνωρίζεις καλά πως δεν αποτελεί δική μας επιδίωξη» συμπλήρωσε ο Πούτιν στο Γάλλο πρόεδρο. Στη συνέχεια του βιβλίου ο Ολάντ φαίνεται να αναρωτιέται τους λόγους που ο Ρώσος ομόλογός του προχώρησε σε αυτή την ενέργεια: «Πιθανώς, δεν ήθελε να κατηγορηθεί ως υποκινητής της εξόδου της Ελλάδας και επιπλέον, προκειμένου να μου δείξει, πως κατά την άποψή του, το γεγονός αυτό ήταν ένα ρίσκο που έπρεπε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο».
 Διαβάστε επίσης: Σάλος από τις αποκαλύψεις Ολάντ για τις «ρωσικές δραχμές»

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"